Et folkeligt oprør på vej – katastrofemåling for Sveriges politisk korrekte regering

En garagebrand med 30-40 biler i Stockholm (Foto: Chang Frick Nyheteridag/Twitter)

”Det er en katastrofe for regeringen.” Sådan skrev Lena Melin om en ny meningsmåling. Hun er columnist ved den store svenske avis Aftonbladet.

 

Målingen viste, at tilliden til den socialdemokratisk ledede regering styrtdykker. De autoritetstro svenskere, der har fundet sig i meget, er ved at have fået nok. En vulkan kan være på vej i udbrud.

 

Katastrofemåling

I 20 år har Aftonbladet bragt målinger af tilliden til partiernes ledere. Sensationen er, at statsministeren ikke længere er den partileder, som vælgerne har størst tillid til. Det er første gang i de 20 år.

 

Stefan Löfven er overhalet af lederen af det lille borgerlige parti Kristendemokraterne, Göran Hägglund – som i øvrigt forlader sin post om få dage. Det er helt uhørt i Sverige og bliver altså også kaldt en katastrofe.

 

Regeringens anden partileder, Åsa Romson fra Miljøpartiet, ligger tilmed helt i bund, når det gælder vælgernes tillid. Hun er miljøminister og miljøet er ellers regeringens højest prioriterede område.

 

Regeringen er i frit fald, skriver Lena Melin.

 

Sverigedemokraterne får stor opbkning

Men lige så opsigtsvækkende er den store og voksende tillid vælgerne har til lederen af det indvandringskritiske parti Sverigedemokraterne, Jimmie Åkesson.

 

”Der er næsten lige så mange som har stor eller meget stor tillid til Jimmie Åkesson som til Stefan Löfven. Det er en sensation, som flere partistrateger burde tænke godt og grundigt over. Politik handler om tillid, og den, som mange har tillid til, er en vinder”, skriver hun.

 

Andelen af de vælgere, der viser Sverigedemokraternes leder tillid, er gået frem fra 14 procent til 25.

 

Læs også
Racisme mod franskmænd – de kalder os “hvide svin”

Det kan skyldes flere ting. Men uden tvivl hænger det især sammen med Sveriges problemer med velfærden og indvandringen.

 

Partiets baggrund

Sverigedemokraterne blev dannet på en kritik af Sveriges ekstremt åbne indvandringspolitik. Den enorme tilstrømning, der har været gennem mange år, er nu ved at komme helt ud af kontrol, blandt andet fordi der er automatisk asyl til alle, som siger, at de er fra Syrien.

 

Det koster enorme summer og belaster de offentlige udgifter og velfærden. Eksempelvis er antallet af fattige pensionister fordoblet på få år. Store ghettoer med omfattende kriminalitet og islamiske parallelsamfund griber om sig. Sverige som land er ved at ændre sig radikalt.

 

Den svenske befolkning har gennem årene bøjet nakken og fundet sig i det. De, der sagde fra, blev udråbt til menneskefjendske racister og fremmedhadere. De, der støttede Sverigedemokraterne, risikerede at miste deres job. De blev socialt isolerede. Og flere er blevet overfaldet og slået ned.

 

Den socialdemokratiske regerings fallit – et folkeligt oprør på vej

Men i 2010 blev problemerne så påtrængende, at partiet blev stemt ind i Rigsdagen med knap 6 procent. Ved valget i september 2014 gik partiet frem fra 20 til 49 mandater.

 

Læs også
DA: Kommuner kan spare millioner ved færre indvandrere på offentlig forsørgelse

efter valget dannede Socialdemokratiet regering sammen med Miljøpartiet. Den kom hurtigt i mindretal på finansloven og Stefan Löfven sagde, at han ville udskrive nyvalg. I sidste øjeblik blev regeringen reddet af de borgerlige partier. Alle partier gik sammen i en alliance, der skulle tjene til at holde Sverigedemokraterne uden for indflydelse.

 

Siden er det ikke gået bedre med den økonomiske vækst og de offentlige finanser. Og ikke mindst den liberale udlændingepolitik skaber enorme problemer for det svenske samfund.

 

Det er også gået dårligt med opbakningen til regeringspartierne og i store træk også med opbakningen til de partier, som er med i alliancen.

 

Sverigedemokraterne derimod er gået frem i stort set samtlige målingerne.

 

Nu viser denne nye måling altså en katastrofal lav tillid til statsministeren. Samtidig er der stærkt stigende tillid til Jimmie Åkesson.

 

Et folkeligt oprør ser ud til at være på vej.

 

Læs også
Tyrkiet oversvømmer Europa med migranter

 

 

 

Kilde:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/lenamellin/article20582224.ab

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…