En dreng på 15 år truede sin lærer med tæsk – det fik meget opsigtsvækkende konsekvenser

Colourbox

Vold mod lærere, og pædagoger, er blevet et kæmpe problem. En undersøgelse lavet i 2011 af fagforeningen FTF viste således, at 11 procent af lærerne i den danske folkeskole bliver udsat for vold, begået af elever og forældre.

 

Desværre er vold ikke det eneste problem i Folkeskolen, trusler om vold har også fundet vej til skolegård og klasseværelse, hvor mange lærere og pædagoger får alvorlige hak i arbejdsglæden, fordi en større gruppe elever ikke kan acceptere at blive irettesat.

 

Men nu har en skole endelig taget sig sammen og ladet den slags få konsekvenser.

 

Skolen politianmeldte en 15-årig elev for trusler om vold mod en lærer, det skete to gange på den samme dag.

 

Retten i Glostrup har nu idømt ham 7 dages betinget fængsel. Samtidig skal han i et år opfylde de vilkår, som kommunen fastsætter, det skriver Sjællandske Nyheder.

 

Den 15-årige ville ind på en boldbane som er forbeholdt de små elever. En lærer henviser ham derfor til et andet sted, eleven bliver sur og siger til læreren ”jeg slår dig ihjel”.

 

Senere samme dag mødes elev og lærer igen i skolegården, her spørger eleven læreren ”skal vi ordne det mand til mand?”. (SN)

 

Læreren opfattede elevens spørgsmål som en opfordring til slagsmål. Derfor politianmeldte skolen eleven.

 

Det er et mønster

Tidligere på året i februar blev en 16-årig elev, af anden etnisk oprindelse, idømt 14 dages betinget fængsel, og et års prøvetid. Han gik på Bagsværd Skole.

 

Også han havde truet en lærer i skolegården, hvor eleven kørte rundt på en knallert. Han havde truet læreren med, at han sagtens kunne smadre hendes tænder. (TV2)

Læs også
’Sydlandsk mand’ gjorde seksuelle tilnærmelser til kvinde på gaden – da hun afviste ham, fik det uhyggelige konsekvenser

 

I 2014 var en niende-klasse elev på Abildgårdskolen i Vollsmose hjemme og hente en boltsaks, som han så angriber læreren med inde i klassen. Han nåede heldigvis ikke at klippe noget af, før han blev overmandet. Han blev bortvist fra skolen for bestandig. (Fyens.dk)

 

Der anmeldes kun en mindre del, det er en del af deres kultur

Ved udgangen af 2014 var der anmeldt 63 tilfælde af vold mod lærere, det er en fordobling fra 2012. (TV2)

 

11 procent af lærerne i FTF´s undersøgelse siger, at de har været udsat for vold, inden for det sidste år.

 

Det vil altså sige, at langt de fleste voldsepisoder ikke anmeldes. Det er forkert, og stigningen i anmeldte voldssager kunne tyde på, at den valgte pædagogiske tilgang ikke virker efter hensigten.

 

Vold og trusler om vold er ikke forbeholdt skoler med overvægt af elever med anden etnisk baggrund, ofte muslimsk baggrund.

 

Læs også
Dansk Folkeparti ikke velkomne i området – partimedlemmer truet med tæsk og køller, da de ville hænge valgplakater op

Men på skoler, hvor flertallet af eleverne har muslimsk baggrund, er der oftest en højere hyppighed af vold, trusler om vold og verbal sexistisk chikane, ikke kun mod det pædagogiske personale men også mod andre elever.

 

”Jeg smadrer dig” – ”jeg knepper din familie” – ”jeg knepper din mor” – ”fuck dig” – ”luder” osv. osv. er almindelige ”sprog-blomster” i mange af disse skoler.

 

Det er tragisk, at det er kommet så vidt, ikke mindst for børnene og de unge som aldrig vil kunne begå sig hvis ikke de lærer, at der er grænser for hvad man ustraffet kan sige til hinanden.

 

Det er muligt, at vold og trusler, på grund af ”æreskrænkelser”, fx hvis en ung fyr irettesættes af en kvindelig lærer, er almindeligt i deres kultur, og at man derfor er mere tilbageholdende med anmeldelserne, men det er hamrende forkert.

 

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…