Politiledelse i store problemer: Betjente mangler skydetræning, og den var helt gal med den ene betjent ved synagogen

Det er nu blevet opklaret, hvorfor de to politibetjente, der tidligt søndag morgen den 15. februar bevogtede synagogen i Krystalgade, kun affyrede ét skud, da den 22-årige Omar El-Hussein angreb synagogen og skød og dræbte den 37-årige vagt, Dan Uzan.

 

Ifølge en aktindsigt, som TV2 Nyhederne har fået hos Københavns Politi, viser det sig, at den ene af de to betjente, der bevogtede synagogen, ikke havde modtaget den årlige obligatoriske træning i skydning med maskinpistol.

 

Endnu værre var det, at de to betjente ifølge TV2 kun nåede at affyre et enkelt skud mod Omar El-Hussein, da han angreb, hvorefter magasinerne fald af begge maskinpistoler. Det fremgår ikke, om der var tale om menneskelige fejl eller defekte maskinpistoler.

 

Politiledelsen modsætter sig skydetræning

Ifølge TV2 nægter ledelsen i Københavns Politi at oplyse, hvor mange betjente, der ikke har modtaget den obligatoriske skydetræning med politiets maskinpistoler, den tyske Heckler & Koch MP5 maskinpistol, som dansk politi har anvendt siden 1985.

 

Heller ikke formanden for Københavns Politiforening, Michael Bergmann Møller, kender antallet, men han tvivler på, at politibetjenten ved synagogen er den eneste.

 

Han oplyser, at Københavns Politiforening siden 2009 har ønsket mere træning i skydning med politiets MP5 maskinpistoler, men det er et ønske, som politiledelsen hidtil konsekvent har modsat sig.

 

Og den manglende skydetræning med er intet mindre end katastrofal, når man står med en maskinpistol, der affyrer 800 skud i minuttet. Som en anonym betjent, der heller ikke har modtaget skydetræning med MP5’eren, udtrykker det til TV2:

 

“Det er skræmmende, at jeg kan risikere at stå inde midt i København med et våben, jeg ikke har haft den forn’ødne træning i at håndtere.”

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…