Du bliver forbløffet, når du hører, hvad der er de to farligste ting i et køkken

Hvilke remedier i køkkenet udgør den største sundhedsrisiko, når man laver mad?

 

Det er hverken skarpe knive eller snavsede skærebrædder.

 

En undersøgelse, som er offentliggjort i magasinet Food Protection Trends udpeger de to farligste ting i et køkken – de har at gøre med risikoen for madforgiftning. Den ene er viskestykket. Den anden er … mobiltelefonen!

 

Undersøgelsen observerede 123 mennesker, mens de lavede mad. Forskningsleder Dr. Jeannie Sneed fra Kansas State University, siger:

 

”Viskestykket viste sig at være det mest bakterieinficerede redskab under madlavningen.”

 

Viskestykker

Mange rører ved viskestykket, før de har vasket hænder, eller bruger det efter en sjusket håndvask. Selv hvis de vasker ordentligt hænder undervejs, kan det gå galt, hvis de allerede har afgivet bakterier til viskestykket.

 

Problemet er altså ikke så meget, hvad der kommer på viskestykket fra servicet. Det er, hvad der kommer på viskestykket fra menneskers hænder. Disse bakterier rummer risiko for madforgiftning.

 

Derfor skal man vaske viskestykkerne hyppigt og ved høj varme.

 

Mobiltelefoner

Men også mobiltelefonerne er en vigtig kilde til smitte. Mange har dem med i køkkenet og tager dem op undervejs, mens de laver mad. Der kan være virkelig mange bakterier på sådan en mobiltelefon. Via hænderne kan de sendes over på maden og ryge ind i munden.

 

Læs også
Prisen på smartphones bliver ved med at stige

Mobiltelefonerne følger jo efterhånden folk overalt, selv på badeværelset.

 

Telefonen bør hyppigt tørres over med en desinficerende væske.

 

Toiletsæder

Undersøgelsen fra Kansas State University falder i tråd med tidligere undersøgelser fra University of Arizona.

 

Her fandt man, at 90 procent af alle viskestykker, der hang i køkkenerne, rummede bakterier, som kan give madforgiftning.

 

Forskere fra Arizona har også gjort den opdagelse, at mobiltelefoner er befængt med ti gange så mange bakterier som et toiletsæde!

 

Velbekomme.

Læs også
Video: En forretningsmand går på gaden med snuden nede i sin mobiltelefon – så han opdager ikke, hvad der er under opsejling …
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…