Børn og unge i Gellerup har igen “moret sig” med omfattende hærværk og ildspåsættelse – det koster samfundet en formue, men de har ingen respekt for politiet

Engang lå der en folkeskole midt i det indvandrertætte Gellerup. Nordgårdsskolen blev ofte hærget at bydelens børn og unge, og personalet var altid spændt på, hvad der mødte dem, når de åbnede skolen mandag morgen.

 

Der blev ofte smadret ruder, og det var dyrt. I 2007 blev der lavet hærværk 106 gange. Det koste 1,4 millioner kroner, i sommerferien blev der smadret ruder for 300.000 kr.

 

Året efter lukkede skolen.

 

I dag er skolen revet ned, og for øjeblikket opføres en ny børneby, hvor Nordgårdskolen lå.

 

Denne byggepladsen bliver nu udsat for hærværk.

 

Det var også helt galt, da skolen blev revet ned. Områdets børn og unge smadre det, de kunne komme i nærheden af. Det var så slemt, at kommunen var nød til at bolte arbejdsredskaberne fast, når de gik hjem til fyraften.

 

Og nu sker det igen på det ny byggeri.

 

Weekendsjov

Mandag morgen, da håndværkerne mødte ind, kunne de igen erfare, at der var lavet hærværk for 40.000 kr.

 

Nogen havde taget gaffellifte og kørt rundt inde i de nye bygninger. På den måde var der blevet ødelagt en del inventar.

 

Ruderne i mandskabsvognene var knust.

Læs også
Syrer dræber mand med sværd på åben gade – Tyskland i chok over drabsbølge med indvandrere som gerningsmænd

 

Derudover er der flere gange tændt bål og lavet hærværk på legepladsen ved Klubberne i Gellerup. Foreløbig har man antændt otte borde-bænkesæt, ligesom affald, cykler og knallerter er forsøgt afbrændt på bålpladsen.

 

Mandag morgen lignede området omkring KLIG en “losseplads”, som en af medarbejderne udtrykte det. (Lokalpolitiets døgnrapport)

 

Mandagssjov

Få hundrede meter fra byggepladsen, i området omkring Klubberne i Gellerup skete det så igen mandag aften.

 

Mandag aften 19. oktober var det galt igen. Der var ildspåsættelser ved Klubberne i Gellerup.

 

Kl. 19.27 fik lokalpolitiet en anmeldelse om brand. Det viste sig, at man havde antændt et stort bål i bålskuret. Ilden var så kraftig, at der var gået ild i skuret med skade til følge.

 

Læs også
Chok i Holland: Mange politifolk med indvandrerbaggrund er stærkt involveret i kriminel aktivitet

Gerningsmændene havde tilsyneladende slæbt paller og bænke til stedet.

 

Også på byggepladsen ved børnebyen har der igen været hærværk.

 

Mandag aften kl. 18:14 fik vi en melding om fire-fem børn, der løb rundt inde på byggepladsen ved de nye børneinstitutioner. De kastede rundt med byggematerialer,” siger politikommissær Jens Espensen, som kan konstatere, at byggepladsen i øjeblikket er plaget af en del hærværk.

 

Og politikommissær Jens Espensen er bekymret over adfærden:

 

Vi ser med stor alvor på disse hændelser og arbejder målrettet mod en gruppe unge, som vi har mistanke til, og vi opfordrer forældrene til at kontrollere, hvad deres børn og unge foretager sig, siger Jens Espersen. (Lokalpolitiets døgnrapport)

 

Sidste år blev en helt ny bålhytte til 140.000 kr. brændt af i Toveshøj, som er en del af Gellerup-planen.

 

Læs også
En gruppe ’unge’ terroriserer friluftsbad, men det skjules, hvem disse ’unge’ er – så pludselig kommer der en afsløring  

Politiet har givet op

Politiet har altså mistanke til en bestemt gruppe unge, som man arbejder målrettet med. Men det har man jo gjort i mange mange år, uden at det har ændret på noget.

 

De unge i Gellerup laver stadig hærværk for mange tusinde kroner hvert år. De unge i Gellerup kører stadig hasarderet på veje og stier. De unge i Gellerup har stadig ingen respekt for politiet. De unge i Gellerup sprætter stadig dækkene op på politiets køretøjer.

 

Den eneste forandring er, at de respektløse unge bliver flere og flere og frækkere og frækkere.

 

Som borger er det efterhånden svært at bevare tålmodigheden, for hvad pokker bilder disse mennesker sig ind, når de konstant vandaliserer og ødelægger offentlig ejendom?

 

Og hvor er forældrene?

 

Det siges ofte, at de unge keder sig, og at det er derfor de opfører sig forkasteligt og kriminelt. Men der er ingen belæg for den påstand, for det er ikke almen menneskeligt eller normalt, at være destruktiv når man keder, i hvert fald ikke i Danmark.

Læs også
Røde partier sætter Mette Frederiksen under stort pres for at give indvandrerne flere penge til velfærd på bekostning af danskerne

 

Det ser mere ud som om, at man får et kick ud af, at genere danskerne og det danske samfund.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…