Barsk besked fra fremtrædende økonom: Hvis alle de mange flygtninge skal forsørges, må pensionsalderen sættes op og lønnen sættes ned

Den fremtrædende tyske økonom Hans-Werner Sinn kommer med en brutalt ærlig kommentar til, hvad den massive asyltilstrømning vil betyde for tyskerne.

 

Til ugeavisen Die Zeit siger han, at det vil være nødvendigt at hæve pensionsalderen for at kunne finansiere forsørgelsen af de mange flygtninge.

 

Da langt de fleste af disse flygtninge har meget ringe kvalifikationer, vil man også være tvunget til at sænke mindstelønningerne, hvis de skal have nogen som helst chance for at komme i arbejde.

 

I et vist omfang vil flygtningene i øvrigt automatisk sænke lønningerne, fordi de fungerer som løntrykkere i forhold til tyske arbejdere, siger Sinn. Det vil skabe større sociale forskelle og påføre velfærdsstaten større omkostninger.

 

Hvis mange af flygtningene ikke kommer i arbejde, vil man få et samfund med store spændinger, understreger økonomen.

 

Grænserne må sikres

Hans-Werner Sinn siger ikke disse ting, fordi han ønsker en sådan udvikling. Han påpeger dem, fordi det efter hans mening er nødvendigt at se i øjnene, hvilke konsekvenser den aktuelle tyske asylpolitik vil få.

 

Selv mener Sinn, at flygtningestrømmen bør begrænses. EU’s ydre grænser bør sikres. Og hvis det ikke sker, må man i hvert fald sørge for at sikre de enkelte landes grænser, siger han og føjer til:

 

”En verden uden grænser, hvor alle tager, hvad de gerne vil have, kan ikke fungere. Det bliver et wild west samfund med alt, hvad dertil hører.”

 

Merkels højre hånd får nu ansvaret – det lover ikke godt

Umiddelbart er der dog ingen udsigt til, at den tyske regering lytter til Hans-Werner Sinn.

 

Læs også
Tyskland: En “latent følelse af utryghed”

Nu overtager forbundskansler Angela Merkel nemlig selv styringen af indsatsen i forhold til strømmen af flygtninge. Konkret bliver hendes minister for kanslerkontoret (Kanzleramtsminister) Peter Altmaier nu den, der skal koordinere asylpolitikken.

 

Det lover absolut ikke godt. I går kunne Den Korte Avis berette om et interview med Altmaier på TV-stationen ARD. Her afslørede han en rystende uvidenhed og naivitet med hensyn til, hvem asylansøgerne er, og hvilke værdier de bringer med sig. (https://denkorteavis.dk/2015/160200/)

 

 

Imens vokser utilfredsheden med Merkel, både i befolkningen og i hendes eget parti. Den samfundsmæssige og politiske situation i Tyskland bliver mere og mere kaotisk.

 

Den kommende tid vil vise, hvilke konsekvenser det får for os andre.

 

(Die Zeit, Die Welt)

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…