Bruxelles – Muslimernes nye hovedstad i Europa

Muslimer udgør nu en fjerdedel af befolkningen i Bruxelles, ifølge en ny bog udgivet af det katolske universitet i Leuven, det øverste hollandsk-sprogede universitet i Belgien.

 

I faste tal har antallet af muslimer i Bruxelles – hvor halvdelen af ​​antallet af muslimer i Belgien i øjeblikket bor – nået 300.000, hvilket betyder, at den selvbestaltede “Capital of Europe” nu er nu den mest islamiske by i Europa .

 

I praksis mobiliserer islam flere mennesker i Bruxelles end at den romersk-katolske kirke, politiske partier eller endda fagforeninger, skriver “Iris og Crescent”, en bog, der er produktet af mere end et års feltarbejde og som blev tilgængelig for offentligheden den 18. november.

 

Bogens forfatter, sociologen Felice Dassetto, forudsiger, at muslimerne vil udgøre størstedelen af befolkningen i Bruxelles i 2030.

 

I Belgien som helhed, udgør muslimer omkring 6% af den samlede befolkning, det er en af ​​de højeste i Europa. Dette tal forventes at stige til mere end 10% i 2020.

 

Ifølge Dassetto, bliver islam stadig mere synlig i Bruxelles: der er flere og flere moskeer og minareter, flere  tilslørede kvinder og flere  muslimske organisationer. Bogen advarer også om, at ultrakonservative elementer i islam i stigende grad vinder indpas i Bruxelles.

 

Salafisterne er de mest dominerende

Af de mange grene af islam som er repræsenteret i Bruxelles, er salafisme tilsyneladende langt den mest populære. Salafisme, den meget konservative pan-islamiske bevægelse, søger, blandt andre målsætninger, at forene den muslimske verden under ledelse af en enkelt kalif, eller hersker, som skal gælde på grundlag af islamisk sharia-lovgivningen.

 

Bogen afslører også, at de fleste muslimer i Bruxelles har en “os” versus “dem” tankegang, som hindrer deres integration i det belgiske samfund.

 

Mange børn og en ægtefælle hjemmefra 

De fleste af muslimerne  i Bruxelles er fra Marokko (70%) og Tyrkiet (20%), mens de andre 10% er fra Albanien, Egypten, Pakistan og Nordafrika. De begyndte at ankomme til Belgien i 1960’erne som gæstearbejdere. Selvom gæstearbejdstager-programmet blev lukket i 1974, udnyttede mange indvandrere familiesammenføringslove, så de kunne få deres familier til landet.

 

Læs også
“Forfølgelse af kristne er næsten på folkemordsniveau” – politisk korrekte politikere og medier gør ingenting

I dag fortsætter det muslimske samfund med at vokse gennem høje fødselstal og ægteskabsmigration. Mere end 60% af marokkanske og tyrkiske unge gifter sig med partnere fra deres hjemlande.

 

Som i de øvrige europæiske lande, er den muslimske befolkning i Belgien ung. Næsten 35% af marokkanere og tyrkere i landet er under 18 år, sammenlignet med 18% af de indfødte belgierne.

 

Siden 2008 har det mest populære navn i Bruxelles til baby drenge været Muhammed. Det er også den mest populære navn til baby drenge i Belgiens næststørste by, Antwerpen, hvor det anslåees at 40% af folkeskolebørn er muslimer.

 

Shariadomstol

Antwerpen er også hjemsted for Belgiens første islamiske sharialovgivning domstol, der startede i september 2011.

 

Sharia-domstolen er initiativ fra en radikal muslimsk gruppe, Sharia4Belgium. Ledere af gruppen siger åbent, at formålet med retten er at skabe et parallelt islamisk retssystem i Belgien og som en udfordring af statens autoritet som håndhæver loven og beskyttelse af civile garanteret af den belgiske forfatning.

 

Sharia-domstolen, der ligger i Antwerpens Borgerhout distrikt, “mægler” familieretlige tvister for muslimske indvandrere i Belgien.

Læs også
Socialdemokratisk politiker blev jaget væk fra Nørrebro: ‘Demokrati er imod Allah’

 

De selvbestaltede muslimske dommere anvender islamisk lov, snarere end den sekulære belgiske familieret, for at løse tvister, der involverer spørgsmål om ægteskab og skilsmisse, forældremyndighed og børnebidrag, samt alle anliggender vedrørende arv.

 

I modsætning til den belgiske civilret, bygger islamisk sharialov ikke på lige rettigheder for mænd og kvinder; kritikere af Sharia-domstolen siger, at det vil underminere rettighederne for muslimske kvinder, specielt i forhold til arv, ægteskab, skilsmisse, polygami, forældremyndighed, fri bevægelighed og mest af alt fysisk vold og kvinders næsten totale umulighed for at trække sig ud.

 

Alle belgier skal under sharia-lovgivning

Sharia4Belgium siger, at  domstolen i Antwerpen arbejder på, at udvide sit ansvarsområde til også at behandle straffesager.

 

Sharia4Belgium gruppen består af islamister, der åbenlyst siger, at de er forpligtet til at bringe alle, der bor i Belgien – herunder alle ikke-muslimer – under  islamisk sharia-lovgivningen.

 

Selvom Sharia4Belgium hjemmeside for nylig blev lukket af de belgiske myndigheder, kan et delvis arkiv af webstedet findes på Wayback Machine. Der, udsteder Sharia4Belgium en trussel – i skikkelse af en invitation – som afkræver alle belgiere til at konvertere til islam og til at underkaste sig sharia-lovgivning eller de skal tage konsekvenserne. Som teksten i dele, udtaler:

 

Læs også
Ja til sharia: Socialdemokrater vil bane vej for, at muslimske mænd med flere koner kan få statsborgerskab

“Det er nu 86 år siden faldet af det islamiske kalifat. Tyranni og korruption i dette land [Belgien] har sejret, vi går fra den ene skandale til den anden:. Økonomiske kriser, pædofili, kriminalitet, voksende islamofobi osv”. “Som tidligere, har vi [muslimer] reddet Europa fra den mørke middelalder, nu planlægger vi, at at gøre det samme igen. Nu har vi den rigtige løsning til alle kriser, og det er overholdelse af den guddommelige lov, nemlig sharia. Vi kalder til implementering af sharia i Belgien.”

 

“Sharia er det perfekte system for menneskeheden. I 1300 år af den islamiske stat kendte vi kun orden, velfærd og beskyttelse af alle menneskerettigheder. Vi ved, at Spanien, Frankrig og Schweiz har oplevet deres bedste tider under sharia. I disse 1.300 år, blev 120 kvinder voldtaget, hvilket svarer til 120 kvinder om dagen i Europa. Der var knap 60 røverier i løbet af 1.300 år.”

 

“Som et resultat inviterer vi den kongelige familie, parlamentet, alle aristokratier og hver en husstand til, at  underkaste sig  islam. Spar dig selv og dine børn for den smertefulde straf af følgende og give dig evigt liv i paradis.”

 

En cache af baggrundsbilledet på Sharia4Belgiums hjemmeside har jihads sorte flag der vajer over det belgiske parlament. Indtil for nylig blev Sharia4Belgium Youtube-side også lukket ned, den blev brugt til at opildne muslimer til jihad, eller hellig krig. Gruppen havde uploaded videoer med titler som “Jihad er obligatorisk”, “Fremme jihad”, “Duellering & guerillakrig,” og “Martyriummest dyder.”

 

Anjem Choudary

Sharia4Belgium er knyttet til Anjem Choudary, en Shariadommer bosat i London. Choudary, der var leder af en gruppe kaldet Islam4UK før det blev forbudt af britiske anti-terror myndigheder, tror på forrang for islam frem for alle andre trosretninger og han har længe kæmpet for islamisk lov, som han mener skal gennemføres i hele Storbritannien.

 

I et interview med den belgiske avis De Standaard (på engelsk her), sagde Choudary at han ville hjælpe med at lancere Sharia4Belgium, så man kan forhindre muslimske immigranter fra at blive integreret i det belgiske samfund: “Belgien har en stor muslimsk befolkning, især i byerne som jeg planlægger at besøge.”

Læs også
Hvornår vil Irans regime omsider bryde sammen?

 

Da han blev spurgt om han ville overbevise belgierne til at konvertere til islam og gennemføre sharia-lov, svarede Choudary: “Gennemførelsen af ​​Sharia vil ske på en af ​​følgende fire måder: enten konverterer størstedelen af ​​befolkningen til islam, eller en udenlandsk islamisk magt erobrer landet, eller der vil være et oprør mod undertrykkelsen af ​​de muslimske folk, eller muslimerne vil vælte de siddende magthavere. Samfundet vil blive forenet af islam “..

 

Had til jøder er teologisk inspireret

Tilbage i Bruxelles, er godt og vel halvdelen af de muslimske studerende i byen antisemitiske, ifølge en 426-siders undersøgelse med titlen “Jong i Brussel” (Young i Bruxelles).

 

I et interview med den belgiske avis De Morgan, sagde Mark Elchardus, en af forfatterne til rapporten: “Hvad er alarmerende er, at du kan beskrive halvdelen af de muslimske studerende som antisemitisk, hvilket er meget højt. Men hvad værre er, de anti-jødiske holdninger har intet at gøre med et lavt uddannelsesniveau eller lav social klasse, hvilket er tilfældet med racistiske belgiere. Anti-semitisme er teologisk inspireret og der er en direkte sammenhæng mellem at være muslim og have antisemitiske følelser .”

 

Elchardus ‘observation, der forbinder islam og antisemitisme, indbragte ham en retssag indgivet af Årvågenhed Musulmane (Muslim Årvågenhed), en muslimsk aktivist gruppe. Årvågenhed Musulmane sagde, at Elchardus ‘kommentarer overtrådte Belgiens antidiskrimination lov 2007, som forbyder forskelsbehandling på grund af “religiøse overbevisninger.” De sagde også hans udtalelser overtrådte artikel 444 i den belgiske straffelov, fordi de optrådte i en avis, og derfor blev gentaget i udstrakt grad på tryk.

 

Islam er afgjort en del af virkeligheden i Bruxelles.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…