Islamisk Stat har skudt en dansker i Saudi-Arabien

Islamisk Stat har offentliggjort en video, der viser en dansk mand, der bliver ramt af skud. Det er en ansat i mejerigiganten Arla, der blev skudt på. Han blev ramt i skulderen.

 

Theis Brøgger, pressechef på Arla bekræfter overfor TV2 NEWS, at videoen er fra den 22. november og viser at der bliver skudt mod den pågældende medarbejder.

 

Fremstød for Islamisk Stat, der vil “rense” landet for urene 

Videoen er endnu et skræmmende eksempel på, at Islamisk Stat fører krig mod Vesten ved at angribe tilfældige vesterlændinge på åben gade.

 

Videoen er en direkte opfordring til muslimer om at gå efter den samlede vestlige koalition, som kæmper mod Islamisk Stat.

 

På videoen siger Islamisk Stat talsmand i Saudi-Arabien: Gå efter dem, gå ind i deres huse, kom gift i deres mad, angrib dem. Det fortæller Naser Khader, som har set videoen (TV2 NEWS)

 

Skuddet mod den danske mand er samtidig et fremstød for Islamisk Stat.

 

På videoen udtaler lederen af Islamisk Stat sig. Han oprører saudiaraberne til at rense ud i Saudi-Arabien.

Saudi-Arabien skal renses for urene – det vil sige vantro, ikke-muslimer, folk fra Vesten.

 

En canadier angrebet

Få dage senere blev en canadisk mand stukket ned , da man med sin familie var på indkøbstur i et shoopingcenter i Saudi-Arabien.

 

Pludselig blev manden angrebet med en kniv. En mand fra Saudi-Arabien blev anholdt. Motivet er ukendt.

Læs også
Video: Hunden vil sidde ned, så hvorfor ikke sætte sig på en dejlig blød baby …

 

Men Al-Qaeda er blevet mere aktiv i området ansporet af fremgangen for Islamisk Stat. Desuden er Canada medlem af koalitionen af lande, som bomber Islamisk Stat.

 

Kilde CBS:

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…