Man ser flere og flere muslimer, der løfter en pegefinger i vejret – det er et symbol, der viser voksende radikalisering

Youtube

Man ser oftere og oftere muslimer, der står med en løftet pegefinger, når de stiller op til fotografering. Det kan også ses på billederne nedenfor.

 

Men hvad betyder den løftede finger, og kan man tale om et islamisk symbol?

 

Fingeren udtrykker tawheed, hvilket betyder anerkendelsen og bekræftelsen af Guds eller Allahs enhed, og læren om gudens enhed er helt central i islam. Derfor indgår den også i første del af den islamiske trosbekendelsen. (Religion.dk)

 

Begrebet er først og fremmest en understregning af islams fornægtelse af kristendommens treenighedsforståelse hvor Gud, Jesus og Helligånden er kongruente eller sammenfaldende størrelser.

 

Kristendom opfattes derfor som blasfemi, og et udtryk for troen på flere guder, polyteisme.

 

Når en muslim lader sig fotografere med en løftet pegefinger, er det for at vise tilslutning til troen på Allahs enhed og fornægtelsen af kristendommen og enhver anden trosretning.

 

Fingeren er særlig anvendt af fundamentalistiske, radikale muslimer. Den markerer deres nultolerance i forhold til kristendommen og andre religioner. I disse kredse er kristendom satans værk, og dens tilhængere skal på det kraftigste undgås, medmindre det tjener et overordnet formål til fordel for islams udbredelse.

 

I Danmark ser man eksempelvis Hizb ut-Tahrir benytte tawheed-fingeren.

 

 

Læs også
“Kunstige jomfruhinder”: Læger skal ikke vedligeholde overtro og uvidenhed

I Islamisk Stat og blandt deres støtter er der også mange, der benytter det samme symbol.

 

 

Den løftede pegefinger bliver også brugt som symbol på den verdensomspændende muslimske menighed. Det islamiske ord for menighed er umma, og man ser hyppigt grupper, der bruger sloganet One Ummah (én umma) i deres propaganda/hvervningsmateriale.

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…