Skal vi skifte bank?

SPØRGSMÅL:

 

Hej Kim Valentin

 

Vi er et par i 30’erne. For et par år siden købte min kone og jeg et dejligt hus til 2,3 mio. kr. Vi har et afdragsfrit realkreditlån i huset på 1,8 mio. kr. og et boliglån i banken med en restgæld på nu ca. kr. 350.000.

 

Banken har hævet renten på boliglånet et par gange, så den nu er næsten 8 %. Det synes vi er lidt højt. Men kan det svare sig for os at skifte bank?

 

Venlig hilsen

 

Christian og Emilie

 

SVAR:

Kære Christian og Emilie

 

Det kan i hvert tilfælde ikke skade, at I kontakter nogle andre banker for at få tilbud på et boliglån hos dem. Bankerne sætter renten på boliglån ud fra deres vurdering af jeres økonomi og af ejendommens værdi. To banker kan sagtens vurdere jeres forhold forskelligt, så det kan sagtens være, at I kan få et billigere boliglån i en anden bank.

 

De laveste renter på boliglån udover 80 % af ejendomsværdien ligger i øjeblikket på ca. 5 %, men det kræver dog typisk en god økonomi.

 

Nogle banker tilbyder desuden en lav rente på boliglån, hvis man også flytter andre engagementer til banken. Men det er ikke sikkert, at det er en god idé, da det kan være, at banken er dyrere på andre produkter.

Læs også
Myndighederne stiller kapitalkrav til uansvarlige banker og realkreditinstitutter

 

Husk, at der er omkostninger ved at oprette et nyt boliglån. De kan variere meget fra bank til bank, men typisk ligger de omkring 2.500 til 7.500 kr.

 

Vær også opmærksom på muligheden for, at den nye bank hæver renten på boliglånet, efter at I har oprettet det.

 

Men kan I få et lån, hvor I kan tjene etableringsomkostningerne ind på 1 år via sparede renteudgifter, så synes jeg, det er værd at gå efter.

 

Læs om, hvordan du får den bedste rente i banken.

 

Med venlig hilsen

Kim Valentin

Finanshuset i Fredensborg

Læs også
Diktatur sendte milliarder gennem Danske Bank

 

Kim Valentin skriver hver uge om pension, investering og privatøkonomi i ugebrevet FinansNYT. Send mig FinansNYT helt gratis

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…