Et lovløst helvede, hvor kristne myrdes, fordi de er kristne

collage

Boko Haram har dræbt tusindvis af mennesker siden 2009.

 

Deres mål har især været kristne og kirker, myndighedspersoner, skoler og politistationer.

 

I april kidnappede de mere end 200 fortrinsvist kristne skolepiger i Chibok, hvoraf halvdelen tilsyneladende sidenhen blev tvangskonverteret til islam.

 

Siden er antallet af terrorangreb steget, således at de nu sker næsten dagligt.

 

Terroristerne ønsker, at Nigeria skal blive en islamisk stat underlagt sharia.

 

Organisationens religiøse motiv blev understreget i lederen Abubakar Shekaus video fra den 5. maj.

 

Her havde han hyppige referencer til islam og sagde:

 

“Dette er en krig rettet mod kristne og demokratiet og deres forfatning, vi er først lige begyndt (…). Denne krig er imod kristne, jeg mener kristne, imod de vantro generelt. Allah siger, at når vi får fat i dem, skal vi gøre det af med dem. Jeg arbejder for Allah og vil dø for det. Ingen kan standse mig. (…) I er sammen med kristne og siger, at vi alle er ens, at der ikke er nogen forskel. Vi har intet tilfælles med vantro.”

Kirker er terrormål

Flere landsbyer i det nordlige Nigeria er blevet angrebet de seneste dage.

 

Den 1. juni angreb Boko Haram en kirke i landsbyen Attagara, hvor mere end hundrede mænd brød ind, skød og dræbte ni kirkegængere midt under søndagsgudstjenesten.

Læs også
Forbyd muslimske bønnekald ved lov

 

Få dage efter vendte Boko Haram tilbage, idet de den 3. juni dræbte i alt 91 ved flere tilsyneladende koordinerede angreb i landsbyerne Attagara, Agapalawa, Ngoshe og Aganjara (alle beliggende i Borno delstaten).

 

Den 5. juni angreb Boko Haram landsbyen Kwabula nær Madagali i den østlige delstat Adamawa. De var svært bevæbnede og dræbte flere civile og en soldat, inden de nedbrændte en romersk-katolsk kirke og den lokale kaserne.

 

Samme dag blev 45 dræbt i landsbyen Kayamla i Borno.

 

Øjenvidneberetninger fra undslupne kristne piger

En kristen sammenslutning i Borno har nu offentliggjort seks kristne pigers øjenvidneberetninger om deres liv i fangenskab, siden Boko Haram kidnappede dem i 2013, og indtil det lykkedes dem at flygte.

 

De blev udsat for gentagne voldtægter og var slaver i Boko Harams lejre.

 

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

Der var mange bortførte piger i lejrene længe inden kidnapningen af skolepigerne fra Chibok, der påkaldte sig international opmærksomhed.

 

En af pigerne havde siddet i en bus sammen med fem mandlige medpassagerer, da bevæbnede terrorister fra Boko Haram kidnappede dem.

 

Da de ankom til terroristernes opholdssted, blev de fem mænd stukket ned og dræbt for øjnene af hende.

 

I de følgende dage så hun yderligere 50 mennesker blive slagtet. Når der kom en ny fange, blev vedkommedes identitet og trosretning undersøgt, hvorefter kristne blev dræbt og muslimer blev rekrutteret.

 

Folk, der nægtede at samarbejde, blev dræbt.

 

En anden pige blev bestemt til at skulle giftes med oprørslederens lillebror.

 

Læs også
Asger Aamund fylder 80 år: Islam er i krig med os – det er på tide at se virkeligheden i øjnene

Hun blev tvunget til at bære hijab, da gruppen begav sig til en anden lejr.

 

Terroristerne forsøgte at tvinge hende til at omvende sig til islam ved at slå hende næsten til døde. Det lykkedes hende at flygte efter tre måneder, men terrorgruppen hævnede sig ved at nedbrænde hendes landsby og dræbe to indbyggere.

 

En tredje pige lod sig konvertere til islam af frygt for at miste livet, hvis hun nægtede. Hun blev dernæst tvunget til at gifte sig med en af oprørerne, der misbrugte hende seksuelt.

 

Den fjerde pige blev vist frem for emiren Ibrahim Tadagleke, der beordrede, at hun skulle omvende sig til islam, hvorefter han fandt hende en mand. Manden truede hende med en pistol og kniv for at få sex med hende.

 

Den femte pige var 15 år og jomfru, da hun blev fanget og holdt som slave i 22 dage. Hun blev tvangskonverteret til islam og blev tvangsgift med en oprører, der voldtog hende og iøvrigt misbrugte hende seksuelt under trusler om at bruge sin pistol.

 

Den sjette pige blev bagbundet, slået og trukket ud i bjergene bundet i et reb. Med en kniv for struben indvilligede hun i at konvertere til islam.

Læs også
To bøger, der giver indsigt i muslimsk værdier og dannelsesidealer
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…