Nu siger danskerne stop: Et flertal vil have stramning af reglerne for familiesammenføring

Antallet af familiesammenføringer er steget voldsomt siden 2011. Dengang blev der under den borgerlige regering givet 2.902 tilladelser til familiesammenføring – under den nuværende regering blev tallet i 2013 næsten fordoblet til 5.105 tilladelser.

 

Nu siger vælgerne stop. Det fremgår af en meningsmåling, som Epinion har foretaget for DR Nyheder.

 

Her erklærer 54 procent af de adspurgte sig helt eller delvist enige i, at det er nødvendigt med stramninger af reglerne.

 

Kun 25 procent er helt eller delvist uenige i, at der er behov for stramninger. Blandt dem, der har taget stilling, er der altså et stort flertal for stramninger.

 

Ikke kun de borgerlige ønsker stramninger

Det er vel at mærke ikke kun borgerlige vælgere, der ønsker strammere regler for familiesammenføringer.

 

Medens 74 procent af de borgerlige vælgere ønsker stramninger under den ene eller anden form, gælder det også for hele 39 procent af vælgerne hos rød blok – altså Socialdemokraterne, De Radikale, SF og Enhedslisten. (DR Nyheder)

 

Mette Reismann (S): Manglende oplysning

Hos Socialdemokraterne forsvarer udlændinge- og integrationsordfører Mette Reismann regeringens linje.

 

”Jeg synes, de (familiesammenføringsreglerne, red.) er fair, og jeg synes, de er velafbalancerede. De gør det også muligt, at Danmark kan stille krav til de mennesker, der kommer og tager ophold her,” siger Mette Reismann til DR Nyheder.

 

Hun tilføjer dog, at regeringen tager folks bekymringer alvorligt.

 

Læs også
Syrer dræber mand med sværd på åben gade – Tyskland i chok over drabsbølge med indvandrere som gerningsmænd

”Fordi hvis bekymringerne er opstået på et for uoplyst grundlag, så er det os politikere, der naturligvis skal oplyse mere om, hvad det her vil sige,” siger Mette Reismann.

 

Martin Henriksen (DF): Regeringen er ude af trit med egne vælgere

Hos Dansk Folkeparti undrer udlændinge- og integrationsordfører Martin Henriksen sig ikke over målingen.

 

”Det er jo gået op for flere og flere danskere, at regeringens udlændingepolitik har haft den konsekvens, at flere og flere udlændinge kommer til Danmark og får mulighed for at slå sig ned,” siger Martin Henriksen til Den Korte Avis.

 

Regeringsflertallet har god grund til bekymring

Den nuværende regering ophævede straks efter sin tiltræden det pointsystem for familiesammenføring, som VKO gennemførte i 2010. Det skete med stemmer fra Enhedslisten og Liberal Alliance. I foråret forsøgte Dansk Folkeparti at få genindført pointsystemet, men blev stemt ned af regeringsflertallet og Liberal Alliance.

 

Men Dansk Folkeparti har ikke opgivet, understreger Martin Henriksen, som i modsætning til Mette Reismann mener, at regeringsflertallet har god grund til bekymring over målingen.

 

Læs også
Chok i Holland: Mange politifolk med indvandrerbaggrund er stærkt involveret i kriminel aktivitet

”Når næsten 40 procent af regeringsflertallets vælgere også ønsker at stramme udlændingepolitikken på det her områder, tyder meget jo på, at regeringen og regeringsflertallet er ude af trit med deres egne vælgere,” siger Dansk Folkepartis udlændinge- og integrationsordfører, Martin Henriksen, til Den Korte Avis.

 

Ifølge Udlændingestyrelsen seneste tal fortsætter tildelingen af familiesammenføringer også i år i højt tempo. Således er der per 31. maj i år givet i alt 2.100 tilladelser, altså i nærheden af antallet af familiesammenføringer for hele året 2011, hvor pointsystemet var i kraft.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…