Menneskesmuglerne lever først og fremmest af syrere fra den velaflagte middelklasse

You Tube

Syriske asylansøgere har endnu engang protesteret over forholdene i et dansk asylcenter. Denne gang er protesten rettet mod et midlertidigt asylcenter i Herning.

 

Asylcenteret er indrettet i Beredskabsstyrelsens lokaler. 50 syrere deler soverum, madtelt og toiletter med 100 asylansøgere fra Eritrea. (Jyllands-Posten)

 

I lørdags nægtede syrerne at røre aftensmaden for at vise deres utilfredshed. Og de truede centerledelsen med sultestrejke.

 

Tre af dem gav i kraftige vendinger udtryk for deres frustration over for Jyllands-Posten. ”Dette er ikke et sted for mennesker, men for dyr,” lød det fra Mohamad Al Khadri.

 

Han var elektroingeniør i Syrien og har betalt omkring 75.000 kr. for at komme til Danmark.

 

En anden kritiker, Haithem Bayour, var universitetslærer i biologi i Syrien.

 

Det er altså folk, der har tilhørt det syriske samfunds bedrestillede lag. Det beløb, de har betalt for at blive bragt herop af menneskesmuglere, ligger helt hinsides, hvad det store flertal af syrere, der er fanget i borgerkrigen, er i stand til at betale.

 

Afsløringen af en menneskesmuglerring i Spanien bekræfter, at det er den velaflagte syriske middelklasse, som menneskesmuglerne især lever af.

 

Noget af et chok

Disse syreres baggrund kan være en vigtig del af forklaringen på, at nogle af dem er meget kritiske over for de forhold, de bydes i asylcentrene.

 

Det er ikke noget, der specielt gælder Danmark. Sverige og andre europæiske lande har oplevet lignende protester.

Læs også
Tyskerne er blevet mere kritiske over for asylansøgere – de stoler ikke på dem

 

Man kan umiddelbart undre sig over, at asylansøgere kan hidse sig sådan op over beskedne forhold i et asylcenter, hvor de skal opholde sig i en periode. Man skulle jo tro, at de som asylansøgere var så dybt taknemmelige over at være kommet i sikkerhed, at det andet var helt underordnet.

 

Men set i forhold til deres livsstil derhjemme er de beskedne forhold måske noget af et chok. Især da, hvis de ikke personligt har været hårdt ramt af krigen.

 

Under alle omstændigheder rejser deres reaktioner en naturlig debat om, hvem det er, der når frem til Danmark. Så meget står klart: Det er gennemgående ikke de mest nødlidende – de har hverken råd eller ressourcer til det.

 

Menneskesmuglerne i Spanien

Afsløringen af menneskesmuglerringen i Spanien kaster nyt lys over, hvem menneskesmuglerne bringer herop.

 

Smuglerne gik efter familier fra middelklassen. De kunne nemlig betale de lange og indviklede rejseruter, der blev benyttet.

 

Læs også
Stramninger var hårdt påkrævet: På blot fire år har asylansøgere kostet samfundet over tretten milliarder kroner

Smuglerringen ville normalt først sende syrerne til Asien eller til Brasilien. Derfra blev de fløjet til Madrid, som om de ikke var asylansøgere. Herfra kunne de så transporteres til et af de velstående nordeuropæiske lande, herunder Danmark, så de kunne søge asyl her.

 

Sådan en rundtur i verden kostede mellem 45.000 kr. og 75.000 kr. pr. person. Det svarer til de omkostninger, som en af asylansøgerne i Herning oplyste om.

 

Menneskesmuglerne blev afsløret, fordi man opdagede, at påfaldende mange syrere ankom til Madrids lufthavn. (The Local)

 

Nede i Syrien og de omkringliggende lande sidder en masse mennesker på flugt, som menneskesmuglerne ikke kan tjene penge på. De har brug for løsninger dernede.

 

Men skulle de mod al forventning nå frem til asylcenteret i Herning, ville man sikkert ikke høre dem protestere over forholdene.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…