Manu Sareen undsiger statsministeren i værdikampen

pressefoto

I sommer var der en stor debat om danske traditioner i daginstitutioner.

 

Nogle institutioner blandt andet i København, hvor der er mange børn med muslimsk baggrund, havde fravalgt al svinekød.

 

Det udløste voldsom kritik for at svigte danske madvaner og andre traditioner.

 

Til sidst kom statsminister Helle Thorning på banen. I august sidste år tilkendegav hun meget tydeligt, at det var forkert at vælge svinekød fra i daginstitutionerne. Man skal ikke snige danske traditioner ud af offentlige institutioner, fordi man skal tilpasse sig en anden kultur.

”Fuldstændig. Jeg er lodret imod det og har altid været det. Jeg synes da, man skal holde fast i den måde, vi spiser på, og det, vi gør i Danmark, sagde Thorning til Jyllands-Posten.

 

Den ny radikale integrationsminister, Manu Sareen, siger noget ganske andet:

”Man må have tillid til, at de forskellige institutioner og kommuner løser det på hver deres måde. Jeg synes, at det er vanskeligt at komme med en formel på, at tingene skal være på en bestemt måde, lød det i går fra Sareen, lige efter han var tiltrådt.

Han fortsatte:

”Én kommune har løst tingene på én måde, og en anden kommune har løst tingene på en anden måde. Endnu længere nede på institutionsniveau er der institutioner, der har sagt, at vi har nogle udfordringer, som vi har løst på én måde, mens andre institutioner har de samme udfordringer, men har løst dem på en anden måde.”

”Den tillid må man have til de forskellige institutioner. Det vil være problematisk at gå ind og blande sig i de små sager og diktere, hvad der lige præcis skal ske”. (Ekstra Bladet)

 

Holdt fast i morgen-TV

Uenigheden er døbt frikadellekrigen.

 

Men tirsdag morgen forsøgte Manu Sareen at forklare, at Thorning og han mente det samme (TV2 News). De gik jo begge ind for, at det var institutionerne, der selv besluttede, hvad der skulle spises.

 

Læs også
Hvis vi giver efter for krav om religiøst betingede særhensyn, så undergraver vi langsomt men sikkert danske værdier

Men dermed talte Sareen uden om den grundlæggende uenighed mellem statsministeren og ham selv. Thorning formulerede meget eftertrykkeligt den holdning, at der burde være svinekød i alle institutioner. Sareen argumenterede derimod for, at det var godt, hvis institutionerne valgte forskellige løsninger.

 

Institutionerne ved, hvad der er bedst for dem, mener Sareen. Så hvis de synes, at det er bedst for dem at droppe svinekødet, er det fint. Han mente i øvrigt ikke, at det var et problem i én eneste institution.

 

Med denne strid støder Socialdemokraterne og De Radikale endnu engang sammen om værdipolitikken, herunder udlændingepolitikken. Med Manu Sareen som minister med ansvar for integration, vil der formentlig komme mere af den slags. Til ærgrelse for Socialdemokraterne, der kan blive straffet af vælgerne, hvis regeringen virker slap i værdipolitikken.

 

Den første bekymrede S-borgmester, Ole Bjørstorp fra Ishøj, er da også allerede ude med riven mod Manu Sareen. (Politiken)

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…