“Jeg er ordblind og havde mistet troen på mig selv – i dag er jeg færdig med min uddannelse”

Privat

“Skolen er startet igen …men for de ordblinde er det ikke altid en glæde.

 

 

Det kan for nogle børn være med stor glæde, men for andre er det tilbage til en hverdag med store problemer. Som ordblinde, er folkeskolen ikke altid noget godt, at huske tilbage på, sådan har jeg det i hvert fald. Selvfølgelige var der gode stunder, men ud fra 9 års skolegang, ikke mange.

 

Det er svært for de ordblinde, når alle de andre kan læse

Som ordblind kan det være svært at sidde i skolen sammen med en masse andre, der kan læse og skrive, uden at man kommer til at tænke, “er der noget galt med mig, er jeg dum?”. Dette har jeg selv oplevet. Jeg kender til den destruktiv tankegang, dette kan sætter i gang. Heldigvis, havde jeg støtte hjemmefra, bl.a. en ordblind mor, der selv har prøvet det.

 

Denne destruktiv tankegang, kan på sigt være grunden til mange problemer for den ordblinde, familie og samfundet. Derfor er det vigtigt, at vi hjælpe de ordblinde på den bedste måde, vi kan. Mulighederne for hjælpe i Danmark, er gode i forhold til mange lande, vi sammenligner os med. Men dette betyder ikke, at vi ikke kan blive bedre – også uden de store omkostninger.

 

Der findes mange forskellige tilbud, til ordblinde, som skal hjælpe dem med at læse og stave, som alle andre. Men hvis selvtilliden ikke er der, kommer man ikke langt. Derfor tro jeg, ud fra mine egen oplevelser, som man kan læse mere om på min blog, etlivsomordblind.dk at det er vigtigt at skabe en positiv tilgang til ens ordblindhed først.

 

Sådan åbnes døren til alle muligheder

Når en ordblind, finder ud af, at man ikke er dum, fordi man er ordblind, men at man bare skal gøre tingene på en anden måde, så åbner det døren for helt nye muligheder og energi, til at nå frem til målet.

 

Der findes rigtigt mange kendte mennesker, der er ordblinde. De har haft dette syns på verden, og har alligevel skabt kunst, virksomheder og videnskab. Den fordel de ordblinde har er, at de ikke har kunnet gøre tingene, som alle andre, og derfor gået deres egne veje, set ud fra det “normale” samfundssyn.

 

Vi skal skabe forbilleder for de ordblind, folk der selv har prøvet det på egen krop. Folk der har haft de samme udfordring, som kan guide og motiver dem. Folk der ved, hvor meget energi der skal bruges og intet er et hurtigt fix, det koster hårdt arbejde, men det kender de fleste ordblinde til allerede!

 

Hvis vi kunne hjælpe flere af de ordblinde, til at opdage denne tilgang og udnytte den energi de har, så ville ikke bare være den ordblinde selv, der stå bedre, men også hele samfundet.

Læs også
Ny S-minister løber fra sit ansvar for, at indvandrerbørn lærer dansk sprog og danske værdier

 

Her er Jespers eksamensopgave i retsstavning fra 9. klasse

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…