Islamisk Stat er vor tids største trussel

Pro-ISIS demo i Hagg. Twitter

Terrororganisationen Islamisk Stat har vokset sig stærk og mægtig på ingen tid.

 

Den har drevet hundredtusindvis af mennesker på flugt, foranstaltet massemord, drab på kristne og solgt kvinder som slaver. Samtidig har organisationen flere journalisters liv på samvittigheden. De er blevet myrdet på bestialsk vis for rullende kamera for at sprede skræk og rædsel. Hertil kommer en omfattende ødelæggelse af uerstattelige kulturværdier i Irak og Syrien.

 

Men Islamisk Stat har ikke alene grufulde gerninger i Syrien og Irak på samvittigheden, men truer også åbenlyst befolkningerne i de lande, som deltager i koalitionen mod terrororganisationen. En talsmand fra organisationen har udtalt, at alle vantro i princippet er skyldige, hvad enten det drejer sig om mænd, kvinder eller børn. Og hvis man ikke lige har en ”bombe ved hånden”, kan man kvæle folk med det bare næver. Der har allerede været bortførelser – f.eks. af en franskmand i Algeriet.

 

Truer alle

En så direkte og altomfattende trussel mod befolkningerne i vesten er aldrig set før.

 

Truslen er møntet på alle indbyggere i koalitionslandene, og den indeholder en indirekte opfordring til alle rettroende muslimer om at begå terror i deres nærområder i vesten.

 

Hertil kommer det farlige potentiale, som de hjemvende og dybt radikaliserede ”hellige krigere” udgør, og som regeringen her i landet ikke har tænkt sig at imødegå med andet end ”psykologhjælp”. Med andre ord et klap på skulderen til de herboende muslimer, som har begået alvorlige forbrydelser.

 

I andre lande er man mindre blåøjet. Her straffer man hellig krigerne med fængsel – ikke mindst i Australien, hvor deltagelse i hellig krig kan udløse lange fængselsstraffe. Men også i Østrig har man fængslet helligkrigere alene på mistanken om, at det havde til hensigt at deltage i krigsforbrydelser og havde Islamisk Stats træningslejre som rejsemål. Det manglede også bare.

 

Farvel til opholdstilladelse og statsborgerskab

Men i Dansk Folkeparti ønsker vi slet ikke, at disse personer vender tilbage. Med deres handlinger har de bevist, at de ikke hører hjemme i det danske fællesskab. Derfor skal de miste opholdstilladelse og statsborgerskab.

 

Det er påfaldende, at kun få muslimer åbenlyst har taget afstand fra Islamisk Stats bersærkergang. Mange steder er det endda dokumenteret, at muslimer hemmeligt eller åbenlyst sympatiserer med Islamisk Stat, og Naser Khader udtalte på et tidspunkt, at netop tilrejsende helligkrigere fra vestlige lande er de mest sadistiske, hadefulde og fanatiske krigere. Det bør faktisk bekymre os voldsomt, at der inden for de muslimske miljøer slet ikke er nogen debat om dette.

 

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

Vesten er ikke uden skyld i, at Islamisk Stat har vokset sig stærke. Lige siden ”det arabiske forår” har der i vesten været en opfattelse af, at oprørerne var ”de gode”, mens diktatorer som Ghadafi, Mubarak og Assad var de onde.

 

Ordet ”oprører” kalder hos mange europæere på romantiske tanker om retfærdighed og godhed i kamp mod en ond overmagt. Desværre er billedet i Mellemøsten noget mere mudret. De fleste i dag er enige om, at ”foråret” aldrig kom. I Egypten overtog Det Muslimske Broderskab magten og blev siden afsat ved et militærkup.

 

Men nu må det overalt i vesten stå klart, at Islamisk Stat er nutidens største trussel, og at organisationen ikke blot er i færd med at smadre en hel region og igangsætte den måske største flygtningebølge siden Anden Verdenskrig, men at IS også truer hele almindelige mennesker her i Danmark og vesten.  I Australien har man allerede afværget det første forsøg fra Islamisk Stat på at myrde tilfældige borgere. Hvornår gør de forsøget igen? Det skorter hverken på ressourcer eller fanatisme og ondskab.

 

Pia Kjærsgaard er MF og værdiordfører for Dansk Folkeparti

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…