Hvorfor skal specialklasser være et fy-ord?

I sidste uge skrev borgmester i Helsingør Kommune, Benedikte Kiær, et indlæg om inklusion i folkeskolen. Vi bringer en læserkommentar af Pernille Kirkegaard, der arbejder som lærervikar.

 

Jeg vil lige høre, om Benedikte Kiær er folkeskolelærer? For det billede som hun tegner, synes jeg er helt forskruet, og slet ikke nærmer sig den virkelighed som er ude i folkeskolerne.
Jeg er vikar på en skole i Vestegnen, hvor mange klasser er ramt af inklusionen. Inklusion er IKKE positivt.

 

Måske Benedikte Kiær skulle tage og lytte til den kritik som findes, og som hun også siger, at hun har lagt mærke til, for der er altså noget om den.

 

Tre børn ødelagde det for de andre
Jeg har prøvet at have timer med alle klasser, altså fra 0-9 klasse. Et eksempel kan være den fjerde klasse, jeg var inden i forleden. Jeg blev mødt med et brag er støj og uro. Især fra tre børn som var blevet inkluderet i klassen.

 

Det var frygteligt at stå og undervise i den klasse. Specialbørnene løb rundt i klassen, forstyrrede andre konstant og kunne ikke sidde stille i mere end tre sekunder ad gangen. Der var dog en specialpædagog på, og hun sagde, at sådan var de hver dag, og at man bare skulle lade dem være.

 

Man skulle bare lade dem være?

 

Altså, så de skal ikke lære noget lige som de andre? Man lader dem bare fjolle rundt? Undskyld, men så BLIVER de da ekskluderet!

 

Det er egentlig sjovt, at man tror, at der gør godt for alle de her børn, og man siger de bliver inkluderet, hvor det modsatte egentlig sker.

 

Man kunne tydeligt se, at specialbørnene generede de andre børn, og den afmagt som strålede ud af de andre børn. Den dårlige stemning havde bredt sig til hele klassen, og flere børn kom hen og sagde, at de havde hovedpine.

 

Da timen var slut, og de fleste var gået, spurgte jeg nogle af børnene om, hvordan de havde det med den nye klasse og de nye klassekammerater. De svarede, at det var en “lorte-klasse”, og at de hadede at komme i skole.

 

Fy-ordet

Hvorfor skal specialklasser være et fy-ord? Der er bare nogle som ikke høre til en almindelig folkeskole, og hvorfor skal der ikke også være plads til dem?

Læs også
Ny S-minister løber fra sit ansvar for, at indvandrerbørn lærer dansk sprog og danske værdier

 

Som Benedikte Kiær siger, skal der så ikke være plads til forskellighed? Det får man nemlig ikke ved at “inkludere” dem i den almindelige folkeskoleklasse.

 

Pernille Kirkegaard er virkar på en folkeskole

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…