Rabiat islamist smadrede sin bil ind i to soldater på en parkeringsplads – ny form for terror kan ramme os alle

I mandags kørte en ung islamisk ekstremist to soldater ned på en parkeringsplads i en lille by nær Montreal i Canada.

 

Der var tale om en terroraktion. Da gerningsmanden havde kørt sine ofre ned, ringede han til alarmcentralen og pralede med, at han havde angrebet ”i Allahs navn”.

 

Manden, Martin Couture-Rouleau på 25 år, var kendt af myndighederne som radikal.

 

Ifølge hans egne oplysninger på nettet var han for nylig konverteret til islam. Han kom i lag med rabiate islamister og angreb heftigt Vesten på de sociale medier. Han offentliggjorde også billeder, der glorificerede hellige krigere.

 

De to soldater overlevede begge angrebet, men den ene er i livsfare.

 

Ramt af syv skud

Efter overfaldet kørte terroristen væk i høj fart. Politiet optog forfølgelsen, og det endte med, at Couture-Rouleau mistede kontrollen over sin bil, som landede på taget i en grøft.

 

Politifolk råbte: ”Kom ud af bilen, kom ud af bilen med hænderne i vejret.” Han kravlede ud gennem et af bilens vinduer med en lang kniv i hånden. Han angreb en kvindelig politibetjent, men blev så ramt af syv skud fra politiet og faldt død til jorden.

 

Soldater og politifolk som terror-mål

Det vides ikke med sikkerhed, om terroristen bevidst gik efter at ramme netop soldater. Men det er meget sandsynligt. Canada har netop besluttet at sætte seks jagerfly ind i kampen mod Islamisk Stat i Irak.

 

Den Korte Avis har skrevet om den ny form for terror, som Islamisk Stat lægger op til. Den går ud på at myrde folk på åben gade. Soldater og politifolk er særligt foretrukne ofre, men denne terror på gadeplan kan også rettes mod tilfældige civile.

 

Læs også
Video: Hunden vil sidde ned, så hvorfor ikke sætte sig på en dejlig blød baby …

I forgårs berettede vi om anholdelsen af fire unge britiske muslimer, der netop planlagde en terroraktion mod soldater eller politifolk. Det skulle være en såkaldt ”drive-by” aktion, hvor de skød, mens de kørte forbi ofrene på knallert.

 

Helt efter Islamisk Stats forskrifter

Vi har peget på, at denne ny form for terror i høj grad er inspireret af en tale på video, som Islamisk Stats ledende talsmand Abu Mohammed al-Adnani udsendte i september.

 

Her opfordrede al-Adnani til sådanne terroraktioner i det offentlige rum, hvor man kunne bruge alt muligt som våben. For eksempel kunne man køre ind i folk med en bil. Og det var altså det, terroristen i Canada gjorde.

 

I Amsterdam har politiet også netop anholdt en marokkansk mand, som er mistænkt for at planlægge en terroraktion mod politifolk.

 

I Norge fik myndighederne i sommer nys om, at hellige krigere havde planer om at myrde almindelige borgere på gaden.

 

Det første store eksempel på denne type terror var mordet sidste år på den britiske soldat Lee Rigby, som også blev begået af to muslimske fanatikere.

Læs også
Video: Hvalpen skal møde sin far for første gang – og så kommer overraskelsen

 

Rigby kom gående på gaden, da de bankede deres bil ind i ham. Derefter halshuggede de ham med en kødøkse.

 

Hellig krig føres ind i Vestens gader

Efter alt at dømme vil denne form for terroraktioner nu fortsætte i Vesten. Mange vil blive opdaget på planlægningsstadiet, men nogle vil blive til virkelighed.

 

Soldater og politifolk i uniform kan ikke længere tage for givet, at de kan gå i fred i deres egne lande. Ja, selv tilfældige mennesker kan blive ramt.

 

En femte kolonne af rabiate islamister forsøger at føre den hellige krig ind i Vestens byers gader.

 

(Kilder: Daily Mail, Blazing Cat Fur, CBS News)

 

Læs også
Video: Hunden risikerer sit eget liv for at redde sine hvalpe ud i live

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…