Borgmester brugte sin mobiltelefon for 245.057 kr. på en uge, men han husker ingenting

collage

Der har som bekendt været stor medieomtale af, at Lars Løkke købte tøj for 152.000 kr. på Venstres regning.

 

Men nu viser det sig, at Løkke langt bliver overgået af Odenses socialdemokratiske borgmester Anker Boye. Han har formøblet 245.057 kr. ved brug af sin smartphone under en uges ferie i Tyrkiet i 2011.

 

Dette beløb skal vel at mærke ikke kun betales af Boyes partifæller, men af alle skatteborgere i Odense.

 

Boye har ikke tænkt sig at betale nogen af pengene for det usædvanlige forbrug af egen lomme. For udgifterne var en naturlig del af hans arbejde og ansvar som borgmester, siger han.

 

”Som borgmester er man altid på,” som han siger til Fyens Stiftstidende, hvis dækning vi trækker på i denne artikel.

 

Boyes ene problem

Boye har bare et problem. Den enorme telefonregning har ikke så forfærdelig meget med hans borgmesterarbejde at gøre.

 

Regningens størrelse skyldes ikke, at borgmesteren har måttet ringe og sms’e mange gange med borgmesterkontoret derhjemme. Det er nemlig kun cirka 2.000 kr. ud af de 245.057 kr., der er betaling for telefonsamtaler og sms-beskeder.

 

Det svulmende beløb skyldes helt overvejende et stort dataforbrug. Den slags er hundedyrt, når man bruger nettet i Tyrkiet.

 

Men Boye har meget svært ved at forklare, hvordan dette dataforbrug var en nødvendig del af hans arbejde.

 

I Odense Kommune har man så valgt at sige, at angreb er det bedste forsvar. Kommunen vil simpelt hen ikke anerkende, at det gigantiske forbrug har fundet sted. TDC må have begået en fejl, mener man.

Læs også
Højaktuel bog om præsident Erdogan og hans Tyrkiet

 

Det er dog nok væsentligt mere sandsynligt, at Boyes telefon har været slået til det tyrkiske netværk det meste af tiden eller hele tiden under ferieopholdet. Uanset, hvad han så har brugt det til.

 

Boyes andet problem

Nu kunne man så sige til Anker Boyes undskyldning, at han måske ikke lige har været bevidst om, hvor dyrt det tyrkiske net var.

 

Men her kommer borgmesterens næste problem:

 

Da han havde formøblet 100.000 kr. med sin telefon, spurgte TDC via sms, om han ville sætte sin beløbsgrænse op til 200.000 kr. Det svarede han ja til.

 

Da han havde formøblet 200.000 kr., blev han igen spurgt via sms, om han ville sætte beløbsgrænsen op til 300.000 kr. Det svarede han ja til.

 

Læs også
Erdogan vil ødelægge kurderne – EU og FN er magtesløse

Hvis han ikke havde svaret ja de to gange, var han altså aldrig kommet op på de 245.057 kr.

 

Det enorme beløb skyldtes således ikke, at han manglede kendskab til, hvor dyrt sådan et tyrkisk net er. For det fik han at vide. Og han fortsatte sit forbrug over de 100.000 kr. og over de 200.000 kr.

 

God til at bruge andre folks penge

Hvordan forklarer Boye dette i dag, hvor sagen er kommet frem og har vakt stor opmærksomhed i Odense? Han siger, at disse sms-beskeder fra TDC ”ikke står knivskarpt i min hukommelse”!

 

Der synes nu kun at være to mulige forklaringer på Anker Boyes brug af telefonen i Tyrkiet:

 

Enten har han vidst, hvad han gjorde. Det vil sige, at han med fuldt overlæg har brændt over 200.000 kr. af med sin telefon.

 

Ellers også har han været ligeglad med, hvad han gjorde. Så ligeglad, at han knap ænsede, at han på et klart og direkte spørgsmål sagde ja til at bevæge sig op over et beløb på 200.000 kr. – og så ligeglad, at han intet husker i dag.

Læs også
Sådan bruges moskeer til at undergrave demokratiet

 

For Odenses borgere kan det vel være ret ligegyldigt, hvilken af forklaringerne der er den rette. Til syvende og sidst ender de i den samme konklusion:

 

Byen har en borgmester, der ikke tager det så tungt med at bruge andre folks penge. Helt nøjagtig 245.057 kr. på en uge. Formentlig ny dansk kommunal rekord.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…