Politiet gør intet og folk er desperate: Sandholmlejren er blevet til et asyl for kriminelle

Sandholmlejren flyder i øjeblikket med stjålne mobiltelefoner. Så sent som i tirsdags fik Ekstra Bladet henvendelser fra syv personer, der fortalte, at de via computerprogrammet ”Find my iPhone” havde fået lokaliseret deres stjålne mobiltelefoner til Sandholmlejren.

 

Umiddelbart lyder det herefter ret enkelt at få sin stjålne mobiltelefon tilbage samt tyven anholdt og retsforfulgt, men sådan fungerer systemet ikke, når det drejer sig om asylansøgere.

 

Asylansøgerne bliver måske sure og gør oprør

Nordsjællands Politi nægter ganske enkelt at gå ind Sandholmlejren og beslaglægge de stjålne genstande og anholde de kriminelle asylansøgere.

 

Da Mathias Friborg Madsen fik stjålet sin nye dyre Mac Book Pro, fik han ved hjælp af ”Find my iPhone”-signalet sporet den til Sandholmlejren. (Den Korte Avis)

 

Efter at han først selv forgæves havde forsøgt at få først lejrledelsen og derpå politiet til at hente den stjålne computer, ringede hans far til Nordsjællands Politi og fik ifølge BT den besked, at hvis man begyndte at ransage værelserne for at finde computeren, kunne det føre til oprør blandt asylansøgerne.

 

Og et sådant oprør havde politiet ifølge beskeden til hans far ikke ressourcer nok til at nedkæmpe, og derfor holdt politiet sig af samme grund væk.

 

Politiets besked til alle: glem alt om jeres stjålne ting

Efterhånden har ikke så få mennesker kontaktet pressen og fortalt enslydende historier om, at de har sporet deres mobiltelefoner til Sandholmlejren og derpå fået den besked fra Nordsjællands Politi, at de godt kan glemme alt om at få deres stjålne ting tilbage.

 

Blandt dem 20-årige Amanda Andersen, som via sin computer har lokaliseret sin stjålne iPhone til Sandholmlejren

 

”Jeg ringede til Nordsjællands Politi og meldte min mobil stjålet. Men de siger, at de ikke kan gøre meget for en enkelt mobil. Muligvis hvis der var flere sager, så skulle der ske noget,” fortæller Amanda til Ekstra Bladet.

 

Læs også
 Det er politiets fornemste opgave at beskytte truede personer – ikke at lukke munden på dem

Asylansøgeren bruger min facebook-konto

I lighed med Amanda Andersen kunne 30-årige Andreas Leonhard heller ikke bevæge Nordsjællands Politi til at gå ind og hente sin stjålne iPhone, som han havde sporet til Sandholmlejren.

 

Tværtimod må han nu finde sig i, at den asylansøger, der har stjålet hans iPhone, på det nærmeste sidder og gør grin med ham.

 

”Personen havde logget ind på min facebook-konto via min telefon og havde tilføjet og skrevet til en masse mennesker fra blandt andet Marokko,” fortæller Andreas Leonhard til Ekstrabladet og tilføjer, at asylansøgeren straks gav sig til udelukkende at tilføje piger til sin liste over venner.

 

Sandholmlejren: vi får flere henvendelser hver måned

Ifølge BT oplyser ledelsen i Sandholmlejren, at de modtager flere henvendelser om måneden fra folk, der har sporet deres stjålne genstande til asylcentret, men det har ikke fået Nordsjællands Politi til at reagere.

 

Tværtimod oplyser Nordsjællands Politi, at man slet ikke registrerer de anmeldelser, man modtager om stjålne genstande, der er sporet til asylansøgerne i Sandholmlejre.

 

Læs også
Tyskerne er blevet mere kritiske over for asylansøgere – de stoler ikke på dem

Som Amanda Andersen udtrykker det, efter at have fået stjålet sin iPhone til 5.000 kroner, og som indeholdt 1.000 fotografier, alle hendes kontakter og en del skolenotater:

 

”Jeg er rystet over, at der er nogle kriminelle, som kan få lov til at sidde beskyttet derinde for kriminalitet, som politiet er fuldt klar over. Jeg er det mest frustrerede menneske i verden lige nu. Jeg kan se præcis, hvor min iPhone er, men jeg kan ikke komme ind og få den,” siger hun til BT.

 

Retsplejeloven spænder ben, siger politiet

Ifølge Nordsjællands Politi er det retsplejeloven, der spænder ben for politiets muligheder for at gå ind og hente de stjålne mobiltelefoner og computere

 

Retsplejelovens regler kræver begrundet mistanke, førend man kan gå ind og ransage, og da der kan være tale om 15 værelser, der ligger tæt sammen, kan man ikke bare gå ind og ransage alle 15.

 

Sådan lyder meldingen fra Nordsjællands Politi, der som tidligere nævnt frygter, at asylansøgerne vil gøre oprør, hvis man begynder at masseransage på denne måde.

 

Massivt krav om ransagning

Læs også
Stramninger var hårdt påkrævet: På blot fire år har asylansøgere kostet samfundet over tretten milliarder kroner

Ekstra Bladet har spurgt deres læsere om politiet skal gå ind i Sandholmlejren. Et historisk højt antal har svaret JA!

 

98 procent af de adspurgte har sagt ja til spørgsmålet om at politiet skal ransage Sandholmlejren – svarende til mere end 50.000 danskere – svarer ‘ja’, skriver avisen.

 

Politiets forpulede pligt

– Få nu styr de vores love så vi kan få stoppet det PIS, skriver Zelfie, og Thomas H. synes ordensmagten bare skal se at få fingere ud:

– De telefoner skal bare findes! Det kraftedme politiets forpulede pligt at skaffe sådan nogle ting tilbage, og eftersom det bare at vade ind i asylcenteret og gennemsøge det hele..

– Kan ikk være rigtigt at man kan sidde og se på en Computer skærm hvor ens telefon er og politiet kan intet stille op. FINGEREN UD NU!

http://ekstrabladet.dk/nationen/article2177210.ece

 

Har tabt tålmodigheden med både justitsministeren og Dansk Røde Kors

Hos Dansk Folkeparti har partiets retsordfører, Peter Skaarup, tabt tålmodigheden med både justitsministeren og Dansk Røde Kors, som står for driften af Sandholmlejren.

Læs også
Ny debat eksploderer: Asylansøgere kan lyve, som det passer dem, uden at blive straffet

 

”Nu kan det være nok,” siger Peter Skaarup til Den Korte Avis, ”og nu må det være slut med justitsministeren smøleri i sagerne om de mange iPhones og andre værdigenstande, der kan spores til Center Sandholm, uden at politiet af den grund ransager lejren, beslaglægger de stjålne tyvekoster og udviser tyvene.”

 

Peter Skaarup oplyser, at han nu vil indkalde justitsminister Karen Hækkerup i åbent samråd om forholdene i Sandholmlejren for at få hende til at forklare, hvorfor politiet ikke griber ind og får bragt tyvekosterne tilbage til ejermændene og får udvist de kriminelle asylansøgere.

 

Ved samme lejlighed understreger Peter Skaarup, at Dansk Folkeparti er mere end villige til at se på mulighederne for at finde en anden udbyder end Dansk Røde Kors til at varetage driften af Sandholmlejren.

 

”Her er forholdene under Røde Kors’ ledelse tilsyneladende roteret helt ud af myndighedernes kontrol,” siger Peter Skaarup til Den Korte Avis og tilføjer:

 

”Som forholdene er nu på asylområdet, skal det naturligvis også ses i sammenhæng med, at den røde regering har åbnet grænserne på vid gab og signaleret til menneskesmuglere og kriminelle, at man nu kan tage til Danmark igen uden problemer og uden konsekvenser, hvis man er kriminel.”

 

Ifølge tal fra Udlændingestyrelsen og Rigspolitiet var hver tredje asylansøger i 2012 i konflikt med loven. Det er dobbelt så mange som i 2011, det sidste år med VKO ved roret, hvor det var hver sjette asylansøger, der var i konflikt med loven.

Læs også
Under en stor razzia kæmpede politiet med en aggressiv araber – da de fandt ud af, hvem de havde fat i, blev de rystede

 

Når tallene for i år foreligger, vil det uden tvivl være endnu værre. Blandt andet af den grund, at det nu er gået op for asylansøgerne, at de kan stjæle som det passer dem, når blot de når at komme i sikkerhed i Sandholmlejren, inden politiet får fat i dem.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…