Islamisternes brutalitet i Syrien – se de sensationelle TV-optagelser fra en sharia-domstol

TF1

Danske islamister, der tager til Syrien og kæmper, tilslutter sig primært al-Nusra Fronten, som sammen med al-Qaeda regerer i to tredjedele af Syriens største by, Aleppo, der har cirka fem millioner indbyggere.

 

Her har al-Qaeda og al-Nusra Fronten i samarbejde oprettet fire sharia-domstole.

 

Et TV-dokumentarprogram giver et enestående og rystende indblik i, hvordan disse domstole arbejder. Det er produceret af den store franske TV-station TF-1. Vi bringer nedenfor billeder fra programmet og et link til selve programmet i dets helhed, med engelske undertekster.

 

Tilståelser skal prygles ud af de sigtede

Professor ved Londons Universitet, N. J. Coulson, har i sit hovedværk, A History of Islamic Law, beskrevet, hvordan sharia-loven kræver trusler, prygl og fængslinger for at trække tilståelser ud af mistænkte, hvis skyld man ikke selv er helt sikker på:

 

”Særligt barske behandlinger anbefales til individer med angiveligt dårlig karakter, og som er mistænkte, men hvis skyld ikke kan bevises ved hjælp af ortodokse metoder. Han (hun) bør underkastes strenge undersøgelser med tæsk og fængsling, om nødvendigt.”

 

Man søger altså ikke engang klare juridiske beviser, inden man straffer folk med døden, med håndsafhugning eller på anden barbarisk vis. Man truer, tæsker og prygler i stedet en tilståelse frem.

 

Anklager og dommer er en og samme person

De fire shariadomstole i Aleppo dømmer i alle slags sager.

 

Påståede fjender af den islamiske revolution får deres bekomst her. Det samme gør folk, der er mistænkte for at samarbejde med Assads styre. For slet ikke at tale om ægteskabsbrydere, almindelige tyveknægte, og hvad det hellige islamiske politi ellers kan indfange i Aleppos gader og stræder.

 

Den domstol, der vises i dokumentaren, bevogtes af bevæbnede hætteklædte mænd, og her dømmes hver dag omkring 20 personer under forhold, der intet har med blot et minimum af retspleje at gøre.

 

De anklagede har ingen forsvarer og optræder ofte bagbundne og med bind for øjnene. Anklager og dommer er en og samme person. Han sidder ikke altid bag sit skrivebord, men cirkler ofte omkring den anklagede, der blindet sidder bagbundet på en stol, og overdænger ham med beskyldninger.

 

Vesten må ikke tro, at vi er barbarer

Vi ser i  TV-programmet, hvordan shariaens krav om vold i retssalene her efterleves til punkt og prikke.

 

En bagbunden mand, der med bind for øjnene sidder på en stol, bliver med et bræt tæsket hårdt under de nøgne fødder i håb om på denne måde at få fremtvunget en tilståelse.

 

Domstolens leder, Al-Maz, træder midt under tilståelsesforhøret ind salen og udbryder rasende til den ansvarlige, da han ser, at episoden bliver filmet:

 

”Vil du ha’, at folk i Vesten skal tro, at vi er barbarer!”

 

Han forlanger derefter et møde med filmholdet på sit kontor, hvor han op i filmfolkenes åbne ansigter sidder og benægter den brutalitet, de lige har overværet og filmet.

 

Filmholdet blev sendt ud, og så lød der et skud

I en anden scene, hvor en ligeledes bagbunden mand med bind for øjnene nægter at tilstå, bliver dommeren til sidst så rasende, at han beordrer filmfolkene til at slukke for deres kameraer, hvorefter han tager sin sko af og begynder at tæske den anklagede oven i hovedet med den.

 

Men filmfolkene slukkede ikke for deres kameraer. De sænkede dem blot.

 

Til gengæld blev filmholdet under forhøret af en ældre bagbunden mand med bind for øjnene pludselig sendt ud af lokalet, efter at dommeren forgæves havde herset med ham for at få ham til at tilstå.

 

Straks efter lød der et skud, men efter nogen tids forløb kom den anklagede ud af lokalet. Han skulle med skuddet skræmmes til en tilståelse.

 

Syriens fremtidige retssystem?

Hvis oprørerne vinder borgerkrigen i Syrien, er der stor grund til at frygte, at det i sidste ende bliver islamisterne, der overtager magten i landet. De støttes af stenrige folk i blandt andet Saudi-Arabien.

 

Sker det, er det Syriens fremtidige retssystem, der vises i denne TV-dokumentar om, hvordan en sharia-domstol arbejder.

 

Se dokumentaren på videoen efter fotos og bedøm selv, hvad det vil betyde.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Se video her:

 

Del på Facebook