Advarsel fra tysk kriminalpoliti: Terrorister kan gennemføre regulære luftangreb

Vi har hørt en del om amerikanske droner, dvs. ubemandede fly, der kan ramme for eksempel terrorister og Taliban-krigere i Afghanistan og Pakistan.

 

Nu advarer det tyske forbundskriminalpoliti (BKA) om, at terrorister er på vej til at kunne slå igen med lignende midler. De kan angribe vestlige flyselskaber og lufthavne ved hjælp af avanceret computerbaseret teknologi, herunder måske droner.

 

Det beretter den store tyske avis Welt am Sonntag i går.

 

Den islamistiske trussel

Denne trussel kan når som helst blive omsat i et succesrigt angreb, hedder det i den fortrolige BKA-rapport ”Situationen inden for luftsikkerhed2012”.

 

Man understreger, at luftfarten nu som før er et centralt mål for både islamistisk-terroristiske grupper og islamistisk motiverede individuelle terrorister.

 

Især terrorgrupperne vil hele tiden kunne udvikle deres teknikker og agere mere fleksibelt i takt med, at sikkerhedsforanstaltningerne bliver stadig mere omfattende.

 

Avanceret teknologi

Således er der fare for, at terroristerne vil kunne scanne flybevægelser, mens de foregår, og anvende it-baserede målsøgningsprogrammer til at ramme dem.

 

Målene kan være passager- og fragtfly, men også andre lufthavnsinstallationer, skriver forbundskriminalpolitiet i sin hemmelige rapport.

 

Man kan ikke opnå 100 procents sikkerhed mod denne trussel, men må hele tiden arbejde på at begrænse risikoen, lyder rapportens vurdering, ifølge Welt am Sonntag.

 

Læs også
Bliver en vis Annegret Kramp-Karrenbauer – også kaldt AKK – Tysklands næste kansler?

Ny fase i kampen mod terror

Dermed ser det ud til, at kampen mod terrorismen går ind i en ny fase. Nu skal luftfarten ikke kun holde øje med bombemænd. Den må indstille sig på at møde regulære angreb i luften med ubemandede, computerstyrede instrumenter. Et uhyggeligt perspektiv.

 

Islamismen er en overordentlig primitiv ideologi. Men den er i stand til at betjene sig af stadig mere avancerede, dødbringende teknologier.

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…