USA er nu klar til gengældelsesangreb mod iranske mål i Syrien og Irak – Danmark står til at få en rolle

Foto: Privat via BILD

Situationen i verden spidser til. Det mærkes også i Danmark, hvor regeringen opruster.

 

USA vil gøre gengæld

Søndag blev en amerikansk base i Syrien angrebet med droner. Tre amerikanere blev dræbt og 41 såret.

 

Det var iransk støttede militser, der stod bag, lød vurderingen fra den amerikanske regering.

 

Regeringens talsmand sagde onsdag, at de ville gengælde angrebet. Og nu forlyder det, at dette gengældelsesangreb er nært forestående. Det vil finde sted flere steder og over flere dage.

 

Sådan bliver en tale af den amerikanske forsvarsminister, Loyd Austin udlagt.

 

USA har godkendt en serie af angreb mod iranske mål i Syrien og Irak. Det erfarer den amerikanske tv-station CBS ifølge Jyllands-Posten.

 

Militæranalytikeren Jakob Kaarsbo forudser, at der snart kommer luftangreb flere forskellige steder. Det kan være den østlige del af Syrien eller den vestlige del af Irak.

 

Kaarsbo regner ikke med, at USA vil angribe Iran direkte, fordi man er bange for at gøre noget overilet. Men risikoen ved en mere begrænset gengældelse er, at USA kan komme til at fremstå som svagt, vurderer Kaarsbo i TV.

 

Danmark opruster

I Danmark meddelte forsvarsminister Troels Lund Poulsen torsdag, at regeringen vil fremrykke de planlagt investeringer i et øget forsvar.

 

Det sker på baggrund af advarsler fra forskellige sider om øgede sikkerhedstrusler.

 

Senest sagde Tysklands forsvarsminister Boris Pistorius, at Europa kun har to til fem år til at forberede sig på en krig med Rusland.

 

Samtidig skærpes situationen i Mellemøsten.

 

“Vi kan se, at sikkerhedstrussel udvikler sig i den forkerte retning. Det tvinger Danmark til at reagere”, siger Simon Kollerup, socialdemokratiets forsvarspolitiske ordfører.

 

Mandag sendte Danmark en fregat til Den Røde Hav for at deltage i kampen mod den iransk støttede bevægelse, Houthierne fra Yemen.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…