Filmanmeldelse SUSPIRIA: Splatter for gyser-elskere

** 2 stjerner ud af 6

 

Den italienske manuskriptforfatter, producer og instruktør Luca Guadagnino er født 1971.  

 

Han har lavet adskillige seværdige film. En af dem er “I Am Love” (“Io sono l’amore”, 2009) om den velhavende Recchi-slægt, hvor arvingen Tancredis hustru, Emma (Tilda Swinton) indleder en affære med den langt yngre kok, Antonio.  

 

En anden “Call Me by Your Name “(’kald mig ved dit navn’).

 

I denne omgang – med SUSPIRIA – står den på horror. Filmen er en genindspilning af Dario Argentos gyser, der fortæller historien om en tysk danseskole, der skal vise sig at være noget ganske andet og langt mere skræmmende end rammen for et dansekompagni.  

 

Handling

Tid og sted er 1970’ernes Berlin. Hertil flytter en ung, fremadstormende danser, Susie (Dakota Johnson). Truppens kunstneriske leder og koreograf er Madame Blanc (Tilda Swinton), der straks ser potentialerne i Susie. Men ’noget’ er ikke som det skal være. Unge dansere forsvinder pludseligt, og under den polerede, disciplinerede overflade lurer mørke hemmeligheder. I kulissen optræder en psykoterapeut, der skridt for skridt får indsigt i de grumme kræfter, der driver danseskolen.    

 

Alt for lang film
Filmen varer 2½ time, og man skal være passioneret gyser-elsker for at mene, at længden er passende. Godt nok står der i pressematerialet, at ”Suspiria” er ”en visuelt enestående nyfortolkning af Dario Argentos horrormesterværk fra 1977.”  

 

Og ret skal være ret: Der ER nogle interessante billedsekvenser indimellem. Men hele historien er så skruet og løst sammenvævet, at selv en af mine yndlingsskuespillere, Tilda Swinton, ikke kan redde fra kedsomheden. Uanset at alle sejl er sat til for at skabe blodige – og erotiske – gys.

 

På IMDb (den internationale filmdatabase) får filmen den svimlende rating: 7.2, så tag ikke mine ord og evt. blinde vinkler for sandheden.    

 

Længde: 152 minutter

  • Medvirkende: Dakota Johnson, Tilda Swinton, Mia Goth m. fl.
  • Instruktør: Luca Guadagnino
  • Manus: David Kajganich m.fl.  
  • Censur: 15 år
  • Premieredato: Torsdag d. 15. november

 

Læs også
Ny film: Hollywood med Tarantino-briller – vold og humor

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…