Den idylliske landsby holdt fest, så gik unge fra socialt boligbyggeri til angreb med knive – politikere kalder det “anti-hvid racisme”

Den franske landsby Crépol med bare 500 indbyggere er ikke kendt for ret meget.  Højst for sine trøfler, sine valnøddebuske og sit fredede kirketårn.

 

Men nu er den lille by, der ligger syd for Lyon i nærheden af Valence, i den grad kommet på landkortet, og det er ikke for det gode. I denne tid tænker franskmænd – og andre – kun på én ting, når de hører om Crépol: blodbad.

 

Fest i forsamlingshuset

I byen med bare 500 indbyggere findes der hverken værtshuse eller diskoteker. Til gengæld har man frivillige, der jævnligt organiserer landsbyfester i det lokale forsamlingshus.

 

Sidste lørdag aften havde man samlet næsten 400 gæster, der hver for sig havde lagt det adgangsgebyr på 4 Euro, som kunne finansiere en buffet, en discjockey og fire private sikkerhedsfolk.

 

Der var efter sigende en rigtig god stemning, indtil begivenhederne omkring klokken 2 tog en forfærdende drejning:

 

Gruppe voldsmænd med knive dukkede op 

Pludselig dukkede en gruppe mennesker op, der var bevæbnet med køkkenknive og gik løs på de gæster, der var tilbage. Med fatale konsekvenser.

 

Ifølge anklagemyndigheden var det omkring 10 unge mennesker, som forsøgte at komme ind i bygningen. Det var her en vagt blev såret.

 

Da gæster ilede til for at hjælpe, opstod der slagsmål uden for bygningen.

 

Den 16-årige skoleelev Thomas blev stukket ned og så hårdt kvæstet, at han døde på vejen til hospitalet. Yderligere 16 unge blev til dels hårdt såret af knivstik – to af dem behandles stadig på hospitalet.

 

Der hersker ikke fuld klarhed over gerningsmændenes motiver. Et øjenvidne sagde til den regionale avis Le Dauphiné Libéré, at angriberne havde råbt: ”Vi vil stikke hvide ned.” (se også DailyMail)

 

Forløbet og voldsmændenes motiver efterforskes nu som muligt mord og mordforsøg.

 

En del eller alle voldsmændene kom sandsynligvis fra en nærliggende by. Syv blev anholdt i Toulouse, der ligger 400 km væk, skriver flere medier. En af dem er den mordmistænkte. BFMTV

 

“Afstumpet vold”

Borgmesteren siger om voldsmændene: ”De kom ikke for at more sig, men for at gøre ondt.” Blind aggression og afstumpet destruktionstrang – fuldstændig blottet for indlevelse i ofrenes situation.

 

Én af festens arrangører, Emmanuelle Place, sagde ifølge avisen Le Parisien: ”Den slags voldsudgydelser har jeg aldrig oplevet.” Hun var chokeret over, at det frygtelige angreb blev fortiet eller nedtonet i en række medier. Som hun sagde:

 

”Det var ikke et slagsmål, det var et overfald. Gerningsmændene var kommet bare for at stikke de festende ned uden grund.” En dørmand fik angiveligt hugget fingrene af.

 

Et andet øjenvidne beskrev i avisen Le Figaro begivenhederne som et blodbad: Unge i joggingbukser havde tilsyneladende omringet fællessalen og gik blindt løs på folk med 25 cm lange klinger.

 

En bedstemor kunne fortælle Le Figaro, at hendes barnebarn havde forladt festen bare ti minutter inden blodsudgydelserne. Siden festen har hendes tolvårige barnebarn ikke kunnet sove, fordi hun drømte om at have en kniv mod struben.

 

Som begivenhederne er blevet skildret af øjenvidner, var der tale om regulært sadistisk barbari. ”Sådan en form for vold har vi aldrig oplevet,” sagde arrangøren Emanuelle Place til avisen Le Parisien.

 

Hos voldsmændene var der ingen medfølelse, ingen moral, ingen ansvarlighed. ”De kom ikke for at more sig, men for at forvolde ondt” – som arrangøren Emanuelle Place udtrykker det.

 

En del franskmænd opdagede ikke rigtig, hvad der foregik. Men efterhånden dæmrer det for flere, at deres tilsyneladende velorganiserede samfund risikerer at blive løbet over ende af asociale og destruktive kræfter.

 

Den blinde vold har for alvor holdt sit indtog i det lille fredelige Crépol. Man har selv inviteret voldsmændene indenfor.

 

”En sådan vold har vi aldrig før oplevet,” siger Emmanuelle Place til avisen Le Parisien. Hun er rystet over denne vold. Men hun er også rystet over, at mange medier har fortiet de uhyggelige voldstendenser.

 

Fornægtelse af virkeligheden hævner sig. Hvis man prøver at lade, som om kultursammenstødene og voldstendenserne ikke er der, finder man ud af, at de kommer ind ad bagdøren.

 

Det har de opdaget i Crépol.

 

De indvandringskritiske politikere taler om anti-hvid racisme

Man har fået meget lidt at vide fra politiet om, hvem gerningsmændene er.

 

Men flere indvandringskritiske politikere siger, at gerningsmændene havde indvandrerbaggrund. Disse politikere kalder angrebet for anti-hvid racisme, skriver France24.

 

Marion Maréchal, barnebarnet af Front National-grundlæggeren Le Pen, var en af ​​de første, der udtalte sig. Hun talte om en “barbarisk pøbel”, der havde angrebet en glad fest og fortsatte:

 

“Racisme mod hvide mennesker rammer nu også landet.”

 

Hendes tante den ligeledes indvandringskritiske Marine Le Pen (RN) sagde “ingen er sikker længere”. “Landsbyfestivaler, bryllupper, fødselsdage: landsbyer har gennem flere år været ofre for rigtige razziaer i flere år,” sagde hun. (Faz.net)

 

Den canadiske intellektuelle Mathieu Bock-Côté sagde på den franske pendant til Fox News, tv-kanalen CNews: ”Angrebet havde en dimension af erobring. Næste gang bryder de ind i husene,” ifølgeFaz.net.

 

indenrigsminister Gérald Darmanin udtrykte sig i mere generelle vendinger.

 

Han nævnede ikke om indvandrere. Men han beklagede i TV  den “brutaliseringen” af samfundet, der har fundet sted. Han kaldte angrebet på landsbyfestivalen i Crépol nær Valence “uværdigt” og “uacceptabelt”. “Vi ved ikke præcis, hvad der skete, eller rettere, vi ved det alt for godt,” sagde indenrigsministeren, ifølge Faz.net.

 

Det er foruroligende, at offentligheden stort set intet kan få oplyst om gerningsmændene. Der er svingende oplysninger om antallet af angribere og hvor de kommer fra. Der er intet signalement fra politiet. En video, der florerer på de sociale medier, viser angiveligt at angriberne er afrikanere. Men den er ikke verificeret.

 

Den tid er forbi, hvor politikere og myndigheder kan tie indvandringens konsekvenser ihjel. Hvis politiet ikke fortæller sandheden, så vil der opstå fortællinger på nettet.

 

Politiet og myndighederne svigter borgerne og gør indvandrerbefolkningen en bjørnetjeneste med deres tavshed om gerningsmændenes identitet.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…