Hvor der er unge af anden etnisk herkomst, er der ulovlige knive – sagesløs mand fik en kniv i maven, da unge fra LTF-banden gik amok

Arkiv/Foto: Local Eyes
Getting your Trinity Audio player ready...

Fredag den 27. januar i år jagtede en gruppe unge fra den forbudte indvandrerbande LFT et 22-årigt medlem af en konkurrerende bande.

 

Jagten fandt sted i Superbrugsen på Nørrebrogade i København, hvor den 22-årige uden held havde søgt tilflugt.

 

Knivene kom frem, da de unge bandmedlemmer fik fat i ham blandt forretningens kunder.

 

Med femten knivstik i kroppen blev han i al hast kørt til hospitalet med hjertestop, men overlevede

 

Og han var ikke det eneste offer.

 

En sagesløs kunde, der kom i klemme under opgøret, fik stukket en kniv i maven og måtte også hastes til hospitalet med en beskadiget lever og blodåre.

 

Seks teenagere i alderen 16 – 20 år blev tiltalt i sagen.

 

Knive er med indvandringen blevet dagligdag i Danmark

Historien om knivoverfaldet i Superbrugsen, som vi har hentet hos B.T., er ikke usædvanlig, men er nærmest blevet en del af dagligdagen i Danmark. Ikke mindst takket være indvandringen.

 

Det fastslog således statsminister Mette Frederiksen (S) i tirsdags under regeringens præsentation af den nye bandepakke.

 

Her sendte hun i den forbindelse en direkte besked til familier med indvandrerbaggrund:

 

”Dette var ikke grunden til, at I i sin tid kom til Danmark. Vi risikerer, at det her ødelægger store dele af vores samfund, og det har familierne et ansvar for at få stoppet.”

 

 

Sigtelserne mod knivbevæbnede unge hober sig op

Omfanget af sigtelser mod unge i alderen 15 – 18 år for at være knivbevæbnede har gennem de sidste år hobet sig op.

 

Således viser tal fra politiet, at antallet af sigtelser mod unge mellem 15 og 18 år for at bære ulovlige knive er steget fra 306 sigtelser i 2018 til i alt 589 sigtelser i 2022.

 

I år er antallet af sigtelser alene i perioden fra 1. januar og til og med 3. juli oppe på 303.

 

Og det har fået justitsminister Peter Hummelgaard (S) op på mærkerne:

 

”Jeg synes de her tal er dybt alarmerende,” siger Peter Hummelgaard i en pressemeddelelse og fortsætter:

 

”Vi ved at banderne rekrutterer blandt vores børn og unge. Og vi har i 2023 været vidne til voldsomme knivoverfald, hvor flere af episoderne har involveret meget unge mennesker.”

 

Vil fordoble straffen for at bære kniv

Ud over at kriminalisere hvervning af børn og unge til banderne vil regeringen også fordoble straffen for at bære kniv i det såkaldt offentlige rum.

 

Den lyder i øjeblikket på syv dages fængsel og vil blive hævet til fjorten dage bag tremmer i førstegangstilfælde og vil stige fra 14 til 30 dages fængsel i andengangstilfælde.

 

Ligeledes vil regeringen over for de helt unge sætte ind med såkaldt kommunale lommepengejobs, men spørgsmålet er, hvor stor en virkning det vil have i kredse, hvor det er prestigefyldt at være tilknyttet en bande.

 

Antallet sigtelser lig med antal ikke-vestlige

Den Korte Avis har foretaget en gennemgang af antallet af sigtelserne i de enkelte politikredse og sammenholdt antallet med andelen af ikke-vestlige indbyggere.

 

Ikke uventet viser det sig, at der er en klar sammenhæng, som især træder tydeligt frem i en sammenligning mellem politikredsen med flest sigtelser og politikredsen med de færreste sigtelser. Helt i tråd med det Mette Frederiksen nu erkender.

 

Københavns Politikreds

I 2022 toppede Københavns Politikreds ikke uventet i alt 104 sigtelser mod unge mellem 15 og 18 år for knivbesiddelse.

 

Det svarer til 17,6 procent af samtlige sigtelser på landsplan, medens andelen af ikke-vestlige indvandrere i politikredsens fire kommuner med København som den største tilsammen udgjorde 15,2 procent den 1. juli i år.

 

Her er der således tale om en overrepræsentation.

 

Midt- og Vestjyllands Politikreds

I bunden lå i 2022 Midt- og Vestjyllands Politikreds, der dækker elleve kommuner med Silkeborg som den største, med 31 sigtelser.

 

Det svarer til 5,3 procent af samtlige sigtelser på landsplan og skal sammenholdes med, at andelen af ikke-vestlige indvandrere i de elleve kommuner tilsammen udgjorde 6,4 procent den 1. juli i år.

 

Her er der til gengæld tale om en underrepræsentation, hvilket formentlig hænger sammen med, at der i politikredsen ikke er nogen bandeaktivitet af betydning.

 

Fængsel kombineret med bøder til familien

Som det fremgår af blot antallet af sigtelser mod unge for knivbesiddelse, har ingen af de tre bandepakker, der siden 2009 er blevet vedtaget, virket tilfredsstillende.

 

Det store spørgsmål er herefter, om den fjerde bandepakke, Folketinget nu er på vej til at vedtage, vil blive den sidste.

 

Der er i hvert fald ét tiltag, der isoleret stikker i øjnene, og det er fordoblingen af fængselsstraffen for at bære kniv i det såkaldt offentlige rum.

 

Problemet er blot, at en kort fængselsstraf i de kredse, forslaget rettet imod, nok snarere vil blive betragtet som en prestigesag end som en straf.

 

Så kan man som en ung mand med ambitioner rigtigt føre sig frem i miljøet som en ægte kriminel, når straffen er udstået.

 

Der er dog en ekstra sanktionsmuligt, som måske kan have en virkning, efter at Mette Frederiksen var i tirsdags selv inde på indvandrerfamiliernes medansvar for voldsspiralen.

 

Det vil i den forbindelse være helt oplagt at tage konsekvensen af det ansvar og give familien en bøde oven i den fængselsstraf, familiemedlemmet har fået for at gå med kniv.

 

I forvejen findes der en ordning, hvor forældrene kan blive trukket i børneydelser, hvis deres børn har mere end 15 procents ulovligt fravær i skolen.

 

Blev indført som en del af ghettopakken

Ordningen blev i 2018 indført som en del af den ghettopakke, Mette Frederiksen som nyudnævnt formand for Socialdemokratiet selv var med til at vedtage.

 

Så redskabet er der målrettet netop ghettoer og må således også kunne bruges på andre områder, hvor indvandrerforældre svigter ansvaret for deres børn.

 

Det er blot et spørgsmål om mod til at tage det i brug – altså hvis man vel at mærke mener sin kritik af indvandrerfamiliernes medansvar alvorligt.

 

Kilder til denne artikel:

https://www.bt.dk/krimi/seks-bandefolk-sigtet-22-aarig-jagtet-af-mordpatrulje-kaempede-for-livet-i

 

https://www.justitsministeriet.dk/pressemeddelelse/tal-for-2023-over-300-sigtelser-blandt-unge-mellem-15-og-18-aar-for-ulovligt-at-besidde-kniv-paa-et-offentligt-tilgaengeligt-sted/

 

https://www.statistikbanken.dk/20024 (Tabelkode: FOLK1C)

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…