Hans Blaaberg er politibetjent: “Det er et samfundsansvar at bekæmpe antisemitisme!”

Hans Blaaberg
Getting your Trinity Audio player ready...

Som politibetjent og kandidat for Dansk Folkeparti til både EU-Parlamentet og Folketinget, står jeg over for en hjerteskærende realitet, der berører os alle i København, i Danmark og i Europa: Antisemitismens vedvarende og bekymrende tilstedeværelse i vores ellers trygge og frie samfund.

 

Finn Rudaizky, min partikollega i Københavns Borgerrepræsentation, har utrætteligt de sidste mange år påpeget og arbejdet for at italesætte denne bevidste ”hatecrime” mod danske jøder generelt og i København specifikt. Med de seneste begivenheder i Mellemøsten har vi nu set en foruroligende stigning i antisemitiske hændelser, ikke kun i København, i Danmark, men også globalt. Finn, jeg, og Dansk Folkeparti udtrykker gerne med fasthed i stemmen: Ingen jøder bør leve i frygt, hverken i Danmark eller andre steder.

 

Konsekvenserne af at ignorere dette stigende problem er enorme. Vi risikerer at svigte vores historiske ansvar og vores værdier som et åbent og frit samfund, der bygger på respekt for mangfoldighed og menneskerettigheder. Vi står overfor en moralsk forpligtelse til at handle. For at bekæmpe og forebygge antisemitisme effektivt, foreslår jeg en flerfoldig tilgang. Uddannelsesinstitutioner skal spille en central rolle i at bekæmpe antisemitisme. Det er afgørende, at vores børn og unge får undervisning om Holocaust og antisemitisme for at forstå historiens rædsler og lære vigtigheden af tolerance og respekt.

 

Der bør også være en stærkere lovgivning og håndhævelse for at beskytte jødiske samfund og individuelle borgere mod antisemitiske angreb og chikane. Dette inkluderer både straffelovgivning og civil lovgivning for at sikre, at antisemitiske handlinger bliver behandlet med den alvor, de fortjener. Vi skal desuden fremme dialog og forståelse mellem forskellige religiøse og kulturelle grupper. Det er vigtigt at inddrage civilsamfundet, herunder religiøse institutioner og organisationer, i kampen mod antisemitisme.

 

Som politibetjent mener jeg, at en styrket politiindsats, herunder specialiseret træning i håndtering af hadforbrydelser, er afgørende. Politiets rolle i at beskytte borgere mod hadforbrydelser bør være en prioritet. I min rolle som kandidat til EU-Parlamentet er jeg afslutningsvis fast besluttet på at fremme internationalt samarbejde for at bekæmpe antisemitisme. Det er et globalt problem, der kræver en samlet indsats.

 

Det er ikke nok blot at anerkende problemet; vi skal handle aktivt og beslutsomt. Vi skylder det til ofrene for Holocaust, til vores jødiske medborgere og til fremtidige generationer at sikre, at had og intolerance aldrig får fodfæste i vores samfund. Lad os sammen stå op for retfærdighed, tolerance og respekt for menneskeliv.

Hans Blaaberg, Politibetjent og Kandidat for DF til EU Parlamentet og Folketinget

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…