At få det bedste ud af livet – en rigtig feel good film med Diane Keaton

*** 3 stjerner ud af 6 

 

Diane Keaton (født 1946) er altid interessant, og åbenbart en af de ældre / gamle kvindelige skuespillere, der fortsat er efterspørgsel på. I hvert fald er hun nu i fuld aktion igen i filmen POMS – DANS FOR LIVET instrueret af Zara Hayes, bl.a. kendt for ”Dian Fossey: Secrets in the Mist” (2017) og dokumentaren ”The Battle of the Sexes” om tennisstjernen Billie Jean King.  

 

Handling
Martha (Diane Keaton) er i 70’erne og i gang med at rydde op i sit liv. Hun har kræft i sidste stadium og vil ikke modtage kemobehandling, men har i stedet besluttet sig for at forlade den lejlighed, hun i over 40 år har boet i.
  Efter at have afhændet størsteparten af sit bohave ved et garagesalg – kun det allervigtigste kommer med i et par papkasser – begiver hun sig af sted til det luksus-oldekolle, hun vil dø i. Sun Springs hedder lokaliteten meget passende, og her gælder det så om at få det bedste ud af de sidste måneder.  

 

Det går ikke ganske, som Martha har forestillet sig. Hun er omgivet af lidt for mange emsige kvinder, der vil presse hende ind i en bestemt boks. 
  Naboen Sheryl (Jacki Weaver) viser sig dog at være en undtagelse. Hun har stiftet en ’ulovlig’ pokerklub, og inspireret af denne sprudlende, livsglade og handlekraftige kvinde, beslutter Martha sig for at realisere sit livs drøm: At være en del af et cheerleading-hold. 

 

Projektet støder på modstand hos Vicki (Celia Weston), der har udnævnt sig selv til leder og normsætter i seniorfællesskabet. Hun gør, hvad hun kan for at stikke en kæp i hjulet for rekruttering af deltagere og den efterfølgende træning, men til trods for Martha fremadskridende, fysiske svækkelse lykkes det hende at få sat skibet i søen. Det store spørgsmål er så, om skibet også kommer i havn….

 

”Poms” er en rigtig feel good film
Der er fine skuespillere i alle roller, ikke mindst Keaton. Temaet: Hvordan få det bedste ud af tilværelsen også i en høj alder, hvor kroppens skrøbelighed og skavanker trænger sig på – må også siges at være yderst relevant. 

 

Imidlertid lider persontegningen af at være alt for sort-hvid: De gode er så gode, og de ondskabsfulde og intrigante så onde. Også forvandlingen fra gumpetunge, gigtplagede alderstegne damer til sprælske seniorer, der kan gå i spagat, er for idealiseret. At filmen slår på alle de sentimentale strenge, den kan komme i nærheden af, trækker også fra. En anelse mere realisme ville have været velgørende, eftersom instruktøren har truffet valget ikke at lave en ren komedie eller farce.    

 

Men en rigtig feel good film er ”Poms”. 

 

 Længde: 91 minutter 

  • Medvirkende:  Diane Keaton, Jacki Weaver, Pam Grier, Rhea Perlman m.fl.
  • Instruktør: Zara Hayes 
  • Manus: Shane Atkinson 
  • Censur: Tilladt for alle 
  • Premieredato: Onsdag d. 8. august                                                                                      

        

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…