Det ligner æresdrab: To afghanere tiltalt for drab – gravid og nygift afghansk kvinde fik halsen skåret over

Midt- og Vestsjællands Politi har nu rejst tiltale i sagen om drabet den 3. november 2022 på en gravid 37-årig kvinde.

 

Kvinden blev dræbt med flere knivstik, da hun om aftenen var på vej ud til sin bil foran hendes arbejdsplads på Samsøvej i Holbæk.

 

De to tiltalte er en 25-årig mand og en 34-årig kvinde, der er tiltalt for at have planlagt drabet i forening.

 

Den 25-årige mand er tiltalt for at have begået drabet, mens den 34-årige kvinde er tiltalt for medvirken. Begge har siddet varetægtsfængslet siden 8. november sidste år.

 

Efter drabet på kvinden lykkedes det i første omgang at redde det ufødte barn, men den 8. november afgik også barnet ved døden.

 

Retssagen afvikles som nævningesag ved Retten i Holbæk og er berammet til at begynde den 26. september med en forventet varighed på otte retsdage.

 

Kollega forsøgte at gribe ind

Den dræbte kvinde var gravid i syvende måned med en datter og arbejdede som Sosu-hjælper på Plejecenter Samsøvej i Holbæk.

 

Hun havde netop fået fri fra arbejde og var steget ind i sin bil, da den 25-årige afghaner angreb hende med adskillige knivstik og derpå hev hende ud af bilen og skar halsen over på hende.

 

En kollega, som den dræbte havde fulgtes med, forsøge at gribe ind, men måtte opgive og slog i stedet alarm.

 

Ofret og den tiltalte drabsmand kendte hinanden

Den nu 25-årige afghanske mand, der er tiltalt for selve drabet, blev den 7. november anholdt på asylcentret Center Sandholm.

 

På et pressemøde umiddelbart efter anholdelsen fortalte vicepolitiinspektør Kim Løvkvist, at den anholdte og dræbte kvinde kendte hinanden.

 

De havde ”en relation”, som han udtrykte det og har senere i forløbet oplyst, at politiet har et par hovedmotiver, de arbejder efter, samt at et af dem er æresdrab.

 

Tre afghanske kvinder knivdræbt

Drabet i Holbæk den 3. november på den 37-årige afghanske kvinde og Sosu-hjælper var det tredje i rækken af knivdrab siden 2021 på afghanske kvinder.

 

I Randers blev en 44-årig afghansk kvinde den 17. september 2021 stukket ihjel af sin 61-årige mand og 19-årige søn, der begge angreb hende med knive i hjemmet.

 

Den 61-årige ægtemand blev den 2. november sidste år ved Vestre Landsret idømt tretten års fængsel og udvisning for bestandig, medens sønnen fik ni års fængsel og ligeledes udvist for bestandig.

 

Der var tale om et såkaldt æresdrab, da den dræbte kvinde efter faderens og sønnens opfattelse opførte sig uislamisk.

 

Tolken ”Hector” – tolv års fængsel og udvisning

I Asylcenter Aalykke ved Løgumkloster blev en 27-årig afghansk kvinde den 29. januar sidste år dræbt af sin 33-årige mand, der med en kniv havde stukket hende 26 gange i hovedet og på kroppen.

 

Hun havde ligeledes opført sig uislamisk ved blandt andet at svare ham igen og forlange skilsmisse

 

Den afghanske mand, bedre kendt som tolken ”Hector”, blev ved et nævningeting ved Retten i Sønderborg idømt tolv års fængsel og udvisning for bestandig.

 

Parret var med fem mindreårige børn kommet til Danmark i forbindelse med evakueringen fra Afghanistan i august 2021.

 

Kilder til denne artikel:

https://politi.dk/midt-og-vestsjaellands-politi/nyhedsliste/to-personer-tiltalt-for-drab-i-holbaek/2023/03/10

 

https://denkorteavis.dk/2022/ny-version/

 

https://denkorteavis.dk/2022/37-aarig-gravid-afghansk-kvinde-fik-halsen-skaaret-over-nu-er-33-aarig-afghansk-kvinde-anholdt-i-sagen/

 

https://www.berlingske.dk/samfund/her-er-hvad-vi-ved-om-drabet-paa-den-gravide-kvinde-i-holbaek-en-af-de

 

https://denkorteavis.dk/2022/nu-vestre-landsret-drab-i-randers-paa-afghansk-kvinde-var-aeresdrab-nu-efterforsker-politiet-et-nyt-drab-paa-en-afghansk-kvinde/

 

https://www.berlingske.dk/samfund/tolk-straffes-med-12-aars-faengsel-og-udvisning-for-knivdrab-paa-hustru

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…