Afghansk jalousidrama i Holbæk:  En 27-årig gravid kvinde fik halsen skåret over – 25-årig mand og 34-årig kvinde kendt skyldige

Getting your Trinity Audio player ready...

Mandag formiddag blev den 25-årige Farman Ullah, og en 34-årig kvinde ved et nævningeting ved Retten i Holbæk kendt skyldige i henholdsvis drab og medvirken til drab på en 27-årig højgravid kvinde.

 

Nu har nævningetinget mandag eftermiddag afsagt dommen over parret, der begge er afghanske statsborgere.

 

Den 25-årige Farman Ullah blev idømt 16 års fængsel samt udvisning for bestandig.

 

Den 34-årige kvinde blev erklæret uegnet til straf og idømt forvaring på ubestemt tid samt udvisning for bestandig.

 

Hendes navn nævnes ikke, da hun er psykisk og mentalt retarderet.

 

Begge har under hele sagen begge nægtet sig skyldige.

 

Brutaliteten og barnets død: Skærpende omstændigheder

Længden af de afsagte straffe skyldes ifølge retsformanden to faktorer:

 

”Samtlige voterende lægger vægt på, at der er skærpende omstændigheder ved, at det er planlagt og har haft en særdeles voldsom karakter,” lød det domsafsigelsen fra retsformanden, som fortsatte:

 

”Og det er væsentligt skærpende, at hun var gravid, og at fostret afgik ved døden som resultat af drabet.”

 

Under voteringen stemte ti og de tolv i nævningetinget for 16 års fængsel til Farman Ullah, medens to stemte for 15 års fængsel.

 

Efter samråd med sin advokat har Farman Ulman nu anket dommen til frifindelse subsidiært strafnedsættelse, medens den 34-årige kvinde har accepteret sin dom.

 

Blev dræbt på vej hjem fra arbejde

Den 3. november sidste år sluttede den 37-årige højgravide afghanske  Sosu-hjælper Sana Yaseen ved midnatstid sin aftenvagt på Plejecenter Samsøvej i Holbæk og satte sig ud i sin bil.

 

Men hun fik den aldrig startet.

 

Inden hun kunne nå at reagere, blev hun overfaldet af den nu dømte Farman Ullah, som tildelte hende ikke færre end 78 knivstik, hvorefter han hev hende ud af bilen og skar halsen over på hende.

 

Hun var død ved ankomsten til hospitalet og efterlader en datter.

 

I første omgang lykkedes via kejsersnit at redde hendes 26 uger gamle foster, en dreng, som imidlertid døde efter fem dages forløb.

 

Jalousi og hævn

Umiddelbart lignede likvideringen den afghanske Sosu-hjælper et æresdrab, men under retssagen er det kommet frem, at der ikke var tale om en kvinde, der havde trodset sin familie og derfor skulle dræbes.

 

Det handlede om jalousi og hævn.

 

Da den nu dræbte Sana Yaseen kom til Danmark fra Afghanistan, var det sammen med den dømte kvinde.

 

De var kærester og boede med deres sammenbragte børn i den lille stationsby Hørve vest for Holbæk i et forhold, der var præget af tumult og jalousi.

 

Brød forholdet og giftede sig med en mand

På et tidspunkt brød Sana Yaseen imidlertid ud af det lesbiske forhold og rejste i foråret 2022 til Iran, hvor hun giftede sig med en mand og blev gravid.

 

Det faldt ikke i god jord hos den nu dømte kvinde, som blandt andet udstedte dødstrusler mod sin tidligere samleverske.

 

Under retssagen blev der således ifølge sn.dk afspillet en lydfil, hvor man blandt andet kan høre den dømte kvinde råbe:

 

“Når jeg kommer ud af fængslet, vil jeg håne dig på din grav. Hverken du eller din datter vil være i live,” lød det.

 

Var forelsket i den dømte kvinde

Farman Ullah, der nu er dømt for det brutale drab, boede på Udrejsecenter Sandholm og havde forelsket sig i den dømte kvinde.

 

Han fortalte i retten, at han ville giftes med hende, medens hun på sin side forklarede, at hans følelser ikke var gengældt.

 

Hvordan det så end hænger sammen, så var det under alle omstændigheder lykkedes for den dømte kvinde at overtale Farman Ullah til at begå drabet på hendes tidligere lesbiske kæreste.

 

Blev fældet på teledata og blodspor

Det var teledata, der afslørede, at Farman Ullah var i Holbæk den dag, drabet fandt sted.

 

Ligeledes viste videoovervågning, at de var mødtes i Holbæk på selve drabsdagen, ligesom teledata afslørede, at de helt op til tidspunktet for drabet havde været i telefonisk kontakt med hinanden.

 

Blodspor, der blev fundet på mandens jakkeærme, viste sig at stamme fra den dræbte Sana Yaseen.

 

Alligevel erklærede han sig uskyldig og har som nævnt anket dommen, og skal forblive i varetægtsarrest, indtil hans anke bliver afgjort i Østre Landsret.

 

Kilder til denne artikel:

https://www.sn.dk/holbaek-kommune/live-foelg-afgoerelsen-i-retssag-om-drabet-paa-gravid-kvinde/

 

https://denkorteavis.dk/2023/det-ligner-aeresdrab-to-afghanere-tiltalt-for-drab-gravid-og-nygift-afghansk-kvinde-fik-halsen-skaaret-over/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…