Stigende energipriser får salget af luft til vand varmepumper til at stige

Det er nok ikke gået manges næse forbi, at energipriserne er skudt i vejret på det seneste. Det er især gået ud over familier, der fyrer med gas og olie. Der er derfor flere, der er begyndt at skifte f.eks. gas- og oliefyr ud med en varmepumpe. Man kan derfor se en stigning i salget af især luft til vand varmepumper.

Billigere og mere miljøvenlige alternativer

I takt med, at priserne på forskellige energiformer er steget, er mange mennesker begyndt at se sig om efter billigere alternativer til deres nuværende energiform. For nogle kan det ikke betale sig at gøre en hel masse andet end at tænke over, om de kan spare på energien nogle steder.

 

For andre kan det dog både være en bedre og mere miljørigtig løsning at overveje at skifte til en luft til vand varmepumpe eller måske en anden varmepumpe. Hvilken type, der er den rette, kommer helt an på husstandens nuværende energisituation.

 

Den fidus er der allerede flere, der har luret, og i 2021 steg salget af især luft til vand varmepumper. Der blev solgt over 50 % flere i 2021, end der blev solgt året før. Det viser tal fra Energistyrelsen og TEKNIQ Arbejdsgiverne, der er indsamlet tidligere i år.

Potentielle leveranceudfordringer på en luft til vand varmepumpe

Den store efterspørgsel på at få installeret den ene eller anden form for varmepumpe kan dog også potentielt give udfordringer i forhold til leveringstid. Tidligere på året meldte TEKNIQ Arbejdsgiverne i hvert fald ud, at nogle af deres leverandører havde svært ved at følge med efterspørgslen.

 

Samtidig forsikrede de dog også om, at der ikke er den store grund til bekymring, for mange af firmaerne har i stedet bare fundet nye leverandører. Man behøver derfor ikke nødvendigvis forvente så lang ventetid, hvis man beslutter sig for at skifte sin energikilde til en, der er både billigere og mere miljørigtig.

 

Det kommer dog meget an på, hvilken type varmepumpe, man gerne vil have installeret. Mange af de populære modeller kan der stadig være lang leveringstid på, fordi efterspørgslen på dem er så stor. Her hjælper det altså ikke nødvendigvis at finde nye leverandører. Samtidig er det ikke kun danskerne, der har fået øjnene op for energikilden. Mange steder i Europa er der også stor efterspørgsel på billigere og mere miljørigtig energi.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…