Ny måling: Inger S. leverer stor vælgerlussing til Mette F. – blå blok får flertal og Lars Løkke havner i grøften

En ny opsigtsvækkende måling vender op og ned på dansk politik.

 

Socialdemokratiet står til den laveste tilslutning i 15 år.

 

Blå blok derimod stormer frem og ville få 91 mandater mod Rød bloks 84, hvis der valg i dag.

 

Det er især Inger Støjbergs Danmarksdemokrater der har hentet stemmer hos rød blok. Partiet står til 11,2 procent af stemmerne.

 

Det fremgår det af en ny måling, Voxmeter har offentliggjort i dag den 8. august.

 

Socialdemokratiet mister seks mandater og går fra 48 ved valget til 42 mandater i den aktuelle måling. Radikale Venstre gør Mette Frederiksen selskab og taber mandater fra 16 ved valget til 13 i målingen.

 

Fremgang til Nye Borgerlige, der fordobler fra fire mandater ved valget til ni mandater i målingen, hvor Dansk Folkeparti lige netop klarer spærregrænsen og hiver fem mandater hjem mod 16 ved valget.

 

Nul mandater til Løkke Rasmussen, men tyve til Inger Støjberg

De to nye partier på det politiske marked klarer sig ifølge målingen vidt forskelligt.

 

Medens Lars Løkke og hans Moderaterne med 1,9 procent af stemmerne må se langt efter mandater, da de jo ikke klarer spærregrænsen på to procent, går det til gengæld strygende for Inger Støjberg og Danmarksdemokraterne.

 

Med 11,2 procent af stemmerne ville de som tredjestørste borgerlige parti rykke ind på Christiansborg med 20 mandater.

 

Ellemann er stadig det største dyr på savannen

Hvis der var valg i dag. Ville Jacob Ellemann med 28 mandater dog stadig være det største dyr på savannen efterfulgt af Søren Pape Poulsen med 23 mandater.

 

Medens Pape og hans konservative flok næsten fordobler deres mandater fra 12 ved valget til 23 ifølge målingen, er det gået den modsatte vej for Venstre, der mister 15 af de 43 mandater, partiet fik ved valget.

 

Og Venstre rykker stadig. I forhold til sidste Voxmetermåling den 4. juli er Venstre således gået frem fra 13,6 til 15,2 procent af stemmerne, medens den konservative fremgang er noget mere beskeden fra 12,3 til 12,5 procent af stemmerne i samme periode.

 

Liberal Alliance er ved at rejse sig

Med i billedet hører også, at Liberal Alliance for alvor ser ud til at være ved at rejse sig efter diverse splitninger og ifølge målingen ville få seks mandater, hvis der var valg i dag.

 

Det er en fordobling af de tre mandater, partiet i øjeblikket har i Folketinget, da Simon Emil Ammitzbøll-Bille efter sidste valg forlod partiets folketingsgruppe og blev løsgænger.

 

Tilbage står, at Mette Frederiksen for alvor har fået noget at tænke over. Især på baggrund af de radikales trusler om at trække tæppet væk under hende, når Folketinget samles igen tirsdag den 4. oktober.

 

Her kan du på Voxmeters hjemmeside se hele målingen med analyser:

https://voxmeter.dk/meningsmalinger/

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…