Nu inviterer Mette Frederiksen til sikkerhedspolitik og fodbold på Marienborg

(Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

Som et led i de igangværende regeringsforhandlinger har fungerende statsminister Mette Frederiksen (S) inviteret de politiske partier til et såkaldt temamøde om udenrigs- og sikkerhedspolitik.

 

Mødet finder sted i dag tirsdag på Marienborg, hvor politikerne omsider skal drøfte Danmarks sikkerhedspolitiske forhold i en truende situation, hvor der i øjeblikket er krig i Europa, og hvor den ene af de krigsførende parter truer med taktiske atomvåben.

 

Det glemte man helt at tale om under valgkampen, hvor det udelukkende var hjælpepakker til betaling af el-regninger, børnehaver og vindmøller, der stod på programmet.

 

I Danmark føres der som bekendt den noget særegne politik, at man giver folk en ekstra portion penge, så de kan få råd til at betale moms og afgifter med videre til staten.

 

Tror ikke på, at mødet vil føre til noget

Selvom det nationale kompromis gav ekstra 3,5 milliarder kroner til blandt andet forsvar, diplomati og humanitær indsats som følge af krigen i Ukraine, ligger Danmark fortsat som nummer sjok blandt de Nato-lande, der nu investerer i deres sikkerhed.

 

Således vil Danmark i den mest tilspidsede sikkerhedspolitiske situation siden Anden Verdenskrig først opfylde sine to procents Nato-forpligtelser i 2033

 

Men skal det besluttes at fremrykke midler til forsvaret, så skal det besluttes blandt de fem oprindelige partier i det nationale kompromis.

 

Og det er tvivlsomt om det kan lade sig gøre.

 

Lokker med fodbold

Om det er for at være sikker på, at partierne mødte op, vides ikke, men under alle omstændigheder er det blevet arrangeret, at politikerne kan blive på Marienborg og se Danmarks åbningskamp i Qatar mod Tunesien, når mødet slutter klokken 14.

 

Det med at følge kampene i Qatar via TV er i øvrigt også et tilsyneladende vigtigt emne, der har bragt sindene i kog.

 

Skal man straffe FIFA og Qatar ved at slukke for fodbolden, eller skal man lade som ingenting og tage klaphattene på?

 

Det kan politikerne jo så passende drøfte i forlængelse af deres gennemgang af Danmarks sikkerhedspolitiske politiske situation med krig i Europa.

 

I øvrigt Ingen tvivl om, at de vil blive dybt rystede i FIFA og Qatar, hvis de erfarer, at der i protest slukkes for TV-transmissionerne i nogle danske stuer.

 

Til gengæld vil det med garanti sende store rystelser gennem Nato, hvis mødet på Marienborg i dag resulterer i, at man i Danmark fortsat lader som om, at alt stadig er ved det gamle i Europa.

 

Læs også:

https://www.berlingske.dk/samfund/regeringsforhandlingerne-er-naaet-til-forsvaret-men-ingen-partier-vil-tale

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…