Frankrig vil lukke moské: Imam opildnede til had mod kristne, jøder og homoseksuelle – men det er kun toppen af isbjerget

Arkivfoto fra Paris

De franske myndigheder har besluttet at lukke en moské i den nordlige del af landet.

 

Det sker som reaktion på moskeens imam, der har prædiket had mod ikke-muslimer og støttet jihad. Det oplyste de regionale myndigheder tirsdag til AFP ifølge flere internationale medier (se kilder i bunden af artiklen)

 

Moskeen ligger i Beauvais, en by med 50.000 mennesker omkring 62 miles nord for Paris.

 

Den vil foreløbig være lukket i seks måneder, oplyser myndighederne i Oise-regionen, hvor Beauvais ligger.

 

Det var indenrigsminister Gerald Darmanin, som for to uger siden krævede moskeen lukket.

 

Det skete, fordi moskeens imam opildnede til had mod kristne, homoseksuelle og jøder’ i sine prædikener.

 

Det er ‘uacceptabelt’, sagde indenrigsministeren.

 

Andre moskeer som for eksempel i Allonnes er lukket – i hvert fald midlertidig.

 

Og flere moskeer kan fremover blive lukket, fordi de bliver betragtet som radikale af den franske regering.

 

Der er omkring 2.600 moskeer og bedesteder i Frankrig.

 

Blandt dem har regeringen undersøgt omkring 100.

 

Seks muslimske bedesteder er blevet undersøgt med henblik på at lukke dem. Det sker på grundlag af Frankrigs love mod ekstremisme og islamistisk separatisme.

 

Regeringen meddelte tidligere på året, at den ville optrappe kontrollen med muslimske moskeer, bedesteder og foreninger, der er mistænkt for at sprede radikal islamisk propaganda.

 

Det skete som en reaktion på mordet i oktober 2020 på læreren Samuel Paty. Han havde vist satiriske tegninger af profeten Mohammed i sin undervisning. Kort efter blev han myrdet på åben gade etfer en kampagne mod ham på de sociale medier.

 

Der er præsidentvalg i Frankrig i april måned og præsident Macron er hårdt presset af flere islamkritiske kandidater, der står stærkt i meningsmålingerne.

 

Det er især Marine Le Pen fra Rassemblement National, den partiuafhængige Eric Zemmour og Republikanernes kandidat den tidligere minister Valerie Pecresse.

 

De indvandringskritiske kandidater står stærkt, fordi Frankrig oplever voksende problemer med den store indvandring i form af kriminalitet og islamisering. Det er så opfattende og ødelæggende problemer for fransk kultur og hverdagsliv, at Macron ikke kan sidde dem overhørig. Og han er sandsynligvis ved at blive bange for hele udviklingen.

 

Derfor er han kommet med flere udspil som det mod radikale moskeer. Men hvor dybt det stikker, kan man have sin tvivl om.

 

Rettro islam, som den står i Koranen, forudsætter, at muslimer står over ikke-muslimer. Derfor har flere undersøgelser af moskeer afsløret, at det ikke kun er nogle få moskeer, der fremmer fundamentalistisk islam. Det er tværtimod udbredt i moskeer, som jo netop har til formål at fremme rettro islam.

 

Det blev blandt andet også afsløret i TV2s dokumenter “Moskeer bag sløret” for nogle år siden.

 

De imamer, der ikke har lært at begå sig i et vestligt samfund, men braldrer op med had mod ikke-muslimer og støtte til jihad er kun toppen af isbjerget.

 

Men hverken Macron, Mette Frederiksen eller andre fremtrædende politikere vil erkende, hvor dybt problemet stikker. Derfor får islamiseringen af Danmark og af Frankrig trods moské-lukning lov til at fortsætte.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-10349737/France-closes-mosque-imam-incited-hatred-Christians-gay-people-Jews.html

https://www.i24news.tv/en/news/international/europe/1640700569-france-orders-mosque-closed-after-unacceptable-preaching

https://www.trtworld.com/europe/france-set-to-raid-dozens-of-mosques-in-crackdown-against-muslims-42015

 

https://www.opindia.com/2021/10/france-shuts-down-mosque-for-6-months-for-harbouring-radical-islam/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…