Biden leflede for muslimerne under valgkampen – nu har den femte by i en demokratisk stat givet tilladelse til bønnekald

Joe Bidens valgkamp

Islamiseringen af USA skrider langsomt men sikkert frem godt hjulpet af den demokratiske præsident Joe Biden.

 

Nu har fem byer i demokratisk ledede delstater givet tilladelse til daglige bønnekald. Én af dem så sent som i marts måned i år.

 

Det er Minneapolis i staten Minnesota, der nu tillader bønnekald tre gange om dagen med højtaler fra byens moskeer.

 

Fremover skal byen borgere hører det gjalde ud over byens tage: Allahu Akbar. Det betyder Allah er størst.

 

Bød sig til for muslimerne

Knap var valgkampen i 2020 startet, førend daværende præsidentkandidat Joe Biden bød sig til for muslimerne under slogan’et: ”Muslims for Biden”

 

Siden da har han plejet muslimerne i USA.

 

Således sendte han under Ramadanen i april 2021 blandt andet denne hilsen til USA’s og alverdens muslimer:

 

”Jill og jeg sender vores varmeste hilsner og bedste ønsker til de muslimske samfund i USA og i hele verden. Ramadan Kareem.”

 

Trump var hurtig, men Biden var endnu hurtigere

Indtil Joe Biden overtog præsidentembedet i USA, havde holdningen i Det Hvide Hus til muslimer gennem de forudgående fire år været en ganske anden.

 

Knap nok var tidligere præsident Donald J. Trump rykket ind som nyvalgt præsident, førend han den 27. januar 2017 underskrev et dekret, der forbød indvandring i USA fra en række muslimske lande.

 

Men da Biden den 20. januar 2021 overtog præsidentembedet, var han endnu hurtigere, end Trump havde været med sit forbud mod muslimsk indvandring.

 

Allerede dagen efter sin indsættelse underskrev Biden et dekret, der ophævede Trumps forbud mod muslimsk indvandring.

 

”Biden er allerede en fremragende præsident,” skrev David Trads i Politiken den 1. februar 2021.

 

Og nu har en by i USA fået sin første muslimske borgmester

Den 2. januar i år blev Amer Ghalib af mellemøstlig afstamning og erklæret muslim taget i ed som demokratisk borgmester i Hamtramck, en forstadskommune til Detroit i delstaten Michigan.

 

Ghalib bliver dermed USA’s første muslimske borgmester, efter at muslimerne ved kommunalvalget sidste år fik et så stort flertal, at de kunne sammensætte en kommunalbestyrelse bestående udelukkende af erklærede muslimer. (eu.detroitnews.com)

 

Så sent som i det tyvende århundrede var byen primært en polsk enklave, men det har i løbet af de sidste 20 – 25 år ændret sig som følge af indvandring og fødsler, og der tales nu omkring 26 forskellige sprog blandt de cirka 28.000 indbyggere.

 

Siden 2004 har Hamtramck haft bønnekald via højtalere.

 

Byen Dearborn med USA’s største moské og arabisk borgmester

I Dearborn ligeledes i delstaten Michigan, kan muslimerne prale med, at de har USA’s største moské, samt at byen var den første by i USA, der i begyndelsen af 1980’erne fik indført bønnekald via højtalere.

 

Desuden kan de prale med, at byen efter kommunalvalget sidste år også har fået en borgmester af arabisk afstamning.

 

Han hedder Abdullah Hammoud og fik ved valget 55 procent af de afgivne stemmer. I den lokale presse betegnes han udelukkende som arabisk-amerikaner, uden at hans trosretning nævnes.

 

Byen, der i lighed med Hamtramck også ligger i Detroit området, har små 93.000 indbyggere, og heraf er de cirka 42 procent muslimer.

 

Michigan med over en kvart million registrerede muslimer

I delstaten Michigan, hvor de to byer med bønnekald som nævnt ligger, bor der omkring 270.000 registrerede muslimer, som dermed udgør 2,7 procent af delstatens cirka ti millioner indbyggere.

 

Statens guvernør er den demokratiske Gretchen Whitmer, som især er kendt for at have indført USA’s strengeste corona-regler.

 

Således er fire mænd i øjeblikket tiltalt for at have planlagt at bortføre Gretchen Whitmer på grund af hendes corona-restriktioner og derpå sætte hende i løsdrift i en båd på Lake Michigan.

 

Delstaten New Jersey: Tilladelse til bønnekald sidste år

Den demokratisk ledede delstat New Jersey virker i lighed med delstaten Michigan som en magnet på muslimer, som her med et antal på cirka 280.000 udgør tre procent af statens i alt 9,3 millioner indbyggere.

 

Her i delstaten vedtog byrådet i Paterson den 11. marts sidste år med den demokratiske borgmester Andre Sayegh i spidsen at tillade bønnekald via højtalere.

 

Byen, der er delstatens tredjestørste, har små 160.000 indbyggere, og hvoraf cirka 19 procent eller omkring 30.000 er muslimer.

 

Minnesota: Tilladelse til bønnekald for en uges tid siden

I delstaten Minnesota med demokraten Tim Walz som guvernør udgør den muslimske befolkning 2,5 procent af indbyggerne,

 

Det svarer til i alt cirka140.000 personer ud af delstatens samlede indbyggertal på omkring 5,7 millioner.

 

Det var her i delstaten, den fjerde by i USA fik tilladelse til bønnekald.

 

Således vedtog byrådet i Minneapolis så sent som den 24. marts i år at give tilladelse til bønnekald mellem klokken syv morgen og ti aften.

 

Byen, der er delstatens største med cirka 420.000 indbyggere, ledes af den demokratiske borgmester Jacob Frey.

 

Desværre har det ikke været muligt for Den Korte Avis at finde en konkret opgørelse over størrelsen på byens muslimske befolkning.

 

Desuden har der flere gange været klaget over bønnekald i den demokratiske by New York, hvor der er bønnekald i op til fem gange i døgnet. (Den Korte Avis her og her)

 

Få muslimer i USA – tre gange så mange i Tyskland og Frankrig

I forhold til landets størrelse er der trods alt relativt få muslimer i USA, viser en opgørelse fra Worlds Population Reviw over antallet af muslimer den 1. januar 2022.

 

Her angives antallet af muslimer i USA at være på i alt 3.450.000 personer, som dermed udgør 1,10 procent af den samlede amerikanske befolkning.

 

I Europa ser tallene noget anderledes ud.

 

Tyskland huser 4.750.000 muslimer, hvilket svarer til 5,70 procent af landets samlede befolkning.

 

Frankrig ligger endnu højere med 5.720.000 muslimer, som dermed udgør 8,80 procent af den samlede befolkning i Frankrig.

 

Tilsammen huser Tyskland og Frankrig tilsammen således tre gange så mange muslimer, som USA gør.

 

Danmark er opgjort med 314.000 muslimer, hvilket svarer 5,40 procent af befolkningen.

 

I bunden ligger Polen med 6.796 muslimer svarende til 0,02 procent af den polske befolkning.

 

Kilder til denne artikel:

https://www.yenisafak.com/en/world/minneapolis-allows-muslim-call-to-prayer-to-play-from-mosque-speakers-3592566

https://www.aa.com.tr/en/americas/biden-sends-greetings-to-muslims-for-ramadan/2207001

https://www.aclu-wa.org/pages/timeline-muslim-ban

https://www.aclu.org/podcast/end-muslim-ban-just-beginning-ep-138

https://worldpopulationreview.com/country-rankings/muslim-population-by-country

https://eu.detroitnews.com/story/news/local/wayne-county/2022/01/02/hamtramck-swears-first-muslim-mayor-all-muslim-council/9071421002/

https://www.clickondetroit.com/news/politics/2021/11/03/nearly-50-years-since-hubbard-dearborn-elects-its-first-arab-american-mayor/

https://joebiden.com/muslims/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…