Her er to eksempler på, hvad der sker, når de politisk korrekte og venstreorienterede får mulighed for at sætte sig på samfundets kulturinstitutioner.
“Messias” bliver slettet i en traditionsrig nytårstekst i svensk TV.
Og den somaliske rapper Yasin er blevet spillet meget på svensk radio i 2020 og er nomineret til dobbeltpræmier ved P3 Gold Gala, ifølge Expressen. Det sker selv om han tidligere er blevet idømt en længere fængselsstraf og nu er mistænkt for mord og kidnapning. Svensk radio siger, at det er musikken og dens kvalitet, der er udgangspunktet, og at Yasin har “et stort entusiastisk publikum”. På samme tid udelukkede de populære musikere som Eddie Meduza og bandet Ultima Thule.
I 2018 blev Yasin, der er en somalisk-svenske musiker idømt 2,5 års fængsel for en forbrydelse.
I dag sidder han varetægsfængslet mistænkt for mord og kidnapning, skriver Expressen.se.
Desuden er han medlem af en kriminel immigrantbande i Stockholm. Det skriver også den store svenske avis Expressen.
Expressen skriver, at hans rigtige navn er Yasin Abdullahi og at hans kunstnernavn er Yasin Byn. Men NyheterIdag skriver at han kaldes Yasin Mahamoud.
Svensk radio har gentagne gange spillet Yasins musik, som ofte har tekster , der ifølge kritikere forherligere en kriminel livsstil. Sveriges Radio har også udsendt et næsten en times langt specialprogram, hvor Yasin interviewes i fængslet, og hans musik spilles.
“Reporteren Mats Nileskär siger blandt andet i programmet, at Mahamoud begynder at skrive mere “nuancerede tekster” og på et tidspunkt beskriver Yasin som “Rinkeby søn”, skriver NyheterIdag og fortsætter:
– Når en af vagterne kommer ind med kaffe og boller, som Yasin bestilte, benytter Rinkebys søn lejligheden til at levere en hilsen til sine kære, siger Nileskär.
Rinkeby er en af de store indvandrertætte områder med stærke parallelsamfund i omegnen af Stockholm.
Yasin og andre musikere, der synger og rapper om en kriminel livsstil, spilles ofte på svensk radio, især i den specielle kanal P3 Din Gata.
Derimod falder fraværet af populære kunstnere som Eddie Meduza og Ultima Thule i øjnene.
News Today har kontaktet Anna-Karin Larsson, områdechef for musik hos svensk radio for at bede hende om at finde ud af, hvorfor kunstnere som Yasin spilles, men ikke Eddie Meduza (over 70 millioner lytter til Spotify på de 10 mest populære sange) eller Ultima Thule (næsten 20 millioner lytter til de 10 mest populære sange).
”I tilfælde af den tilbageholdte kunstner (Yasin Mahamoud, red.anm.) Spiller vi sange, der i år har været populære blandt store dele af P3’s publikum, og så synes vi, det er vigtigt at spille netop denne musik. Den pågældende kunstner har ifølge både P3s musikredaktører og mange musikkritikere lavet en musikalsk rejse i 2020 og udviklet hans musik til blandt andet at være mere poporienteret. Nogle af hans sange og musikalske samarbejde ses derfor som relevante i et aktuelt musikudbud. Kunstneren har et stort entusiastisk publikum, der følger den musik, han laver med stor interesse. Og det er musikken og dens kvalitet, vi starter fra “, skriver Larsson i et e-mail-svar.
Hun fortsætter:
“De andre kunstnere, du nævner (Meduza og Ultima Thule) er ikke blevet spillet på svensk radio 2020”.
“Messias” fjernet fra nytårsindslag i svensk TV
Samtidig har SVT, svensk TV fjernet ordet Messias fra en tekst.
Siden 1977 har SVT haft tradition for at lade en skuespiller læse op af den britiske digter Alfred Tennysons »Nytårsklokken« fra 1850. Traditionen med at lade skiftende skuespillere læse digtet på Skansen går helt tilbage til 1895, men i år blev digtet for første gang udsat for en ganske indgribende omskrivning. Skuespilleren Sofia Helin valgte nemlig på eget initiativ at erstatte ordet »Messias« med ordet »lyset«.
Henvisningen til Jesus forekommer i digtets sidste strofe og lyder i den oprindelige version som følger: »Ring out the darkness of the land, Ring in the Christ that is to be«, som i den klassiske svenske oversættelse lyder: »Kald mørkets skygger væk fra alle lande; kald ham ind, den bedte Messias!«
Til den svenske avis Expressen siger Sofia Helin, at hun tog sig friheden til at ændre de sidste sætninger ‘om den bedende Messias’.
»Jeg ville have læst det sådan, hvis jeg havde læst det i kirken. Men på SVT i dag, med alle mulige trosretninger og ateister, der lytter, tænkte jeg, at det ville være rart at skifte til at ‘ringe ind lyset’ i stedet. Så har det en betydning, der kan forene os, så vi får lidt mere styrke mod lyset,« forklarer Helin i Expressen.
I tidligere år er strofen om Jesus undertiden blevet udeladt, men i år er det første gang, at Tennysons strofe om Messias er blevet lavet om. Det skriver Berlingske.