Send nu rigsretssagen live for alle parters skyld

Inger Støjberg (Foto: Privat)

 

Af MF Peter Skaarup. Dansk Folkepartis Gruppeformand og Retsordfører

 

Venstres nu forhenværende integrationsminister og den nuværende politiske løsgænger, Inger Støjberg, skal snart for en rigsret.

 

En rigsretssag der aldrig skulle have været. En heksejagt på en person, der i den grad står vagt om den stramme udlændingepolitik. Og en person der gentagne gange stikker lige ind i venstrefløjens udlændingehjerte med en sådan kraft, at det kan mærkes på den anden side.

 

Uanset hvor man står politisk, så tror jeg de fleste kan blive enige om, at det bliver voldsomt interessant at følge rigsretssagen live. I Danmark er retssager åbne for offentligheden, hvorfor Inger Støjberg også har foreslået, at hele Danmark skal kunne følge med i rigsretssagen via en direkte TV-transmission. Det forslag er lige så simpelt som det er genialt, og vi kender det allerede fra live-transmissionerne af folketingsdebatterne.

 

En demokratisk gevinst med livesending fra rigsretssagen

 

Jeg må ærligt tilstå, at jeg har set mange amerikanske film og serier, hvor retssager, advokatkontorer og domstole har været i centrum. Nu er jeg selvfølgelig også lidt arbejdsskadet som mangeårig retsordfører, men jeg tror nu ikke jeg er helt alene med den interesse. For de fleste danskere er jo ikke uddannede jurister. Vi har sjældent eller aldrig grund til at møde for en domstol, men alligevel interesserer det de fleste af os dybt, at retfærdigheden sker fyldest.

 

Man kan sige, at domstolene er retsstatens omdrejningspunkt. Det ville derfor være uendeligt interessant at sidde at se og lytte med via sit TV, når rigsretssagen ruller sig ud. Tilstede være de ypperste dommere, toppolitikere og centrale embedsmænd. Der vil udfolde sig en strøm af informationer, insiderviden, strategiske overvejelser og argumenteren frem og tilbage mellem nogle af Danmarks skarpeste hjerner. Det bliver med andre ord en demokratisk festeksplosion at følge.

 

Mange en håbefuld jurist, vordende politiker eller en helt almindelig vælger, der ønsker sig lidt insiderviden om, hvordan det hele foregår bag kulissen, ville sidde klistret til skærmen! Og hvorfor egentlig ikke?

 

Den anklagede har selv sagt god for live-transmissionen. De knivskarpe jurister er vant til og bør kunne klare mediebevågenheden og de toptrænede embedsfolk må også kunne håndtere dette. Jeg er med på, at en livetransmission fra en mindre retssag med almindelige ofre og kriminelle, kunne virke intimiderende på deltagerne.

 

Men det er der netop ikke tale om her. Alle de involverede er ressourcestærke individer, der kan håndtere mediernes opmærksomhed. Vigtigst af alt, vil det give helt almindelige danskere – og selv en rutineret politiker som undertegnede – en utrolig stor indsigt i dansk jura og politik – hvilket jeg mener, at vi bør unde hinanden at kunne nyde. Jeg agter i al fald at følge med så godt jeg kan og mener som lovgiver i et af verdens bedste demokratier – at den oplevelse bør være alle danskere forundt!

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…