Opsigtsvækkende måling udstiller, hvor ekstremt venstreorienteret og politisk korrekt det danske journalistmiljø er.

Colourbox

Danske journalister er stærkt venstreorienterede og politisk korrekte sammenlignet med den øvrige befolkning. Det samme gælder for journalister i andre europæiske lande.

 

Dette er et stort problem for demokratiet. Som læserne af Den Korte Avis vil vide, har mange journalister nemlig særdeles svært ved at holde deres private politiske holdninger ude fra deres professionelle arbejde.

 

En aktuel undersøgelse blandt eleverne på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole taler sit meget tydelige sprog om, hvor meget de venstreorienterede og politisk korrekte synspunkter har fat i de håbefulde journalistspirer.

 

Undersøgelsen, der dækker perioden 2019-2021, er omtalt i netavisen Kontrast.

 

Den afslører, hvor langt ude på det røde og politisk korrekte overdrev mange danske journalister befinder sig.

 

Journalistelever foretrækker Enhedslisten og De Radikale

I tidens almindelige meningsmålinger ligger Enhedslisten på under 10 procent af stemmerne.

 

Helt anderledes er det med målingen blandt de journaliststuderende. Her ligger Enhedslisten til svimlende 24,3 procent af stemmerne! Det gør partiet til det største parti overhovedet hos de vordende journalister!!

 

Et af landets mest ekstreme partier er i den grad et mainstream-parti blandt dem, som fremover skal orientere os om politik, samfund og andet.

 

Det Radikale Venstre er ikke så rødt. Til gengæld er partiet særdeles yderligtgående, når det gælder politisk korrekthed.

 

Det bliver belønnet af de journaliststuderende. Her siger 21 procent, at de vil stemme på De Radikale. Enogtyve procent …

 

14,2 procent erklærer i undersøgelsen, at de vil stemme på SF.

 

Venstre er i denne journalistmåling det største borgerlige parti med 9,7 procent af stemmerne. De Konservative står til 6,6 procent. Dansk Folkeparti står til 0,5 procent og Nye Borgerlige til 0,0 procent!

 

”Journalistisk Venstreparti”

Journalistikken bliver derefter. Den har kraftig venstreorienteret og politisk korrekt slagside. Det gælder også i de offentlige medier – herunder TV – der ellers skulle have en særlig forpligtelse til at være alsidige og balancerede.

 

Den Korte Avis bringer løbende eksempler på dette. Det er ikke svært at finde dem.

 

Men det får lov at køre. Det går sådan set helt af sig selv. Størsteparten af de unge, der gerne vil være journalister, synes at være miljøprægede med politisk korrekte synspunkter – blandt andet via det danske uddannelsessystem. Og ingen tager ansvaret for at sikre den fornødne balance.

 

Samme mønster findes i de fleste andre europæiske lande.

 

Journalistisk Venstreparti sidder på medierne, fordi de grupper i befolkningen, der søger mod ansættelse i medierne, gennemgående er særdeles venstreorienterede og politisk korrekte. Og fordi de grupper, der former uddannelsen af kommende journalister, også befinder sig langt ude i den retning.

 

Men det skal der ikke tales om. Derfor har der været stille om undersøgelsen fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, selv om den er ganske bemærkelsesværdig.

 

Opdateret den 28.9.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…