En skarpsindig politihund fik fat i en mistænkelig mand, og så gjorde manden noget meget dumt …

Colourbox

Politirapporten fra Østjyllands Politi på denne tirsdag rummer en spændende beretning fra Randers. Den drejer sig om en sag, hvor både politifolk og politihund fik lejlighed til at demonstrere deres skarpsindighed.

 

Natten til tirsdag fattede en politipatrulje mistanke til en mand, som gik rundt og kiggede sig omkring på Fløjstrupvej i Randers. Betjentene tog kontakt til manden, der viste sig at være en 31-årig litauisk statsborger.

 

Manden forklarede, at han havde gået flere timer på gaden, da han ikke havde et sted at bo, og at han var helt alene i Danmark.

 

Ikke et øje var tørt. Men den hoppede de to politifolk på.

 

De undrede sig over, at manden havde meget varme hænder, hvilket ikke rigtig passede til, at han skulle have gået rundt hele natten med temperaturer under frysepunktet.

 

Så gjorde manden bag træet noget meget dumt …

Betjentene fik mistanke om, at den 31-årige litauer havde været involveret i noget kriminelt, og derfor tilkaldte de en hundepatrulje.

 

Hunden snusede lidt til manden, og så skete der ellers noget:

 

Den ledte sin hundefører ned ad en grusvej, ind over en mark og ind i en nærliggende skov. Bingo! Her sad en anden litauisk mand og gemte sig bag et træ.

 

Så gjorde manden bag træet noget meget dumt.

 

I stedet for at overgive sig med det samme sparkede han efter hunden. Som politirapporten tørt konstaterer: ”Det kostede ham et bid i låret.”

 

Efter en tur på skadestuen blev manden sigtet for at overtræde våbenloven, da betjentene fandt en peberspray i hans lomme.

 

Begge mænd blev desuden sigtet for forsøg på indbrud et ukendt sted. Politiet efterforsker sagen nærmere for at finde frem til, hvad mændene har foretaget sig.

 

Tre regler, som indbrudstyve og andre bør have i baghovedet

Indbrudstyve og andre kan drage tre slags lære af denne lille historie:

 

Regel nummer 1: Hvis du vil servere en hulkehistorie til politifolk om, hvordan du har vandret ene og forfrossen rundt på gaden om natten, så duer det ikke, at du har dejligt varme hænder.

 

Regel nummer 2: Hvis politiet anvender politihund, så nytter det ikke noget, at du forsøger at gemme dig bag et træ. Den slags titte-bøh hopper en politihund ikke på.

 

Regel nummer 3: Det er en rigtig dårlig idé at sparke til en politihund. Den ser det som et tegn på, at den skal gå til biddet – sådan helt bogstaveligt.

 

Et helt igennem kikset besøg i Randers.

 

 

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…