Peter Skaarup: “Ja man kan få rabat på straf – men det skal afskaffes”

Modelfoto/Overvågningskamera fra en helt anden sammenhæng

Af Peter Skaarup, MF, Gruppeformand og Retsordfører, Dansk Folkeparti

 

”Vold udløser en brækket næse, tandskader og hjernerystelse på offeret. Tiltalte er tidligere straffet for vold. Thi kendes for ret: Dom: 3 måneders ubetinget fængsel og et erstatningskrav på 5.000 kr. Tiltalte slipper for at afsone og betale erstatningskravet, da sagsbehandlingstiden har været lang. Hensynet til offeret tager retten ikke”

 

Sådan lyder det desværre alt for ofte, når forbrydere slipper for at afsone deres straf, fordi systemet har været for langsommelige om at sagsbehandle, inden sagen skal for retten. Og derfor mener domstolene, at den lange sagsbehandlingstid skal tilgodese gerningsmanden. Offerets retsfølelse ser man desværre stort på.

 

I Dansk Folkeparti ser vi helt anderledes på det, for vi er til enhver tid på offerets side. Og har man været udsat for en forbrydelse, så skal ens gerningsmand selvfølgelig ikke slippe, blot fordi sagen har været længe om at nå domstolene.

 

Det er under ingen omstændigheder tilfredsstillende, hverken for den generelle retsfølelse eller for de ofre som har måtte vente urimeligt længe på, at deres sag skulle afgøres hos domstolene, at sagen endelig kommer for en dommer. Ofrene må efterfølgende se deres gerningsmanden forlade retten som en fri mand, mens ofrene måske fortsat skal passe deres psykologbehandling – hvis de overhovedet har råd til en sådan – for at komme ovenpå igen og leve videre med de traumer en forbrydelse nu engang altid vil medføre.

 

Dansk Folkeparti har derfor stillet forslag i Folketinget om, at vi ønsker strafrabatterne afskaffet. For helt grundlæggende er strafrabatter noget, der er indført for at vise hensyn til gerningsmanden.

 

Danmarks fokus må aldrig være at vise alle mulige hensyn til gerningsmanden, men derimod at udvise hensyn til ofrene helt generelt. Det er trods alt dem, der helt uforvarende er blevet udsat for en forbrydelse. Og dem der er uskyldige.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…