Lækre vine til Indian Summer

I den nordsjællandske landsbyidyl Havreholm syd for Hornbæk med kontor i det gamle møllehus har vinhandler- og importør Steen Engelbrecht siden slutningen af 1980’erne drevet forretning under navnet La Maison Sevino.

 

I alt har han – i dag 76 år gammel – været aktiv i ca. 60 år, og han er således en af de ældste danske, aktive operatører i vinbranchen. Hovedvægten af vininteressen har gennem de mange år ligget på det franske, og for nylig blev hans store indsats så belønnet af den franske ambassadør i København, madame Caroline Ferrari, der overrakte ham den fornemme franske orden ”L’Ordre du Merité Agricole”.

 

Vinene fra La Maison Sevino vil fremtidigt blive omtalt i Den Korte Avis, og der er garanti for vinenes høje kvalitet.

 

Hvidvin

 

Weingut Blankenhorn, 2019 Chardonnay Trocken, Markgräflerland, Schliengen, Baden, Tyskland –  Normalpris 399 kr. – Tilbudspris 299,25 kr.

Markgräflerland ligger i Tysklands syd-vestligste hjørne med grænse til Schweiz og Frankrig. Her er jordbundsforholdene præget af kalk og grus, og  det giver nogle fremragende hvidvine som denne Chardonnay, der hører til de mere sjælden brugte i tysk vinavl. I duft og smag finder vi fremfor alt honningmelon med et pift af pære og kvæde samt Chardonnay-druens naturlige fedme. Syren er helt fænomenal.

Importør: Propperiet, Brædstrup.

 

Weingut Dr. Bürklin-Wolf, 2020 Riesling Trocken, Pfalz, Wachenheim, Tyskland – Normalpris 119,95 – Tilbudspris 69,95 kr. ved køb af 12 flasker.

Denne vingård hører til i eliten af vinproducenter i Rhinlandet Pfalz og ejer nogle af de bedste cru-marker i vinområdet, der alle er økologisk drevet. Vinen er 100% baseret på druesorten Riesling, der er Konge i Tyskland, og den er en fantastisk match med bækforeller og skaldyr eller blot som forfriskende nydelse i en stille stund.

Importør: Philipson Wine, Kokkedal.

 

Weingut Gebrüder Nittnaus, 2020 Grüner Veltliner, Burgenland, Gols, Østrig – Normalpris 99,95 kr. – Tilbud: 2 flasker for 135 kr. hos MENY.

Grüner Veltliner er Østrigs nationale hvidvinsdrue, og når den som her yder sit bedste opleves indsmigrende friske frugtnuancer parret med en forfriskende syre, som højner ethvert fiske- eller skaldyrsmåltid. Vinhuset har lavet topprodukter i mere end 300 år, så erfaring er ikke det, som står bagerst i køen.

Importør: GOBIvin, Valby.

 

Maison Jean Murbach, 2019 Gewurztraminer, Alsace AAC, Voegtlinshoffen, Frankrig – Normalpris 89,95 kr. – Tilbud: 2 flasker for 129,95 kr. På telefon 86 91 18 44oplyses nærmeste forhandler.

De hvide vine fra det franske vinområde Alsace har længe været meget populære i Danmark, men populariteten er om muligt endnu større i Fjernøsten, fordi de passer utrolig godt sammen med den stærkt krydrede gastronomi, hvor karry og chili er dominerende. I denne Gewurztraminer fornemmes tydeligt duft af kærlighedsfrugt og mango.

Importør: Amalie Vinimport, Hinnerup.

 

Rosévin

 

Château la Valetanne, 2019 Vieilles Vignes, Côtes de Provence ACPC, La Londe les Maures, Frankrig – Normalpris 139,50 kr. – Tilbudspris 110 kr.

Vingården, der er danskejet, ligger på vejen mellem Toulon og Saint Tropez i det sydøstlige Provence, og  den aktuelle vin er lavet på en blanding af druesorterne Cinsault, Grenache, Mourvèdre, Rolle og Syrah. Farven er som smuk østersølaks, og smagen har noter af hvide ribs og stikkelsbær og i eftersmagen noteres sydlandske krydderier. Er en eminent god aperitif.

Importør: Sigurd Müller Vinhandel, Aalborg.

 

Casa Vinicola Botter, 2020 Gran Passione Rosato, Veneto IGT, Fossalta di Piave, Italien – Normalpris 99 kr. Tilbud: 2 flasker for 150 kr.

Der hersker ingen tvivl om, at denne italienske Rosato har hentet inspiration i Provence, det franske moderland for rosévin. Smagen er typisk lidt kraftigere, og druevalget til vinen er overraskende nok Merlot, hvilket gør den meget let drikkelig. Passer fint til et frokostbord med salater og charcutteri.

Forhandler: Supermarco, København SV.

 

Maison Sinnae, 2020 Enfant Terrible, Côtes du Rhône AOC, Chusclan, Rhône-dalen, Frankrig – Normalpris 89,95 kr. – Tilbudspris 79,95 kr. pr. styk ved køb af 6 flasker. På tlf. 29 61 65 35 henvises til nærmeste forhandler..

Vinhuset, der ligger på højre side af Rhône-floden i den sydligste del af dalen, er fællesnævneren for en sammenslutning af 200 vinfamilier, der går under fællesnævneren Laudon-Chusclan Vignerons. De laver økologisk vin på 2800 hektarer marker, hvor både kejserne Cæsar og Napoleon huserede for hhv. 2000 og 200 år siden. Så det er rendyrket historie, der fyldes på flaskerne, og man føler et vingesus af fortid fra første slurk.

Importør: Maison Sevino, Havreholm, Hornbæk.

 

Cooperative Vinovalie, 2020 Tarani, Comte Tolosan IGP, Saint-Sulpice, Frankrig in– Kampagnepris 59,95 kr. På tlf. 86419600 oplyses nærmeste forhandler.

For godt og vel 2000 år siden startede vinens historie i Sydvestfrankrig, og Tarani er navnet på en romersk bødker, som lavede vintønder i området omkring Toulouse. Den aktuelle vin er lavet på 100% Gamay drue, og dens friskhed skyldes, at den udelukkende har lagret på cementbeholdere. Den har en flot laksefarve, og smagen er båret af hindbær, jordbær og citrus. Drik den som aperitif eller server den til grillet fisk.

Importør: Amka, Randers.

 

Rødvin

 

Bodegas Anima Negra, 2019 ÀN/2, Illes Balears,  Felanitx, Mallorca, Spanien – Normalpris 189,95 kr. – Tilbudspris 149,95 pr. styk ved køb af 6 flasker.

Mange, der har deltaget i grisefest på Mallorca og vågnet op med tømmermænd dagen derpå efter indtagelse af tvivlsom rødvin, vil formentlig undre sig over, at noget af Spaniens bedste vin kommer fra ferieøerne ude i Middelhavet. Det er imidlertid korrekt, og vinene kommer fra marker 30 km syd for Palma de Mallorca. Her laver man simpelthen en kultvin, fremstillet på druesorterne Callet, Mantonegre og Syrah. Viol, skovhindbær og mørke moreller udgør det flotte smagsindtryk. Her har vi en vin, som man bør have smagt én gang i livet.

Importør: Theis Vine, Charlottenlund.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…