Forårets spæde trut i hvidvinstrompeten

Når solen skinner fra en forårsblå himmel bliver vi i godt humør. Det samme gælder, når vi modtager et glas med god vin i, og det er ret symptomatisk, at oven på vinterens overvægt af røde vine, så udløser forårets spæde trut en naturlig lyst efter hvidvin af god kvalitet. Det ønske opfyldes til fulde i ugens ”Kup på Vinhylden” med to hvidvinsrepræsentanter fra henholdsvis Spanien og Chile, og bag fremstillingen af begge står to markante personligheder inden for vinverdenen.

 

Hvidvin

 

Elqui Wines Vineyards, 2013 Moscatel-Sauvignon-Blanc, La Sarena, Elqui Valley, Chile – Normalpris 114,95 kr. – Tilbudspris 79,95 kr. pr. styk ved køb af 6 flasker.

Danske vinmagere laver god vin rundt omkring i verden. En af dem hedder Steffan Jørgensen, og sammen med sin chilenske hustru Pamela Nunez har han siden 2012 drevet et efter chilensk målestok lille vinlandbrug på 85 hektarer med en årlig produktion på 40.000 flasker. Kvaliteten er helt i top, hvilket denne hvidvin lavet på den klassiske Moscateldrue er et eminent godt eksempel på. Den er charmerende, frisk og eksotisk med lækre noter af fersken og melon.

Importør: Theis Vine, Charlottenlund.

 

Compañia de Vinos Telmo Rodrígues, 2019 Basa Verdejo, Rueda DO, Valladolid, Spanien – Normalpris 109,95 kr. – Tilbudspris 79,95 kr. pr. styk ved køb af 12 flasker.

Telmo Rodrígues er en af Spaniens mest innovative og kvalitetssøgende vinmagere. Gennem mere end 25 år har han sat nye standarder for vin, som kommer fra områder, der normalt ikke får de højeste topanmeldelser i den internationale presse. Han søger som i tilfældet med Basa Verdejo kun druer, der er udvalgt i særlige mikroklimaer, og blander dem med 3% Sauvignon Blanc og 2% Viura. Det giver en aromatisk supervin med stor elegance og sjælden fylde.

Importør: Philipson Wine, Kokkedal.

 

Rødvin

 

Tenuta di Collosorbo, 2018 Rosso di Montalcino DOC, Moltalcino, Castelnuovo dell’Abate, Italien – Normalpris 149,95 kr. – Tilbud: 2 flasker for 250 kr. MENY.

Vingården ejes af tre kvinder, moderen Giovanna Giacci og hendes to døtre Laura og Lucia. Det overordnede ansvar ligger i dag hos pigerne, og de fortsætter den ambitiøse kvalitetsvej, som har gjort Collosorbo til en af vinområdets topproducenter. Druen i denne vin er Sangiovese, som lokalt kaldes for Brunello. Duft og smag er præget af kraftig frugt, som fylder alle smagsløg. En dejlig oplevelse at drikke.

Importør: GOBIvin, Valby.

 

Château Maris, 2019 L’Autan, Minervois AOP, Languedoc, Frankrig – Normalpris 139 kr. – Tilbudspris 104,25 kr.

Sydfranske Languedoc-vinregionen huser en del perler, og blandt dem hører distriktet Minervois til blandt de farverigeste. Druerne i denne krydrede symfoni hedder Syrah og Grenache, og de gror ved foden af Montagne Noir på nogle marker, der plages af den djævelske vind Autan. Blandingsforholdet er 85/15%, og i glasset har man en oplevelse af masser af frugt, ung garvesyre og eftersmag af lakrids, peber og trækul. Den rigtige ledsager til vildt eller en sammenkogt ret.

Importør: Propperiet, Brædstrup.

 

Domaines La Famille Perrin, 2019 Ventoux Rouge AOC, Orange, Rhônedalen, Frankrig – Kampagnetilbud: 75 kr.

Vinen er stukket sammen af vintyperne Carignan, Cinsault, Grenache og Syrah og er således en velsmagende frugtbombe fra egnen og det skallede bjerg, hvor Tour de France-cykelrytterne hvert år får udfordringer til lårmusklerne. Vinstokkene vokser på marker, som hører under Château Beaucastel, der på 5. generation drives af efterkommere af vinmanden Pierre Perrin. Vinen er koncentreret med en frisk og fin frugtsyre og passer fint til alle former for kraftige kødretter.

Importør: Sigurd Müller Vinhandel, Aalborg.

 

Casa Vinicola Natale Verga, 2018 La Storia Verga, Montepulciano d’Abruzzo DOC, Cermenate, Abruzzo, Italien – Kampagnetilbud 75 kr.

Abruzzo er en vinregion i Mellemitalien, som ligger ud til Adriaterhavet. Her grundlagde Enrico Verga i 1885 sit vinhus, der siden har stået i spidsen for det kvantespring i kvalitet, som vinområdet har gennemgået i de seneste årtier. Den aktuelle Montepulciano er med sin fyldighed nærmest atypisk for Abruzzo, som mest er kendt for sine lette, friske easy going vine, men her har vi et flot match til for eksempel en lækker gang Pasta Bolognese.

Forhandler: Supermarco, København SV.

 

Casa Vinicola Sartori, 2017 L’Appasione, Rosso Trevenezie IGT, Veneto, Italien – Kampagnetilbud 65 kr. På tlf. 86 41 96 00 henvises til nærmeste forhandler.

Sartoris historie går tilbage til 1898, hvor Pietro Sartori købte en vinmark for at sikre stabile forsyninger og kvaliteter til sit hotel. L’Appassione – lidenskab – er stukket sammen af druesorterne Corvino, Merlot, Rondinella og Corvinone. Forud for vinificeringen har druerne fra høsttidspunkt til starten af november ligget til tørring og fået en rosinagtig konsistens. Denne behandling resulterer i en fyldig, rund og silkeblød smag med en lang finish. Prøv den sammen med røget italiensk Parmaskinke.

Importør: Amka, Randers.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…