Vin til sommer og afslapning

Sommeren er over os, og der er ikke meget, som overtrumfer en fortjent dasestund i liggestolen under parasollen med en god bog i hånden og en liflig og ukompliceret sommerdrink inden for rækkevidde. Et godt glas hvidvin eller et rosé-ditto virker læskende, når temperaturerne når over de 20 grader, og ugens vinforslag er da også præget af netop de to vintyper med og uden bobler. Skål!

 

Skumvin

 

Tenute Neirano, Sonetto, Spumante Aromatico Rosso, Piemonte, Italien – Normalpris 69 kr. – Tilbudspris 55 kr. På telefon 20403046 oplyses nærmeste forhandler.

 

Vinen er en såkaldt Spumante Rosso Dolce, hvilket oversat til dansk betyder, at vi har et rødt sødmefyldt, mousserende produkt i glasset, og det følger den italienske tradition om, at boblende vine skal have et lavt alkoholindhold. Her 6,5%.

 

Druesorterne er Freisa, Malvasia og Brachetto, der sammen giver en dejlig duft af violer og jordbær. Fin alene eller serveret til en frugtdessert.

Importør: Fortium Wine, Hinnerup.

 

Caves Primavera, Célebre Data, Vinho Espumante de Qualidade, Beira Atlântico IG, Bairada, Portugal – Kampagnepris 59,95 kr. hos udvalgte Meny og Spar butikker – På tlf. 86419600 oplyses nærmeste forhandler.

 

Denne vin er en mousserende Rosé, der er fremstillet af 100 pct. Baga druer fra Bairada-vinområdet ca. 70 km syd for portvinsbyen Porto. Den er halvtør med en elegant, frisk frugtagtig smag, der munder ud i en lang finish. Den er skabt til at være en velkomstdrink eller en terrasselæsker, men kan også med stort held serveres til en sommerfrokost i det fri.

Importør: Amka, Randers.

 

Hvidvin

Guardian Peak Wines, 2018 Sauvignon Blanc, Stellenbosch, Western Cape, Sydafrika – Normalpris 149,95 kr. – Tilbudspris 99,95 kr. pr. styk ved køb af 6 flasker.

 

Guardian Peak Wines er et datterselskab af det berømte vinhus Rusk en Vrede, der blev grundlagt i 1684 ved foden af Heldenberg Mountain, der anses for Sydafrikas bedste vindyrkningsområde. Vinen er frisk og ren med en elegant syrebalance, der matcher fint til det hyldeblomstduftende væld af grøn frugt. Er velegnet til en fransk landpaté serveret en lun sommeraften.

Importør: Theis Vine, Charlottenlund.

 

Vini Col d’Orcia, 2018 Pinot Grigio, Toscana IGT, Moltalcino, Siena, Italien – Normalpris 125 kr. – Tilbud: Køb 2 flasker betal for 1 i hele juli måned.

 

Vinhusets historie går tilbage til 1890, og med 108 hektarer er det i dag den tredjestørste klassificerede producent i det fornemme Moltalcino-vinområde. I spidsen står greven Francesco Marone Cinzano. Her har han skabt en særdeles velsmagende hvidvin med duft af pære og markblomster samt smag af eksotiske frugter, citrus og grøn melon. Prøv den sammen med lufttørret italiensk Parmaskinke.

Forhandler: Supermarco, København SV.

 

Château Regismont, 2019 Duberny Chardonnay-Viognier, Coteaux d’Ensérune IGP, Poilhes, Hérault, Languedoc-Roussillon, Frankrig – Normalpris 90 kr. – Tilbudspris 75 kr. pr. styk ved køb af 6 flasker.

 

Blandingen af de økologisk dyrkede Chardonnay og Viognier druer giver en glinsende gul farve og en usædvanlig aromatisk floral duft i næsen. I munden er vinen blød og rund og fylder smagsløgene godt op. Drik den solo, eller servér den til stegt kylling eller en svinekotelet.

Importør: Vinslottet, Køge.

Rosévin

Château La Valetanne, 2018 Vieilles Vignes Øko, Côtes de Provence ADC, La Londe, Provence, Frankrig – Kampagnepris 139,50 kr.

 

Vinslottet ligger i landsbyen La Londe mellem Toulon og Saint Tropez. Dets 15 hektarer har været dyrket i mange generationer, fortæller en gammel ruin på stedet, men vinproduktion i vor tids forstand startede først i 2007, da man begyndte at tappe på flasker på stedet frem for at sælge druerne til videre foranstaltning. Vinen er sat sammen af mosten fra druesorterne Rolle, Cinsault, Mourvèdre, Grenache og Syrah og fremstår i glasset laksefarvet og med en duft og smag af de krydderurter, vi kender fra Herbes de Provence.

Importør: Sigurd Müller Vinhandel, Aalborg.

 

Les Vins Skalli, Clair Diamant,  Grenache Rosé, Pays d’Oc IGP, Sète, Frankrig – Normalpris 99,95 kr. – Tilbudspris 49,95 kr. hos MENY.

 

Familieforetagenet Skalli har i årevis spillet en betydende rolle inden for fransk vinproduktion. Det startede i Oran i Algeriet i 1920’erne og er nu endt op med et hovedkvarter i Chateauneuf-du-Pape og vinmarker overalt i Frankrig. Den aktuelle Clair Diamant er fremstillet af 100 % Grenache druer, der dyrkes i det store franske vinområde langs med Middelhavet. Farven er laksefarvet, og smagen indeholder noter af rabarber og citrusfrugter. En dejlig terrassevin, når solen bager ned.

Importør: GOBIvin, Valby.

 

Rødvin

Château Croix de Labrie, 2016 Camille de Labrie, Bordeaux AOC, Saint-Emilion, Frankrig – Normalpris 134,95 kr. – Tilbudspris 69,95 kr. pr. styk ved køb af 12 flasker.

 

Slottet er et såkaldt boutique-vineri med et marktilliggende på kun 2,5 hektarer. Men hvilket brag af vin bliver der  produceret på de små enkeltliggende jordstykker. Der er fuld knald på den bløde Merlot, som stives af med den mere robuste Cabernet Sauvignon i forholdet 80-20. Camille er navnet på datteren af ejerne og ægteparret Axelle og Pierre Courdurie, og hun har tegnet etiketten på vinen. Det er mor, som er vinmager, og hendes feminine tilgang til produktionen mærkes tydeligt. Hvis du er skeptisk over for Bordeauxvin, så prøv denne lille perle til spotpris!

Importør: Philipson Wine, Kokkedal.

 

Finca La Zulema, 2019 Malbec, Lujan de Cuyo, Mendoza, Argentina – Sommerkampagnepris 129 kr.

 

Vingården er ejet af Pulenta Family Wines, der har en lang historie som foregangsmand bag sig i Sydamerika.be

 

Den aktuelle vin er fremstillet på nationaldruen Malbec, som giver kraftig smag af blomme og blåbær fra sig sammen med et lille bid af hvid peber. Det er en eminent ledsager til alt godt bøfkød fra grillen, og skulle der blive en flaske tilbage, så server den til en sammenkogt ret, når efteråret igen begynder at vise tænder.

Importør: Propperiet, Brædstrup.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…