Michael Moores nye film afslører en vigtig del af den grønne omstilling som fup og profitmageri

Filmproducer Michael Moore med sin co-producer Jeff Gibbs afslører i dokumentarfilmen Planet of the Humans (Menneskets Planet), hvorledes de selv og mange miljøbevidste mennesker i verden er blevet fuppet. Samtidig har rige mennesker som Al Gore, Ted Branson o.a. agiteret for grøn energi men samtidig investeret massivt i biomasse, der lige nu er ved at afskove verdens træer.

 

Den grønne omstilling er en illusion og kan ikke, som mange tror, erstatte de fossile brændsler. Den grønne omstilling kan ikke redde planeten mod en global opvarmning. Verdens største solanlæg i Californien blev tændt hver morgen med gas – døde efter få år og er nu efterladt i en ørken med affald fra spejle og solpaneler.

 

Michael Moore, der tidligere var venstrefløjens agitator, har fundet ud af, at vedvarende energi som vind og sol slet ikke kan bruges uden hjælp fra de fossile brændsler, gas og biomasse af træ. Planet of the Humans er en dokumentarfilm, der bør få de politiske ledere til at ændre kurs, og Danmark, der går i spidsen med den grønne omstilling, bør stoppe afbrænding af biomasse. 

 

Filmen viser, at den grønne omstilling er fup og kun til gavn for profitmagere i verdensklasse, der fælder verdens skove til brug som biomasse, som EU i 2009 kaldte CO2 neutral. Så var det nok lettere at acceptere – eller var det uvidenhed? 60% af den vedvarende energi består i dag af træ som biomasse – steget fra 40% i 2014.

 

Europas – og Danmarks – energipolitik bygger i høj grad på afbrænding af biomasse. Kun Frankrig og Sverige lever op til Parisaftalen om udledning af mindre CO2 – pga. atomkraft. Afhængighed af biomasse (træ) giver sårbarhed overfor forsyningssikkerhed, og samtidig rydder vi skove i USA, Amazonas og andre lande. Der er profit i biomasse, og man kan ikke kontrollere alle i udlandet.  

 

Kraftværkerne i Danmark er beregnet til at køre mange år endnu for at tjene de 10 mia. kr. ind, som de har kostet – man taler om 22 år med træ i kedlerne, og vi taler om mange mio. tons træ. Hvis man vil bruge samme system i de fattige lande, vil deres træer hurtigt forsvinde, for vind og sol kan ikke klare sig uden backup. Tyskland brænder mere kul, gas, træ og nu også brunkul pga. landets lukning af atomkraftværker. Vi ønsker mere energi, men vi ønsker vel ikke at ødelægge planeten!  

 

Michael Moore vil med sin film vise, at det ikke kun er CO2, der ødelægger planeten, men os mennesker, der ikke stopper den afskovning, der er nødvendig som backup til ustabil vind og sol. Se filmen og vær med til at påvirke politikerne, så de ikke fortsætter den forkerte kurs. 

 

Michael Moores dokumentarfilm er meget vigtig, så politikerne kan nå at ændre holdning og kurs i klimakrisen. Det kan være ligeså svært som at skifte religion, men der er ingen vej udenom. Hvis vi fortsætter som nu og med ubegrænset vækst og forbrug af ressourcer, er det lig selvmord.

 

Mennesket eksperimenterer med planetens begrænsede ressourcer, vi er mange steder ved at løbe tør for grundvand, og vi er simpelthen blevet for mange mennesker på jorden, der forbruger for meget – og for hurtigt. Ingen gør noget ved det, hvilket er totalt uansvarligt!

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…