Nu lysner det vinøse forår

Vinhandelens tilbud i kølvandet på ophævelsen af de værste, frihedsberørende Corona-bestemmelser står i hvidvinens og rosévinens tegn. Med muligheden for friere bevægelse har foråret ligesom fået et lettere udtryk, og det kan vi så fejre med et godt glas vin, samtidig med at vi stadig holder afstand til hinanden og sørger for at hænderne er rene.

 

Hvidvin

Weingut Karl Erbes, 2019 Ürziger Würzgarten, Riesling Feinherb, Ürzig,
Mosel, Tyskland – Normalpris 129 kr. – Tilbudspris 96,75 kr. pr. styk ved køb af 6 flasker.

 

Vingården blev grundlagt i 1967 af Karl Erbes, og driften af de 5 hektarer vinmarker med udsigt over floden Mosel er i dag lagt i sønnen Stefan Erbes hænder. På de stejlt anlagte terrasser dyrkes udelukkende Rieslingdruer, der vokser på vinstokke, hvis alder går op til 80 år. Alderen på planterne giver en fantastisk balance mellem frugt, syre og mineraler. Et virkeligt pletskud.

 

Importør: Propperiet, Brædstrup.

 


Nugan Estate, 2018 Annelise, Chardonnay, South Eastern Australia, Australien
– Normalpris 79,95 kr. – Tilbudspris 39,95 kr.

 

Vinen, som er lavet på 100 pct. Chardonnay druer, er navngivet efter Annelise Nugan, der var gift med Nugans grundlægger, Alfredo Nugan. Bouqueten er typisk for den oversøiske udgave af denne drue, som her afgiver kraftig duft af tropiske frugter og fersken, mens smagen byder på lækker fedme og diskret syre samt vanilje. Meget velegnet til fiskeretter.

 

Importør: GOBIvin, Valby.

 

Rosévin


Ultimate Provence, 2019 Vin Rosé, Côtes de Provence AOP, Provence –
Normalpris 199,95 kr. – Tilbudspris 159,95 kr. pr. styk ved køb af 6 flasker.

 

Vingården med det ultimative navn laver exceptionelle vine, der hvert år søger at være et hanefjed foran kollegerne ud i kunsten at lave den mest eksklusive og nyskabende rosévin. Hver gang forundres man over, at det lykkes. Vinen præsenteres i en flaske af tykt riflet glas uden etikette, men indholdet er en
lækkerbisken, der både passer som aperitif, som terrasseforskønner og som
ledsager til sydeuropæisk gourmetmad.

 

Importør: Theis Vine, Charlottenlund.

 


Château La Tour de L’Evêque, 2019 Petal de Rose, Côtes de Provence,
Pierrefeu, Frankrig – Normalpris 134,95 kr. – Tilbudspris 99,95 kr. pr. styk ved
køb af 12 flasker.

 

Bag vinen står den karismatiske slotejer og kok Regine Sumeire, hvis familie købte det maleriske og nu økologisk certificerede vinslot i 1958. Selv går hun under navnet “Dronningen af Saint-Tropez”. Siden 1985 har hun forsket i druesorter med henblik på at lave den optimale rosévin. Resultatet er i dag en
utroligt velsmagende vin lavet på druesorterne Grenache (64%), Cinsault (29%), Syrah (4%), Rolle (2%) og Sémillon (1%).

 

Importør: Philipson Wine, Kokkedal.

Læs også
Påskevin til årets vigtigste højtid

 


Maison Ediart, 2019 Joi de Vivre, Aude IGT, Frankrig – Normalpris 69,95 kr.
– Tilbud: 2 flasker for 99 kr. På tlf. 20403046 oplyses nærmeste forhandler.

 

Maison Ediart ejes af vinmageren Nicolas Ediart, som efter en omtumlet tilværelse som flyvende winemaker har slået sig ned i Bordeaux. Herfra styrer han produktionen på en række mindre vingårde blandt andet i og omkring Carcasonne. “Glæde ved livet” (Joi de Vivre) er et af hans børn, og den er som i Provence lavet på druerne Grenache, Syrah og Cinsault.

 

Importør: Fortium Wine, Hinnerup.

 

Rødvin

 

 

Kommentiert [EM3]: Opfølgning:Domaine Vini Rosetti & Vino Pellegrino, 2017 Baronello, Rosso Toscana IGT, Vinci, Pisa, Italien – Normalpris 99,95 kr. – Tilbud: 3 flasker for 250 kr.

 

Læs også
Forårets spæde trut i hvidvinstrompeten

Vinen er lavet i et joint venture mellem det toskanske vinhus Rosetti og den danske vinimportør Vino Pellegrino i København. Samarbejdet er resulteret i en vin i moderne stil med megen moden frugt, der gør den let drikkelig. Smagen er fyldig og finalen behagelig lang.

 

Forhandler: Supermarco, København SV.

 


Viña Santa Rita, 2018 Medalla Real Reserva, Cabernet Sauvignon, Maipo Valley D.O., Chile – Trækasse med 6 flasker: 599,95 kr. Hos udvalgte MENY og Spar-butikker. På tlf. 86419600 oplyses nærmeste forhandler.

 

Vinhuset Santa Rita er Chiles 3. største og dyrker vin på 3000 hektarer jord. Det var med Medalla Real fremstillet på Cabernet Sauvignon druer, at Santa Rita i 1987 vandt en vin-olympiade i Paris og satte de største franske 1. cru huse i Bordeaux i skammekrogen. 2018-udgaven præsenteres i en flot trækasse med 6 flasker. Så for en virkelig overkommelig pris kan man glæde personen, der har gjort sig fortjent, med en flot gave.

 

Importør: Amka, Randers.

 


Bodegas Merayo, 2018 Mencia, Bierzo D.O., Ponferrada, Leon, Spanien – Normalpris 79,50 kr. – Tilbudspris 65 kr.

 

Vinområdet Bierzo ligger i Castilla y Leon i det nordvestlige Spanien, hvor vi også finder Ribera del Duero og Toro. Her grundlagde Pedro Merayo sit vinhus i 2011 udelukkende fokuseret på Mencia-druen til de røde vine og Godellodruen til de hvide. Den aktuelle vin kan minde både om Rhône- og om Bourgogne-vine, når de viser sig fra den positive side. Det er absolut vine, som
bør prøves.

 

Importør: Sigurd Müller Vinhandel.

Læs også
Skoldhed hvidvinstoddy rimer på sne og kulde
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…