Corona-virus eksploderer i indvandrertæt område

Skærmprint af arkivvideo

Der tales meget om, hvordan forskellige befolkningsgrupper rammes af corona-virus: Mænd over for kvinder, ældre over for yngre osv.

 

Men én vinkel er næsten fuldstændig fraværende i denne debat: Hvordan er corona-smitten fordelt på danskere og indvandrere (ikke-vestlige)?

 

Der foreligger ikke præcise tal, hverken fra Danmark eller fra udlandet. Myndigheder og forskere synes ikke at have nogen lyst til at belyse det.

 

Men der findes spredte informationer, som må give anledning til bekymring.

 

”Ekstrem overdødelighed”

I Frankrig ser man nu en eksplosion af corona-virus i landets mest indvandrertætte departement – Seine-Saint-Denis nord for Paris med 1,6 millioner indbyggere. Her er enorme grupper af arabiske og afrikanske migranter koncentreret i ghetto-områder.

 

Myndighedernes tal fra den 3. april viser ”en ekstrem overdødelighed” i forbindelse med corona i dette departement. (Le Figaro)

 

Alene i ugen 21.-27. marts steg dødstallet med 63 procent i forhold til den forudgående uge. Den ene begravelse afløser den anden.

 

De lokale sundhedsmyndigheder siger, at de ikke umiddelbart har nogen forklaring på den voldsomme smitte og de mange dødsfald.

 

De undrer sig over, at der samtidig er registreret færre dødsfald på hospitalerne i Seine-Saint-Denis end i naboområderne.

 

Men det er der en forklaring på: Mange flere dør til gengæld derhjemme. Midt i deres parallelsamfund, som udgør tikkende corona-bomber.

 

Ofte lever de i store familier, der er stuvet sammen i små boliger. De har kun svage relationer til det omgivende samfund og holder sig i stedet til dem, de deler kultur og familie med. Det øger risikoen for corona-smitte ganske betydeligt.

 

Smitte blandt somaliere

Tal fra Stockholm-området viser det samme mønster.

 

Seks af de ni første corona-dødsfald i Sverige drejede sig om personer med somalisk baggrund! (SVT) Fem af de seks kom fra det samme område i Stockholm: Järva.

 

En repræsentant for den svensk-somaliske lægeforening, Jihan Mohamed, siger til SVT:

 

”Jeg ved ikke, hvorfor netop Järva-området er ramt, når det gælder dødsfald på grund af covid-19. Men mange bor sammenstuvet her. Flere generationer kan bo i samme lejlighed, og det kan spille ind. Samtidig ved vi også, at folkesundheden generelt er dårligere i udsatte områder som Järva.”

 

Jihad Mohammed føjer til, at kulturbaggrunden kan have spillet en rolle i smittespredningen: ”I en somaliske kultur er det vigtigt at omgås, støtte og besøge hinanden, specielt når nogen er syg.”

 

Mange af de somaliske indvandrere lytter ikke til, hvad de svenske myndigheder siger. Det er der ofte en meget simpel grund til: De kan ikke svensk! Og da der i første omgang ikke forelå megen information på somalisk, gjorde de bare, som de plejede.

 

I Norge er der ligeledes en overrepræsentation af indvandrere blandt de corona-smittede – med somaliere som den største gruppe. (NRK)

 

Samme mønster

Mønsteret fra Stockholm-regionen og fra Norge ligner mønsteret fra Seine-Saint-Denis.

 

Store indvandrergrupper følger overhovedet ikke myndighedernes anvisninger.  Corona-smitten breder sig i deres rækker, og denne smitte vil også ramme borgere i det omgivende samfund.

 

I forbindelse med covid-19 udgør den ekstreme opsplitning i parallelsamfund, som er fulgt med specielt den muslimske indvandring, en alvorlig smitterisiko. Fra Belgien (Limburg) meldes om lignende problemer, ifølge TV2 News.

 

Faren kan også være til stede i Danmark, men her mangler vi konkret viden.

 

Særbehandling af voldsparate indvandrere i ghettoer

Situationen forværres af, at unge voldsparate indvandrere i ghettoerne aktivt forhindrer myndighederne i håndhæve de regler og forbud, der skal bekæmpe corona-smitten.

 

Disse unge vil ikke have politiet ind i deres ghettoområder. De vil selv sidde på magten. Og de har ikke noget, der ligner samfundssind og ansvarlighed i kampen mod corona.

 

Den Korte Avis omtalte 29. marts et skræmmende eksempel på, hvor ekstreme konsekvenser denne foragt for myndighederne kan få. Eksemplet var hentet fra den franske ugeavis Le Canard Enchainé.

 

På en videokonference den 18. marts gave den franske statssekretær (viceminister) i Indenrigsministeriet, Laurent Nunez, en opsigtsvækkende besked til landets regionale ledere (præfekter): De skulle opgive at håndhæve regler og forbud mod corona i landets indvandrerghettoer!

 

Myndighederne frygter voldskulturen blandt de unge indvandrere i ghettoerne så meget, at man giver dem særbehandling. Dermed øger man risikoen for smitte.

 

Muslimsk bøn mod corona øgede corona-truslen

I Berlin fik man for nylig et barokt eksempel på, at svage og hovedløse europæiske samfund lader corona-truslen trives i indvandrermiljøer. (se artiklen med video andetsteds i avisen)

 

En moské indkaldte til bøn mod corona. Det betød, at omkring 300 muslimer ifølge politiet samledes til bønnen. Her stod de tæt sammen. Deres bøn mod corona øgede altså reelt corona-truslen. (se video)

 

Men de var tilsyneladende mere optaget af at markere deres muslimske identitet end at følge samfundets regler mod corona-smitten.

 

Politiet fik så imamen med i et halvhjertet forsøg på at opløse forsamlingen. Men da havde der allerede været gode muligheder for at sprede smitte.

 

Debatten om parallelsamfund har fået en ny og ganske alvorlig dimension: corona-bomber.

 

https://www.lefigaro.fr/actualite-france/coronavirus-en-seine-saint-denis-une-mortalite-exceptionnelle-20200404

 

https://denkorteavis.dk/2020/ny-fransk-viceminister-vil-slaekke-paa-kriseindgreb-mod-corona-i-ghettoomraaderne-for-ikke-at-provokere-indvandrerne/

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…