De Radikale har kørt tæt parløb med islamister – det får Marcus Knuth (K) til at stille et skarpt spørgsmål i Folketinget

Sidste år under valgkampen satsede De Radikale hårdt på at kapre muslimske stemmer med en Morten Østergaard, der holdt møder med aarhusianske imamer og andre fremtrædende muslimer.

 

Det medførte blandt andet, at kun De Radikale og venstrefløjspartierne fik adgang til to stort anlagte valgmøder i den aarhusianske Fredens Moske

 

I fredags havde Folketinget en debat rejst af Dansk Folkeparti om regeringens værdipolitik med vægt på indvandring

 

I den forbindelse ville den konservative ordfører, Marcus Knuth, have den radikale ordfører til at redegøre for, hvordan De Radikale opfatter deres holdning til muslimer med valgkampen og møderne med muslimer in mente.

 

Tilsyneladende var spørgsmålet stillet til den rette

Og spørgsmålet var umiddelbart stillet til den rette, nemlig partiets ordfører under debatten, Katrine Robsøe.

 

Hun var under folketingsvalget opstillet for De Radikale i det indvandrertætte Aarhus Vest, hvor blandt andet Gellerup og Fredens Moské ligger.

 

Det var således i hendes egen opstillingskreds, de radikale aktiviteter over for muslimerne foregik, og det var i hendes egen valgkreds, De Radikale førte sig frem med valgmøder i Fredens Moské.

 

Men de aktiviteter kendte Katrine Robsøe intet til

Marcus Knuth bragte sagen på bane i forbindelse med, at Katrine Robsøe i anden forbindelse understregede, at:

 

”I forhold til ytringsfriheden er ytringsfriheden jo altid noget, vi skal passe på. Den vil altid blive udfordret, og det er vores opgave at passe på den.”

 

Det fik den konservative ordfører op af stolen:

 

”En af de ting, som virkelig chokerede mig under valgkampen, var det samspil, som Radikale Venstre havde med nogle moskeer rundtomkring i Danmark. Jeg mener, at det var i Aarhus, man havde et vælgermøde, hvor det kun var røde partier, der var blevet inviteret, og efterfølgende – som jeg husker det – opfordrede trossamfundet til, at man skulle stemme på Radikale Venstre eller Enhedslisten,” lød det fra Marcus Knuth som fortsatte:

 

”Er Det Radikale Venstre så islams nye talerør i Folketinget?”

”Når man tænker på den ondskab, der kommer ud af nogle moskeer rundtomkring i Danmark – kvindeundertrykkelse, jødehad, social kontrol – er det jo afsindigt, og det får mig til at spørge:

 

Siden Det Radikale Venstre havde et godt og tæt samarbejde med de her moskeer og de her muslimske miljøer, er Det Radikale Venstre så islams nye talerør i Folketinget?”, ville Marcus Knuth vide.

 

Men de valgmøder, der blev afholdt med imamer og muslimer i hendes egen valgkreds, kendte Katrine Robsøe overhovedet intet til:

 

”Nu nævner hr. Marcus Knuth jo Aarhus, og jeg er valgt i Aarhus for Radikale. Jeg har også opstillingskreds i Aarhus V, og derfor blev jeg også spurgt af journalister, dengang den her sag kom op om det her debatmøde, hvor det åbenbart kun var den ene side af Folketinget, der var inviteret, om det var mig, der havde været med,” svarede Katrine Robsøe og understregede:

 

”Det var det ikke. Jeg ved ikke, hvem det var. Jeg har ikke været en del af noget, hvor vi har sagt, at der skulle opfordres til, at man skulle stemme på et bestemt eller to bestemte partier.”

 

Det svar var Marcus Knuth ikke tilfreds med.

 

”Nu var mit spørgsmål ikke, hvorvidt ordføreren deltog i det her møde selv. Mit spørgsmål var, hvorvidt Det Radikale Venstre nu anses som islams talerør i Folketinget med det tætte samarbejde, som partiet jo havde med moskeer, og de anbefalinger, der kom. Så jeg ville være glad, hvis ordføreren kunne svare på det.”

 

Det benægtede Katrine Robsøe ikke uventet:

 

”Hvis man har stemt på Radikale Venstre og troet, at man fik nogle, der kun var talerør for én trosretning, så er man da i hvert fald blevet skuffet, for vi er jo nogle af dem, der kæmper allerhårdest for ligestilling, både mellem kønnene og for seksuelle minoriteter,” lød svaret blandt andet fra Den Radikale ordfører.

 

Kun De Radikale og venstrefløjen blev indbudt til valgmøder i moské

Den moské, Marcus Knuth henviser til, er som nævnt Fredens Moské i Aarhus, hvor kun Det Radikale Venstre, Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten var inviteret.

 

”Vi valgte at udelukke de partier, hvor vi ikke mener, at vi er i deres målgruppe,” sagde Ahmad Halimah fra medieudvalget i Fredens Moské til Berlingske Tidende den 10. juni 2019.

 

Efter to valgmøder med de udvalgte partier havde imamerne i Aarhus truffet deres beslutning

 

Under et eid-arrangement dagen før folketingsvalget den 5. juni, anbefalede moskéen de cirka 4.000 mennesker, der deltog i arrangementet, at stemme på enten Det Radikale Venstre eller Enhedslisten.

 

Samme anbefalinger kom i øvrigt fra Det Islamiske Trossamfund i København

 

Morten Østergaard allierede sig med en berygtet moské

Det dybt ironiske er, at Morten Østergaard & Co. i deres iver efter at hverve muslimske stemmer her havde allieret med en berygtet moské.

 

Fredens Moské optrådte således i TV 2 udsendelsen ”Moskeerne bag sløret”, der afslørede, at der i aarhusianske moskeer bliver udtrykt accept af stening, vold mod børn og samt at en mand har ret til sex med sin kone, også selv om han slår hende.

 

I dokumentaren er TV2’s kvindelige muldvarp blandt andet på besøg i Fredens Moské, hvor en imam ligeledes rådgiver kvinder til at finde sig i flerkoneri og ikke må nægte sex med deres mænd.

 

Meget kan tyde på, at det just ikke er kvinder og børns rettigheder og dansk ægteskabslovgivning, Morten Østergaard & Co. har haft på tapetet under møder med imamer og i de to vælgermøder med de aarhusianske muslimer.

 

I modsat fald var de nok ikke blevet blåstemplet af imamerne.

 

Læs også:

https://www.berlingske.dk/danmark/trossamfund-anbefalede-tusindvis-af-muslimer-at-stemme-roedt

 

https://www.tv2ostjylland.dk/aarhus/fredens-moske-er-ikke-sa-moderat-som-antaget

 

https://denkorteavis.dk/2019/muslimerne-stormede-til-valglokalerne-lyder-det-men-i-landets-tre-stoerste-ghettoer-er-valgdeltagelsen-samlet-faldet-siden-2011/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…