Chef i det svenske efterretningsvæsen taler om krigslignende tilstande – militæret skal sættes ind

Illustration fra rights.no

Sverige er blevet et meget utrygt land. Hver dag er der beretninger om vold, kriminalitet og eksplosioner. Her er et lille udpluk fra de sidste par dage:

 

En skoleelev fandt mandag et sprænglegme i en sandkasse i Malmø.

 

Tirsdag var der en enorm politirazzia i indvandrerghettoen Rosengård i Malmø. 50 betjente undersøgte boliger, biler og butikker.

 

I Kristianstad var der igen skyderier og igen blev en ung mand skudt og dræbt.

 

I Gøteborg blev en lastbilchauffør skåret i ansigtet med en kniv.

 

Natten til tirsdag var der en bombeeksplosion i Solna.

 

Ifølge tal TT har indhentet fra svensk politi, ble det ialt rapporteret om 320 skudepisoder i Sverige i 2019. Heraf blev 41 personer skudt og dræbt.

 

Noget af det nye i den alvorlige udvikling er de mange bombeeksplosioner. I 2019 var der 257 eksplosioner (en stigning på 59 prosent fra 2018). (rights.no)

 

Udviklingen er så alvorlig at politi og andre myndigheder begynder at tage bladet fra munden.

 

Linda Staaf

En af dem er Linda Staaf, der er chef for efterretningsenheden i politiets Nationale operative afdeling (NOA).

 

Hun er interviewet om hele situationen og de mange eksplosioner i Sverige. Det er i den venstreorienterede britiske avis The Guardian. Og at The Guardian skriver om dette er i sig selv opsigtsvækkende med denne overskrift: Bomber og blodfejde: Bølge af eksplosioner ryster svenske byer.

 

I artiklen siger Linda Staaf:

 

“Det er ikke normalt at se denne slags eksplosioner i et land, som ikke er i krig.”

 

Sådan en udtalelse kan kun forstås som et inddirekte udsagn om, at Sverige er i en krigslignende tilstand. Det skriver rights.no

 

Linda Staaf fortsætter:

 

“Disse eksplosioner i det offentlige rum er et alvorlig problem og noget vi især ser i Sverige.”

 

Sverige skiller sig ud fra andre lande i Vesteuropa. Men det kan hurtigt ændre sig. De øvrige vesteuropæiske lande bevæger sig i samme retning som Sverige. Det er en udvikling, der er sket i kølvandet på masseindvandringen.

 

Politiet vil have bistand fra militæret

Linda Staafs udtalelser er helt på linje med den dybt alvorlige udtalelse fra den svenske rigspolitichef Anders Thornberg.

 

Anders Thornberg sagde for kort tid siden, at der er en gråzone mellem fred og krig. Han sagde, at det er nødvendigt at militæret kan sættes ind til støtte for politiet.

 

“Vi har i fredags sendt en skrivelse til regeringen, hvor jeg henstiller til, at politiet skal kunne anvende militæret i en større gråzoneproblematik”, sagde Anders Thornberg.

 

Militæret skal kunne inddrages, når der er tale om terror eller lignende situationer som afviger kraftigt fra det normale.

 

Politiet har svært ved at magte opgaverne i takt med det stærkt voksende antal skyderier og bombesprængninger, siger han.

 

Vi kan ikke gå ud fra at det i fremtiden vil være helt klart om der er krig eller ikke krig, siger han.

 

Læs mere i Den Korte Avis om Thornbergs og andres advarsler.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…