En japansk animationsfilm stiller skarpt på klimaet fra en lidt anden vinkel 

*** tre stjerner ud af seks 

 

WEATHERING WITH YOU er instrueret af japanske Makoto Shinkai, der også stod bag “Your Name”

 

Begge tilhører genren animationsfilm, der ifølge Den Store Danske er det en filmteknisk metode til at gøre tegninger, dukker o.l. levende. Det sker ved at optage et enkelt billede ad gangen og så ændre figurernes position for hver optagelse. Når filmen vises ved normal hastighed, bliver enkeltoptagelserne oplevet som én sammenhængende bevægelse.

 

Også i denne omgang er der fokus på unge mennesker, der har svært ved at finde fodfæste i den moderne verden. 

 

Handling

16-årige Hodaka bor på en lille ø sammen med sin familie, men han befinder sig ikke vel. Derfor beslutter han sig for at stikke af hjemmefra og tage til millionbyen Tokyo. På sejlturen undgår han kun ved et lykketræf at falde over bord fra færgen, for vejret er forfærdeligt. Hans redningsmand hedder Suga, og Hodaka inviterer ham på frokost for at vise sin taknemmelighed. 

 

Mødet med Tokyo bliver en ganske anden og langt barskere oplevelse end forventet og drømt om: Han kan ikke finde et sted at bo, han kan ikke finde arbejde – og det regner og regner og regner. 

  Suga har givet Hodaka sit visitkort, og da Hodaka opsøger ham, falder det så heldigt, at Suga godt kan bruge en personlig assistent til at skrive om underlige vejrfænomener. For det regner og regner.  

 

Ret hurtigt er Hodaka så heldig at møde den unge pige Hina, der fortæller, at hun er knapt 18 år. Hun er smuk, sød og venlig, tillige handlekraftig og ressourcestærk – og så skal hun vise sig at være udstyret med magiske kræfter: Hun kan få regnen til at ophøre og kalde solen frem. 

 

Men er der en pris at betale for hendes særlige evner? 

 

At tage voksentilværelsen på sig  

”Weathering With You” er en sympatisk film med to hovedstrenge: At blive voksen / at tage voksentilværelsen på sig i den moderne verden og så vejret / klimaet, der forandrer sig – og sætter Tokyo under vand. 

Læs også
En kvinde bliver forladt efter 20 års ægteskab – det finder hun sig ikke stiltiende i 

 

De to tråde spindes der en række indbyrdes sammenhængende ender over suppleret med et moralsk budskab. En sød og sympatisk film – og for fantasy-agtig efter min smag. 

 

Længde: 108 minutter  

  • Credits: Kataro Daigo, Nana Mori, Shun Oguri, Tsubasa Honda m. fl. 
  • Instruktør: Makoto Shinkai
  • Manus: Makoto Shinkai
  • Premieredato: torsdag d. 28. maj.(oprindelig premiere d. 12. marts) 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…