Afsløring: Morten Østergaards muslimske støtter under valgkampen var involveret i millionoverførsler fra fundamentalistiske Qatar

Først blev det afsløret, at den stenrige og dybt fundamentalistiske oliestat Qatar havde finansieret dele af byggeriet af Københavns Stormoské med med et stort millionsbeløb. (Kristeligt Dagblad)

 

Pengene kom fra organisationen, Qatar Charity, der kalder sig ikke-statslig.

 

Nu viser det sig, at denne organisation fra den dybt fundamentalistiske oliestat Qatar også har været involveret i pengeoverførsler, der involverer Fredens Moské i Aarhus, som ved folketingsvalget i juni sidste år støttede den radikale partileder, Morten Østergaard.

 

Modtagerne af Qatar-pengene finansierer udbygning af Fredens Moské

I 2008 overførte Qatar 6,3 millioner kroner til nybyggeri for den muslimske friskole, Lykkeskolen, kunne Berlingske forleden afsløre.

 

Pengene fra Qatar til Lykkeskolen blev kanaliseret ind i Danmark via et foretagende i Aarhus, der kalder sig Kultur og Undervisningsfond.

 

Og nu viser det sig, at denne Kultur og Undervisningsfond, der modtager penge fra Qatar, også er ved at finansiere en udvidelse af den fundamentalistiske Fredens Moské i Aarhus, skriver avisen.

 

En af Morten Østergaards samarbejdspartnere under valgkampen sidste år var Fredens Moské.

 

Det var i Fredens Moské, der blev arrangeret et stort valgmøde, hvor kun De Radikale og venstrefløjen var inviteret. (Læs mere her)

 

”Der er ikke foregået noget ulovligt i forbindelse med donationerne fra Qatar, og derudover er pengene til den nye bygning (Fredens Moském, red.) kun indsamlet hos danske muslimer og i danske moskeer,” bedyrer fondens projektleder, Shadi Lubbad, over for Berlingske.

 

Men det kan han sagtens sige. Fredens Moske er ikke et anerkendt trossamfund, og skal derfor helle ikke aflægge regnskab for, hvor indtægterne stammer fra.

 

Moskéens imam sidder i fondens bestyrelse

Der er en uomgængelig logisk grund til, at denne fond, som har modtaget millionbeløb fra Qatar, nu også er ved at finansiere Fredens Moské.

 

Det viser sig, at moskéens imam, Kahled Edwan, sidder i fondens bestyrelse, medens den forhenværende imam, Radwan Mansour, står opført som stiftende medlem af fonden, fremgår det af en aktindsigt, som Berlingske har fået.

 

Imam Radwan Mansour blev landskendt 2016, da han i TV 2-dokumentaren, ”Moskeerne bag sløret” forklarede TV 2’s kvindelige muldvarp, at hun ikke måtte nægte sin mand sex.

 

”Du har pligt til at lytte og adlyde din mand. Ægtesengen er et af de steder, der hører ind under pligten til at lytte og adlyde,” understregede imam Radwan Mansour over for den kvindelige muldvarp.

 

Det generede ikke Morten Østergaard

Men det generede åbenbart ikke Morten Østergaard, da han skulle skrabe stemmer sammen i Aarhus.

 

Her opfordrede imamerne i Fredens Moské under fredagsbønnen den 28. maj ugen før folketingsvalget den 5. juni muslimerne til at stemme på enten Det Radikale Venstre eller Enhedslisten.

 

Under valgmøderne i moskéen blev kun de radikale og venstrefløjen inviteret, og de mødte op, selvom de efter TV 2-dokumentaren i 2016 burde have vidst, at de havde allieret sig med ekstrem islam.

 

Til gengæld generer Qatar-pengene i Aarhus Byråd

Medens Morten Østergaard & Co. tog det helt roligt, at de havde allieret sig med en moské, hvor imamen forklarer kvinder, at det er deres pligt at stå til rådighed for manden og adlyde ham, har man i Aarhus Byråd en anden opfattelse.

 

Ligeledes har det heller ikke generet Morten Østergaard & Co., at Fredens Moské ikke er optaget på Kirkeministeriets liste over godkendte trossamfund og dermed som nævnt ikke er forpligt til at oplyse, hvor pengene til driften af moskéen og aflønninger af imamer kommer fra.

 

Til gengæld har man i Aarhus Byråd en anden opfattelse, efter at Berlingske forleden afslørede, at Qatar har været inde over med millioner af kroner.

 

Her er byrådsmedlem for Venstre, Gjert Bjerregaard, alarmeret over pengetilførslerne fra Qatar, som ingen hidtil har kendt noget til.

 

”Det ser ud til, at skolen og moskeen har hørt sammen, men jeg ønsker at komme til bunds i sagen, og derfor ønsker jeg at få en redegørelse fra borgmesterens afdeling,” siger Gert Bjerregaard til Berlingske og fortsætter:

 

”Jeg synes ikke, at det er gennemskueligt, om der er indbygget nogen former for modydelser i sådan en donation fra Qatar, og jeg frygter, at det kan være til skade for vores by.”

 

De seks millioner fra Qatar havnede i øvrigt i et stort hul

Som nævnt blev der i 2008 overført 6,3 millioner fra Qatar til etablering af nye lokaler til Lykkeskolen.

 

De penge havnede i et stort hul. De blev brugt på arkitekter og kloarkering til igen verdens nytte.

 

I slutningen af juli 2018 mistede Lykkeskolen sit statstilskud, der var på lidt over 730.000 kroner om måneden, på grund af en undervisning, der var mere dikteret af Koranens regler end af de retningslinjer, der gælder for friskoler i Danmark.

 

Samtidig blev skolen dømt til at betale 9,3 millioner kroner i uberettiget tilskud tilbage til den danske stat, hvilket betød at skolen endte med at blive erklæret konkurs.

 

En af de ting, Undervisningsministeriet blandt andet hæftede sig ved, var at to at skolens lærere havde været medlem af et shariaråd i Aarhus.

 

Den ene af dem var såmænd den imam Radwan Mansour fra Fredens Moské, hvor han som nævnt forklarede TV 2’s kvindelige muldvarp, at hun skal stå til rådighed for sin mand samt lytte til ham og adlyde ham.

 

Men alt det generede som nævnt ikke Morten Østergaard, og når han skulle overtale imamerne til at støtte ham, har han garanteret ikke nævnt, at de radikale går ind for ligestilling mellem kønnene.

 

Nøgternt set har de radikale med deres blåstempling af fundamentalistiske imamer i jagten på muslimske stemmer bidraget til at cementere radikal islam.

 

Læs også:

https://www.berlingske.dk/samfund/millioner-fra-qatar-stroemmede-til-kontroversiel-dansk-friskole-der-er?fbclid=IwAR1Gzt-NZb6MP1_chL4NySqwO9JuF7h78Pv_4vI05p6xpyXI4O-eor0vJv0

https://denkorteavis.dk/2020/morten-oestergaards-alliance-med-moskeer-fik-den-radikale-ordfoerer-paa-glatis-under-en-debat-i-folketinget-om-antisemitisme/

https://denkorteavis.dk/2018/ny-der-luges-grundigt-ud-endnu-en-muslimsk-friskole-staar-til-at-miste-sit-statstilskud-paa-grund-af-blandt-andet-censurerede-biologiboeger/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…